Gün yüzüne çıkmaya başladı

Güncelleme Tarihi:

Gün yüzüne çıkmaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2011 15:39

10 - 20 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek 61. Berlin Uluslararası Film Festivali’nde Altın Ayı Ödülü için yarışacak Seyfi Teoman’ın yönetmenliğini yaptığı Bizim Büyük Çaresizliğimiz filminin afiş ve teaser’ları yayında.

Haberin Devamı

Gün yüzüne çıkmaya başladı

FİLMDEN YEPYENİ FOTOĞRAFLAR

FİLMİN TANITIM VİDEOLARI - WEB TV

Filmin üç ana karakteri Çetin, Ender ve Nihal’i tanıtan teaserlar filmin web sitesinden izlenebiliyor. Teaser’lar 04 Şubat Cuma gününden itibaren de Türkiye sinemalarında gösterilmeye başlanacak. Dünya galası 16 Şubat’ta Berlin Film Festivali’nin ana gösterim mekânı Berlinale Palast’ta yapılacak filmin afişi, önde gelen ajanslardan It is Red tarafından tasarlandı.

Barış Bıçakçı’nın aynı adlı romanından senaryosunu Seyfi Teoman ve Barış Bıçakçı’nın birlikte uyarladığı Bizim Büyük Çaresizliğimiz’in başrollerinde İlker Aksum, Güneş Sayın ve Fatih Al yer alıyor. Derin bir dostluğun ve aşkın sınırlarını zorlayan sevginin hikâyesini konu alan filmde, Taner Birsel, Baki Davrak ve Mehmet Ali Nuroğlu da rol alıyor.

FİLMİN KONUSU

Haberin Devamı

Lise yıllarından beri sıkı dost olan Ender ve Çetin, uzun yıllar ayrı kaldıktan sonra, Çetin’in Ankara’ya dönüşüyle tekrar bir araya gelmiştir. Böylece, ilk gençlik hayallerini otuzlu yaşlarının sonunda gerçekleştirmiş ve aynı evde yaşamaya başlamışlardır.
Günün birinde Almanya’da yaşayan yakın arkadaşları Fikret, Türkiye’de bir trafik kazası geçirir. Kazada Fikret’in Ankara’da yaşayan anne ve babası ölür, kendisi de yaralanır. Almanya’ya dönmesi gereken Fikret, Ender ve Çetin’den, Ankara’da üniversite öğrencisi olan kız kardeşi Nihal’in okulunu bitirene kadar, iki yıl boyunca, onlarla kalmasını ister.
Üçüncü birinin eve gelmiş olması ilk başlarda ikisini de rahatsız eder, ölümlerin travmasını atlatamayan Nihal de onlarla iletişim kurmak istemez, ama zamanla birbirlerine alışırlar. Aralarında ev merkezli üçlü bir yakınlık oluşur. Nihayet kaçınılmaz olan gerçekleşir ve görünüşte koruyucu, kollayıcı, soğukkanlı, ne yapması gerektiğini bilen, Nihal yaşadığı felaketten makul adımlarla uzaklaşsın diye ona nerdeyse ebeveyn olan Ender ve Çetin, birbirlerinden habersiz bir şekilde Nihal’e âşık olurlar.

Haberin Devamı

Gün yüzüne çıkmaya başladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!