Güç onlarda olduğu için yazdım

Güncelleme Tarihi:

Güç onlarda olduğu için yazdım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2012 02:00

Sezen Cumhur Ünal, eski şarkılarını albümleştirmek için İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e mektup yazdı. 360 bin Türk Lirası talep eden Sezen Cumhur Önal, Meclis’ten çıkan 50 bin Türk Lirası’nı kabul etmeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Eski şarkılarından yeni bir albüm yapmak için neden mektup yazdığı sorusuna ise, “Güç onlarda olduğu için onlara teklif ettim.Başbakanı, Cumhurbaşkanı’nı övüyorum, tabii ki öveceğim, dünyanın cumhurbaşkanları da beni övüyor. Dünya sürünürken Türkiye yükseliyor ama müzik yok.Mektubu yazdım, ne ayıbı var bunun? Türkiye’de müzik sektörü ve Unkapanı battı” dedi.

 Çıkan 50 Bin Lira’yı kabul etmeyeceğini söyleyen Sezen Cumhur Önal, “Ne yapayım 50 Bin Lira’yı? Ben böyle bir para almadım. 12 şarkı yapılacak, altı klip çekilecek, bu şarkılar Türk sinemasında kullanılmış. Ben o şarkılarımı yapacağım. 50 bin TL'lik bütçe ile bunlar yapılamaz." dedi

 Meclis’te Albüm ve 6 klip için 50 bin liralık ödeneğin aktarılmasına ilişkin karar alınırken CHP’li üyelerin “Hayır” oyu kullanması hakkında da konuşan Sezen Cumhur Önal, “ Ben bunu AKP’ye teklif ettiğim için, Bakan’a teklif ettiğim için normal. Güç onlarda olduğu için onlara teklif ettim. " dedi.

Haberin Devamı

 “Elli bin liraya elimi sürmem”     

Kültür Bakanlığı’na da mektup yazdığını ifade eden Sezen Cumhur Önal, “Dünya müzelerini ayağımıza getiriyorsunuz ama Türkiye’de müzik yok” dediğini belirtti.

 “Kendi istediğim parayı alacağım”   

İçişleri Bakanlığına yazdığı mektupta, “Ülkemde müzik bitti. Bana para verin, size şarkı yapayım ki insanların müzik zevki açılsın. Türkiye’de albümler satılsın, Türk sanatçılarının sesi duyulsun” dediğini ifade etti.

Sezen Cumhur Önal, “Elli bin liraya elimi sürmem, ne süreceğim? Her şey açıkta. Elli bin liraya ne yaptırırlar, deli olmak lazım. Kendi istediğim parayı alacağım” dedi.

 Daha önce Başbakan Tayyip Erdoğan’dan albümü için Zerrin Özer’in yardım istediği hatırlatılan Önal, “Zerin Özer, şarkıcı. Ben bu şarkıların öncüsüyüm, devrimcisiyim. Her hangi bir şarkıcı, hiç umurumda değil” dedi.  

       

   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!