Grammy’de zafer 5 ödülle U2’nun

Güncelleme Tarihi:

Grammy’de zafer 5 ödülle U2’nun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2006 00:00

Bu yıl 48. yapılan Grammy ödülleri töreninde ünlü rock grubu U-2, Paul McCartney, Bruce Springsteen ve Mariah Carey’in aday gösterildiği kategorilerde beklenmedik başarı göstererek 5 Grammy ödülü kazandı. İrlandalı grubun ödülleri arasında yılın şarkısı, yılın albümü ve en iyi rock albümü bulunuyor. U-2 böylece şimdiye kadar toplam 20 Grammy kazanmış oldu.

MÜZİK dünyasının Oscarları sayılan Grammy Ödülleri gecesi olaylı başladı. Geçen yıl ABD’de 18.8 milyon kişinin ekranlardan izlediği Grammy gecesinin açılış performansını Mariah Carey’in yapacağı haber alan Madonna, organizasyonun prodüktörlerini arayıp "Açılışı ben yapacağım. Aksi halde geceye katılmam" diye rest çekti. Reklamcılara Madonna’nın da geceye katılacağını bildiren prodüktörler, kıskanç pop divasının talebini kabul etmeye mecbur oldular.

CAREY’NİN DÖNÜŞÜ

Madonna’nın Gorillaz grubuyla açılış şovunu yaptığı gecede 8 dalda Grammy ödülüne aday gösterilen Mariah Carey, 3 dalda ödül aldı. Geçirdiği ruhsal bunalımlar nedeniyle bir süre mikrofonlardan uzak kalan Mariah Carey, 5,5 milyon satan "The Emancipation of Mimi" ve "We Belong Together" ile tek şarkı, albüm ve vokal performans ödüllerine layık görüldü.

Atlantic Records’un kurucu başkanı Ahmet Ertegün’ün aday gösterildiği 3 kategoride Grammy’leri Alan Lomax (2) ve Ian Cuttler kazandılar.

3,5 saat süren ödül gecesinde Paul McCartney, U-2, Bruce Springsteen, Mary J.Blige, Christina Aguillera, James Foxx, Kanye West, Cold Play, Kelly Clarkson, John Legend, Jay Z, Linkin Park, Bonnie Raitt, Elvis Costello, Herbie Hancock, Steven Tyler popüler parçaları katılanlara müzik ziyafeti çektiler.

SÜRPRİZ KONUK

Gecenin bir diğer sürprizi ise bir grup müzisyen, "Funk" müziğin öncülerinden "Sly and Family Stone" grubunun parçalarını yorumlarken Sly Stone’un aniden sahneye çıkması idi. 1970-80’li yılların en şöhretli müzisyenlerinden biri olan Sly Stone, 1987’den bu yana ilk kez seyirci karşısına çıkmış oldu. Sarıya boyattığı saçlarını tepede Mohawk Kızılderilileri stilinde kestiren, metal mavisi uzun bir paltoyla organ çalarak popüler bir kaç şarkısından medley yapan Sly, şarkısı bittiğinde hızla sahneyi terk etti.

Kaprisli Madonna

Madonna, Grammy gecesinin açılış performansını Mariah Carey’in yapacağını öğrenince kıskançlık krizine girdi. Organizasyonun prodüktörlerini arayıp "Açılışı ben yapacağım. Carey yaparsa ben gecede yokum" dedi. Organizatörler, bu rest karşısında pes etmek zorunda kaldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!