Göze ince ayar

Güncelleme Tarihi:

Göze ince ayar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Gözün kırma kusurları olan miyop, astigmat ve hipermetrop, ‘‘excimer’’ lazer ve ‘‘keratom’’ adı verilen cihazların bir arada kullanılmasıyla ağrısız ve güvenilir biçimde düzeltiliyor. Hasta, ameliyat sonrası ilk dakikada yüzde 50, 24 saat içinde de yüzde 95 hatasız görme oranına ulaşıyor.

Kendi geliştirdiği ‘‘planoscannig’’ yöntemini 3 yıllık klinik çalışmasıyla uygulayan Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Bozkurt Şener, bu yöntemle gözün normal anatomisinin bozulmadığını, tedaviden sonra hastanın ağrı çekmediğini söyledi. Alman Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Bozkurt Şener, planoscannig yönteminde ‘‘excimer’’ lazer cihazıyla korneaya saniyede 50 vuruş yapıldığını belirterek şöyle dedi:

‘‘Muayeneyle belirlenen sorun, dokunun kalınlığı, hastanın cinsiyeti, yaşı gibi bilgiler bilgisayara veriliyor. ‘‘Keratom’’ cihazıyla korneanın üzerinden ince bir tabaka, aşağıdan yukarı doğru, göz kapağının kapanmasına uygun kaldırıyor. Kusur, korneanın üzerindeki değişik noktalara saniyede 50 lazer vuruşu yapılarak düzeltiliyor. Küçük nokta vuruşlar, kornea üzerinde adacıklar oluşturmadan sorunu tedavi ediyor. Cilalar gibi korneaya istenilen şekil veriliyor. Bu yöntemin alternatiflerinde, büyük ışık vuruşunda belirli bir süre sonra dokuda, ısınmanın etkisiyle buhar çıkıyor. Buhar, geri dönerek kornea üzerinde adacıklara yol açıyor. Bunun da iyileşmesi zaman alıyor. İstenen yüzey temizliği de yapılamıyor. Ayrıca ödem de görülebiliyor. Planoscannig yöntemi tüm bu komplikasyonları ortadan kaldırdı.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!