Gördün mü darvinci bozuntusu Serdar?

Güncelleme Tarihi:

Gördün mü darvinci bozuntusu Serdar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2005 22:35

Kendilerini eşzamanlı olarak hem Kuvayı Milliye hem de Hilafet Ordusu zanneden bir meczup takımı var Türkiye’de. Bir yazıda Evrim Teorisi’nden bahsedince, beni Darwinci, dolayısıyla Allahsız ilan ettiler. Beyinsiz oldukları için bunda şaşacak bir şey yok. Gülüp geçtim. Ama gazetelerde çıkan bir haber üzerine bana (aynı elden çıktığı belli) 7-8 e-posta gelince, sizinle paylaşmadan edemedim.

İmparator’un Yürüyüşü diye bir belgesel gösterimdeymiş yurt dışında, doğrusu ben de heyecanla bekliyorum Türkiye’ye gelmesini.

Amerikalı yobazlar, bu belgeseli seyredince ‘Hıh, şimdi bulduk’ diye sevindirik olmuşlar: Güya, penguenler Evrim Teorisi’ni çürütüyormuş.

National Review adlı aşırı tutucu dergide çıkan bir makalede, penguenlerin “tek eşli ve ahlâklı” oldukları, demek ki... Evrim Teorisi’nin yanlış olduğu iddia ediliyormuş.

Gerekçeleri biraz zorlama: Hayatlarında demek ki ilk kez (o da sinemada filmi oynatıldığı için herhalde çocuklarını götürdüklerinde) penguen gören bu ‘bilim adamlarına’ göre, “Eğer Evrim Teorisi doğru olsa imiş, penguenlerin üreme sistemleri, dünyaya daha çok yavru getirmelerini sağlayarak yaşamlarını kolaylaştırabilir” imiş. “Bir yumurtayı sıcak tutmak için aylarca soğukta aç bilaç beklemezlermiş. Fakat penguenler, içgüdülerine bağlı kalarak tek eşli bir yaşamı seçmiş. Sadakat dolu yaşam biçimleri Tanrı’nın varlığını hissettiklerini gösteriyormuş. Bu da Evrim Teorisi’ni çürütüyormuş...”

Ben bilimadamı değilim maalesef, Evrim Teorisi’ni savunacak birikimim yok. Üstüme vazife de değil. Ama sadece düz mantık yürüterek bir yere varmaya çalışacağım.

*

Gelen e-postalar, “Gördün mü, darvinci bozuntusu Serdar!” diye bitiyor.

Vallahi, gördüm ve sizi adam yerine koyduğumdan değil ama, okurlarım günün yorgunluğunu atıp biraz gülsün diye bir cevap vereceğim.

Birincisi, Tanrı’nın varlığının ispatı olarak penguen gibi salak bir kuşu şahit göstermeniz, sizin terminolojinizle söyleyeyim, günah. İnsan, Allah’a inanıyorsa, insan bu şehadetten utanır!

İkincisi, yine sizin mantığınıza göre söyleyeyim, eğer “Evrim Teorisi olsaydı, penguenler daha çok yavrular, bu kadar eziyete katlanmazlardı” diyorsunuz. Belki doğrudur. Ama ya biri çıkar da size “Peki penguenleri tanrı bugünkü halleriyle yarattıysa, neden bu hayvanları tek yavru yapacak, dolayısıyla bu kadar eziyet çekecek şekilde tasarladı?’ diye sorsa, ne cevap vereceksiniz? Bence bu konuya girmeyin.

Üçüncüsü, evrim geçirmiş canlıların ‘çok eşli ve ahlâksız’ olması gerektiğine inanmak için insanın evrimini tamamlamamış olması gerekir. Çok eşliliğin evrimle bir alakası yoktur. En gelişmiş canlılar, insan, maymun, yunus mesela çok eşlidir. Buna karşılık öyle kuşlar vardır ki, tek eşlidir. Üstelik, hayvanlar için ahlâk diye bir ölçü kullanılmaz.

Bu, Amerikalı yobazlara...

Size de bir dördüncü ve son diyeceğim var. Hıristiyan yobazlarla aranızdaki ‘küçük farkı’ unuttunuz herhalde... Eğer evrim geçirenler ahlâksız ve çok eşli hale geliyorsa... mesela, dört kadınla evlenip, 12-13 yaşındaki kızları imam marifetiyle koynuna alanlar, evrimin hangi noktasındadır acaba?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!