Göbektaşı ve kurnada maske aromatik yağ duj jeli...

Güncelleme Tarihi:

Göbektaşı ve kurnada maske aromatik yağ duj jeli...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2004 00:57

Bugünün hamamlarına gidenler yanlarına keseyle birlikte aromatik yağlar, maskeler, sabun yerine duş jelleri alıyor. Böylece hamamda SPA ortamı yaratılıyor. Kırk yıllık kesenin adı da otellerde artık ‘Geleneksel Türk Masajı’ olarak anılıyor.

Hayatında hiç hamama gitmemiş olanlar bile ne zamandır haftada bir hamam ziyareti yapıyor. Hamamda keselenince gözenekler açılıyor ve cildin hava alması sağlanıyor. Ciltteki ölü hücrelerden de kurtuluyorsunuz. Yağ bezeleri ve sivilceler de ortadan kalkıyor.

Her ne kadar suyla rahatlama yöntemleri SPA adıyla dünyada moda olsa da biz yüzyıllardır geleneksel hamamlarımızda ter atıp, rahatlıyoruz. Bir ara pek bir alaturka bulunan hamamlar SPA’lar sayesinde, çoktan parlak dönemlerine girdi. Ne diyelim, sağolsun SPA modası... Yoksa, buharın her yanımızı sardığı hamamlarda rahatlamanın, göbek taşında yatıp, şöyle güzel bir kese attırmanın, köpük masajı yaptırmanın ve oracıkta uyuya kalmanın tadını unutacaktık.

Tabii eski hamamlarla şimdikiler arasında çok fark var. Örneğin hamam sefaları artık eskisi gibi cümbür cemaat yapılmıyor. Hafta içi özellikle 17.00’den sonra dolmaya başlayan hamamlara insanlar iş çıkışı sters atmak, tazelenmek için gidiyor. Kurslardan sertifikalı natırlara ve tellaklara teslim olup, bir güzel gevşiyorlar. Hijyen ve lüks arayanlar beş yıldızlı otel hamamlarını, nostalji ve gerçek hamam keyfi arayanlar klasik mahalle hamamlarını tercih ediyor. Otel hamamları SPA hizmetinin bir parçası. Mahalle hamamları ile otel hamamları arasında epey fiyat farkı var Bu arada turistik hamamların fiyatları otelleri aratmıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!