GeriKelebek Gıdaları tedbirli seçin
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gıdaları tedbirli seçin

Sulu kıymalar, boyalı zeytinler, soyalı peynirler, aflatoksinli kırmızı toz veya pul biberler, sürekli aynı ya da kızartılarak plastikleşmiş cipsler, gıda boyası katılmış ketçaplar...Uzayıp gidecek bir hileli gıdalar listesi verebilirim size. Eminim ki o zaman da, çok şüpheci bir tüketici olarak alışverişleriniz kabusa dönüşecektir. Size tavsiyem, tedbirli davranıp, açıkta satılan gıda maddelerini almayıp, güvendiğiniz marketlerin güvenilir markalı mallarını kullanmanızdır. İnce NoktalarArtan, kuruyan, ufalanmış peynirleri yumurta, maydanoz ve kırmızı pul biberle karıştırıp, krema kıvamına getirin. Ekmeklere sürüp, doğruca fırına verin.Anneannemin elbasanı Eti tencereye alıp, suyunu ekleyin 40 dakika haşladıktan sonra et suyunu süzün. Etleri tekrar tencereye alıp, üzerine tereyağı ve ince doğranmış soğanları ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Karıştırarak kavurun. Et suyundan 1 bardak katıp, pul biberi de ekerek 10 dakika daha pişirin. Yumurta, un, tuz, erimiş margarin, yoğurt ve et suyuyla bir sos hazırlayın. Bir fırın kabına eti 10 öbek olarak paylaştırın. Üzerlerini sosla kaplayıp, 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. Dilimleyerek haşladığınız kabak ve havuçlarla üzerini süsleyip servis yapın. 10 kişilikHazırlama süresi 30 dakikaPişirme süresi 75 dakikaMalzeme listesi1 kg. kuşbaşı kuzu eti3 su bardağı su2 adet kuru soğan1 çay kaşığı karabiber2 çay kaşığı pul biber1 yemek kaşığı tereyağ2 adet kabak2 adet havuçTuzSosu için5 adet yumurta4 yemek kaşığı un1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı et suyu1 yemek kaşığı margarinTuzBaklalı pilavYapılışı:Pirinç ılık, tuzlu suda beklerken, iç baklayı kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayıp, süzün. Baklaların zarlarını soyun. Tencerede tereyağını eritin. Pirinci saydamlaşıncaya kadar kavurun. Tuz ve süzdüğünüz bakla suyundan 3 su bardağı ekleyerek pişirin. Baklaları ve kıyılmış dereotunu karıştırarak ateşten alın. 10 dakika dinlendirip, servis yapın.8 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 20 dakikaMalzeme listesi2 su bardağı pirinç2 su bardağı taze iç bakla1 demet dereotu2 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı tuzAmiral pastasıYapılışı:Acı badem kurabiyelerinden 3-4 tanesini üzeri için ayırıp, kalan kurabiyeleri çiğ krema, süt ve kakaoyla birlikte robotta parçalayın. Bu karışımı kek kalıbına döküp, 3 saat buzlukta bekletin. Servisten 30 dakika önce buzluktan çıkarıp, tabağa alın ve ayırdığınız kurabiyelerle süsleyin.8 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaMalzeme listesi500 gr acı badem kurabiyesi (küçük boy)2 paket hazır çiğ krema 4 yemek kaşığı kakao4 yemek kaşığı toz şeker1 su bardağı süt