Gençlerin aşk idolleri Tuba ve Arda

Güncelleme Tarihi:

Gençlerin aşk idolleri Tuba ve Arda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2008 22:16

Bağımsız Eğitimciler Sendikası’nın 18-23 yaş arasındaki gençlere yönelik yaptığı ankete göre, Türkiye’deki erkeklerin “aşk idolü”nün başında dizi oyuncusu Tuba Büyüküstün, kadınların “aşk idolü”nün başında ise genç futbolcu Arda Turan geldi.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES), yüzde 60,36’sı ortaöğrenimli, yüzde 20,73’si üniversiteli olmak 18-23 yaş arasındaki bin gence yönelik “Gençlik Aşk Üzerine Ne Düşünüyor” başlıklı bir anket çalışması yaptı. BES’in anketine göre, gençlerin yarısından fazlası “ilk görüşte aşk”a inanırken aşka en yakın duygu olarak da “sevgi”yi gösterdi. Anketin en ilgi çeken sonuçlarından birini ise erkek ve kadınlara ayrı olarak yöneltilen “Sizin aşk idolününüz kim?” sorusuna verilen yanıt oluşturdu. Soruya, erkeklerin yüzde 21,91’i dizi oyuncusu Tuba Büyüküstün, yüzde 20,8’i Hülya Avşar, yüzde 13,96’sı da yine dizi oyuncusu Bergüzar Korel yanıtını verdi. Kadıların ise yüzde 20,81’i futbolcu Arda Turan’ı, yüzde 17,05’i Tarkan’ı, yüzde 10,74’ü pop şarkıcısı Kerem Cem’i “aşk idolü” seçti.

Gençlere yöneltilen “Aşık olduğunuz kişiyle evlenmenize aileniz karşı çıkarsa hangi tutumları izlersiniz?” sorusuna ise yüzde 43,50’lik bir oranla “Aileme karşı çıkmam, evlenmem” yanıtı ilk sırada yeraldı. Gençlerin ancak yüzde 20’si “Aşkıma kimse mani olamaz” dedi.

-EN GÜZEL AŞK ŞARKILARINDA FERHAT GÖÇER SEZEN AKSU’YU GERİDE BIRAKTI

Ankette yer alan “Türkiye’de en güzel aşk şarkılarını kim söylüyor?” sorusuna gençlerin yüzde 33,9’u Ferhat Göçer yanıtını verdi. Türkiye’nin önemli kadın vokali ve bestecilerinden ‘minik serçe’ Sezen Aksu, yüzde 23,53 ile Göçer’den sonra ikinci sırada yeraldı. İbrahim Tatlıses ise yüzde 5’le listenin sonuncusu oldu.

Ankette, aşk duygusunun gençlerin hayatında olumlu sonuçlara neden olduğu ortaya çıktı. “Aşık olduğunuzda hayatınızda ne değişir?” sorusuna gençlerin yarısından fazlası “Hayatımın her alanında daha başarılı olurum”, yüzde 18,70’i de “Daha mutlu ve yaratıcı olurum” dedi. Ancak gençlerin tamamına yakını

“Sizce bitmeyen aşk olur mu” sorusuna “Hayır” yanıtını vererek, "ölümsüz aşka" inanmadığını gösterdi.

-MONOTONLUK AŞKI YIPRATIYOR

Anketin diğer ilgi çeken soruları arasında “Sizce aşkı en çok hangisi yıpratır?” sorusu geldi. “Mantık, sahiplenme, evlilik, saygının bitmesi, devamlı birlikte olma, parasızlık ve gelecek kaygıları” seçeneklerinin yer aldığı soruya gençlerin çoğunluğunu oluşturan yüzde 19,47’si “Monotonluk” yanıtını verdi. Gençlerin yüzde 16,9’u evliliğin, yüzde 14,2’si saygının bitmesinin, yüzde 14,2’si de parasızlığın aşkı yıprattığını söyledi. Anket gençlerin “Aşkta en tahammül edemedikleri” şeyin ise “Aldatma” olduğu ortaya koydu. Yine gençler, “Eşinize ya da sevgilinize aşkınızın bittiğini söyleyebilir misiniz?” sorusuna da yüzde 64,5’le “Evet” dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!