Gençler Portakal’ı karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Gençler Portakal’ı karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2012 16:39

13 yaşındaki Aldülkadir Tuncer ile 23 yaşındaki Anna Andrusenko’nun Kadir İnanır, Jale Arıkan gibi ustaları geride bırakarak en iyi oyuncu seçilmesi, Altın Portakal kulislerinde ve sosyal medyada tartışma yarattı.

Haberin Devamı

49. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması ödül töreniyle sona erdi. Ancak bu final, tartışmaları beraberinde getirdi. 13 yaşındaki Abdülkadir Tuncer’in Kadir İnanır, Ercan Kesal gibi favorileri geride bırakarak en iyi erkek oyuncu seçilmesi, Jale Arıkan’ın favori gösterildiği en iyi kadın oyuncu kategorisinde ise ödülün 23 yaşındaki Rus oyuncu Anna Andrusenko’ya gitmesi, tepki çekti. Sürpriz sonuçlar, hem Altın Portakal kulislerinde hem de sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Ödülü Kadir Bey’in almasını isterdim
“Güzelliğin On Par’ Etmez” filmindeki rolüyle en iyi oyuncu seçilmek, Abdülkadir Tuncer’i ve filmin yönetmeni Hüseyin Tabak’ı bile şaşırttı. Tuncer, “Çok şaşkınım. Kazandığıma inanamıyorum. Ama Kadir inanır’ın kazanmasını daha çok isterdim. Çünkü ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu biliyorum” dedi. Yönetmen Tabak da benzer bir itirafta bulundu: “Abdülkadir’in çok iyi oynadığını biliyorum ama bu ödülü almasını hiç beklemiyordum. Çünkü böyle büyük ödüller genellikle çocuklara verilmez. Gerçekten sürpriz.”

Festivalin ödüllü yapımlarından “Elveda Katya”nın yönetmeni Ahmet Sönmez de beklentisinin Kadir İnanır’ın ödül kazanması yönünde olduğunu açıkladı: “Gönlümüz Kadir İnanır’ın ödül almasından yanaydı, olmadı. Açıkçası ben onun kazanmasını bekliyordum.”

Bu sonucu hayal bile edemezdim
Diğer yandan “Elveda Katya”daki rolüyle en iyi kadın oyuncu seçilen 23 yaşındaki Anna Andrusenko da şaşkın... Ödül almak üzere sahneye çıktığında heyecandan elleri titreyen Rus oyuncu, “İlk sinema filmimle, üstelik yabancı bir ülkede ödül almayı hayal bile edemezdim. Çok şaşkın ve bir o kadar mutluyum” diye konuştu.

“Zerre” ile en iyi yönetmen ödülüne layık görülen Erdem Tepegöz ise Jale Arıkan adına hayal kırıklığı yaşadığını açıkladı: “Zerre’nin en iyi kadın oyuncu dalında da güçlü olduğunu düşünüyordum. Jale Arıkan’a bir ödül bekliyorduk, ama olmadı. Tabii ki bunlar özel kararlardır, saygı duyuyoruz.”

Sosyal medya tepkileri
* Alper Turgut: “Altın Portakal’da Abdülkadir Tuncer en iyi erkek oyuncu. Ercan Kesal’a biraz ayıp oldu. Abdülkadir’in güzelim performansı umut veren alabilirdi.”
* Burak Göral: “Antalya jürisi ‘Küf’e, ‘Güzelliğin On Par’ Etmez’ dedi! SİYAD ödülü tabii ki Zerre’ye gitti.”
* Banu Bozdemir: “Abdulkadir Tuncer’in en iyi erkek ödülü kazanması, Hülya Avşar’ın çocuk sevgisinden kaynaklanıyor olabilir. Yetenek sizsiniz çocuklar!”
* Fırat Sayıcı: “Siz sinemacılar, dikkat edin de festivallerde biz sinema yazarlarının favorilerine girmeyin. Ters teper, kazanamazsınız!”

Haberin Devamı

Ödül değil güzel tepkiler aldım
“Zerre”deki performansıyla en iyi kadın oyuncu kategorisinin en güçlü adaylarından biri olan Jale Arıkan, ödülün Anna Andrusenko’ya verilmesiyle ilgili şunları söyledi: “Ödül alamadım ama tören sonrası çok güzel tepkiler aldım. Ayrıca filmimizin festivalden dört güzel ödülle ayrılması mutluluk vericiydi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!