Genç sanatçılar Atina Bienali'nde

Güncelleme Tarihi:

Genç sanatçılar Atina Bienalinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2003 10:12

11. Avrupalı ve Akdenizli Genç Sanatçılar Bienali, 6 ile 15 Haziran tarihleri arasında Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılacak. Bu yılki ana teması "Kosmos", "Avrupa ve Akdeniz'in Kozmografileri" ve "Kozmopolitizm" olarak belirlenen bienalde Türkiye'yi Ekin Saçlıoğlu, Seda Hepsev, Beste Erener, Gökçe Akçelik, Orçun Baştürk, Barış Doğrusöz, Ayhan Hacıfazlıoğlu, Deniz Ceylan, Güney Kurdak, Cem Aykut, Volkan Gürkan ve Aylin Güngör' temsil edecek.

Haberin Devamı

Bienale katılacak genç sanatçıların yapıtlarını Uluslararası Bienal Komitesi Üyesi olan Sabancı Üniversitesi tarafından oluşturulan komisyon seçti. Yapıtlar Atina'dan önce Kasa Galeri’de sergilenecek.

Bienal’de Ekin Saçlıoğlu, Seda Hepsev ve Beste Erener  bireysel çalışmaları ile yeralacak. Müzik alanında ise “Untitled” projesi ile Gökçe Akçelik, Orçun Baştürk, Barış Doğrusöz ve Ayhan Hacıfazlıoğlu Bienal’e katılacak. Deniz Ceylan, Güney Kurdak, Cem Aykut, Volkan Gürkan ve Aylin Güngör’den oluşan “MAYA Proje Grubu” Bienal’de müzik alanında yarışacak diğer ekip olacak.

Görsel sanatlar, uygulamalı sanatlar, gösteri sanatları ve müzik olmak üzere dört sanat dalını kapsayan etkinlikte, eserlerin sayıları Uluslararası Bienal Komitesi tarafından belirleniyor. Genç sanatçıların katılımı Bienal’e katılan yönetimlerin ya da kurumların var olduğu bölgelerde yerel seçmeler yoluyla gerçekleştiriliyor. Türkiye’de ise bu seçmeler, Uluslararası Bienal Komitesi üyesi olan Sabancı Üniversitesi’nin oluşturacağı bir komisyon tarafından, nitelik ve yenilik ölçütleri göz önünde tutularak yürütülüyor.

Haberin Devamı

Bienal’e görsel sanatlar dalında katılma hakkı kazanan sanatçıların çalışmaları “Geleceğe Esintiler” adlı dizi kapsamında Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri’de sergilenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!