Genç kızlığa ilk adım

Güncelleme Tarihi:

Genç kızlığa ilk adım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2008 11:18

Geçtiğimiz günlerde tüm gazetelerde Psikolog Şule A.’nın haberi yayımlandı.

Haberin Devamı

      

Psikolog anne Şule Hanım, kızı E.’nin genç kızlığa ilk adımını sevdikleriyle kutlamaya karar vermiş. Aman Allah’ım yer yerinden oynadı! “Kadın çok günahkarmış”, “Bu ülkede böyle şeyler yapılır mıymış”, “Böyle bir rezalet yurtdışında bile yokmuş” vs. vs. Tabii saygı sınırlarını aşan eleştirileri hiç saymıyorum bile! Bu kadar abartıya, bu kadar ‘namus bekçiliği’ne gerek yoktu aslında. Çünkü Şule Hanım gayet net bir şekilde; “Ön yargıları yıkmak istiyorum. Erkek çocuğunda her şey kutlanıyor. Kız çocuğuna ise sadece doğunca ve evlenince kutlama yapılıyor. Bu kadar eşitsizlik niye” diye bir soru sormuştu. Kimse eşitsizliğin sebebini açıklayamadı ama saldırmaya gelince herkes saldırdı.

Benim merak ettiğim şu: Kızların evlilik yaşının resmi olarak 14’e inmesini yasallaştırmaya çalışanları, birden fazla eş alanları, kundaktaki bebekten, yaşlı ninelere kadar her yaştaki kadın nüfusunu taciz edenleri, evladını dövenleri neden eleştirmiyor acaba Şule Hanımı eleştiren şahıslar? Çocuklar hatırlıyor musunuz geçtiğimiz 1 Ağustos’ta Konya’da çöken kuran kursunu? Hani sadece kız öğrencilerin yatılı olarak kaldığı ve yasal olmadan açılan o kuran kursunu unutmadınız değil mi? Peki haberiniz var mı 18 genç kızın hayatını kaybettiği ve 27 tanesinin yaralandığı bu olayla ilgili olarak gözaltına alınan 4 kişi serbest bırakıldı ve ellerini, kollarını sallayarak aramızda dolaşıyor. Acaba bu durumla ilgili görüşleri ne oldu Şule Hanım’ı eleştiren kişilerin?

Haberin Devamı

İkiyüzlü davranmayıp kendini olduğu gibi gösterdiği için, fikrini dürüstçe savunduğu için, şu devirde hala kadın – erkek ayrımı yapanlara bir ders vermek istediği için ve Tanrı’nın en mucizevi eseri olan insan vücudunu kutlanmaya değer bulduğu için Psikolog Şule Hanım’ı tebrik ediyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!