Geceye damga vuran kıyafet

Güncelleme Tarihi:

Geceye damga vuran kıyafet
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2013 13:04

Bu yıl 18’incisi düzenlenen Sadri Alışık Tiyatro & Sinema Oyuncu Ödülleri önceki akşam sahiplerini buldu. Beşiktaş Belediyesi sponsorluğu ve Efes Türkiye’nin tanıtım desteğiyle sanat, siyaset, iş ve cemiyet dünyasından ünlü isimlerin katıldığı tören, Mustafa Kemal Merkezi’nde yapıldı.

Haberin Devamı

Sadri Alışık Tiyatro & Sinema Oyuncu Ödülleri, Serkan Çağrı’nın klarnetiyle eşlik ettiği Öykü Gürman’ın nostaljik şarkıları söylemesiyle başladı. “Huysuz ve Tatlı Kadın”, “Senede Bir Gün”, “Seven Ne Yapmaz”, “Aşkın Bahardı”, “Feride” ve “Azize” şarkıları seyirciden alkış aldı. Yekta Kopan’ın sunuculuğunu üstlendiği törende Levent Yüksel de en güzel şarkılarını söyledi. Sadri Alışık Konservatuvar öğrencileri, tiyatro dalında onur ödülü verilmeden önce sergiledikleri mim gösterisi ile büyük alkış aldı.    
    
* Geceye Kerem Alışık’ın eski eşi, Mehmet Çiftkurtlar’la evlenen Sibel Turnagöl katılmadı.
* Sadri Alışık Sinema Ödülleri Dram dalında ‘Yılın En İyi Erkek Oyuncusu’ seçilen Kıvanç Tatlıtuğ, şehir dışında olduğu için ödülünü ağabeyi Cem Tatlıtuğ aldı.
* Geceye katılan Adnan Şenses, yeni albümünde yer alan Sezen Aksu şarkısı “Bekleyemedim” için Nebahat Çehre ile klip çekeceklerini söyledi.
* Müzikal ya da Komedi dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Binnur Kaya ödülü aldıktan sonra sahnede aynı dalda yarışan oyuncu arkadaşları için “Bu ödülü Büşra Pekin, Gülhan Tekin ve benim adıma, yani üçümüzün gibi düşünün” dedi. Müzikal ya da Komedi Dalında Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu ödülünü kazanan İlker Aksum da “Bu ödülü Tolga Çevik, Tuncel Kurtiz ve benim adıma, üçümüzün gibi düşünün” diyerek Binnur Kaya’nın esprisini devam ettirdi.
* Gecede Filiz Akın’ın elinden onur ödüllü alan Cüneyt Arkın, “75 yaşındayım. Tabi birçok ödüller aldım. Bu ödül benim için çok önemli. Bu ödül Sadri ağabeyimin bir parçası, sıcak ve canlı. Onu bağrıma basacağım. Gece koyun koyuna uyuyacağız gündüz sokaklarda hayatı beraber yaşayacağız” diyerek herkese teşekkür etti. Usta oyuncu, “Cüneyt Arkın’ın bir veliahtı var mı?” sorusuna ise “Cüneyt Arkın’ın veliahtı olmaz ancak oğlu olur” yanıtını verdi.
* Tiyatro dalında Efes Türkiye’nin 20 bin TL değerinde tanıtım desteği sağladığı Efes Türkiye Özel Ödülü Ekip Tiyatrosu’na verildi.
* Onur Ödülü, Çolpan İlhan tarafından Haldun Dormen’e verildi. Katıldığı bir davetten apar topar çıkarak törene yetişen Dormen, ödül karşısında çok duygulandığını belirterek ‘Afife Ödülleri’ni düzenlediklerini ve bu törenle rakip olduklarının altının çizip onur ödülü için teşekkür etti.

Haberin Devamı

Sakal bıraktı

Müzikal ya da Komedi Dalında Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanan Köksal Engür, geceye katılamazken ödülünün Tolga Çevik aldı. Çevik sahnede “Köksal Engür rolü benim yazdığımı ve ödül sanki benimmiş gibi alabileceğimi söyleyince almaya geldim” diyerek espri yaptı. Çevik bıraktığı sakallarıyla dikkat çekti. “Muhteşem Yüzyıl”da oynamayı düşünüp düşünmediği sorulan oyuncu, “Onun için sakal bırakıyorum. Sadrazam’ın sol tarafında duracağım” diye konuştu.

Emek mirası

Haberin Devamı

Gecede Emeğe Saygı Özel Ödülüne layık görülen Atilla Dorsay, Yıldız Kenter ve Haldun Dormen için düzenlenen geceye katıldığı için törene gelemedi. Ödülünü kendisine vermek üzere teslim alan Kerem Alışık, “Emek’in önemini anlatmaya yılmadan devam edeceğiz. Yeşilçam emekçilerinden kültürel ve tarihsel bir miras olarak bize bırakılan Emek Sineması sadece sinema salonu değil, Türk Sineması’nın sembolüdür. Aşka, sanata, kardeşliğe, barışa emek verenler ‘Emek’in önemini anlatmaya devam ederler. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Atilla Dorsay, ‘Emek’ uğruna kalemini askıya aldı. Çok önemli bir insan olan Dorsay’ı kutluyorum ve bu ödülü kendisine vermek üzere teslim alıyorum’ dedi.

Haberin Devamı

Sizin yüzünüzden görüşemiyoruz

“20 Dakika” dizisiyle beğeni toplayan İlker Aksum törende, ayrıldığı Burçin Abdullah’la pişti oldu. İki eski sevgili gece boyunca bir araya gelmedi. Aksum, “Saçma sapan şeyler yazıldı. Çok tatlı arkadaşlığımız vardı. Artık sizin yüzünüzden görüşmüyoruz” dedi. Burçin Abdullah ise, “Ödül almasına çok sevindim. İnşallah bana da kısmet olur” dedi. Aksum’un sözleri için de, “Doğru söylemiş. Böyle sorulara hiç cevap vermedim. Yine vermeyeceğim” diye konuştu.


SİNEMA ÖDÜLLERİ

DRAM

Kadın oyuncu: Selen Uçer - (Can)
Erkek oyuncu: Kıvanç Tatlıtuğ - (Kelebeğin Rüyası)
Yardımcı kadın: Farah Zeynep Abdullah – (Kelebeğin Rüyası)
Yardımcı erkek: Barış Hacıhan (Araf)

Haberin Devamı

KOMEDİ

Kadın oyuncu: Demet Akbağ (Hükümet Kadın)
Erkek oyuncu: İlker Aksum (Mutlu Aile Defteri)
Yardımcı kadın: Binnur Kaya (Mutlu Aile Defteri)
Yardımcı erkek: Köksal Engür – (Sen Kimsin)
Onur ödülleri: Cüneyt Arkın, Umur Bugay, Emek Sineması Müdürü Hikmet Dikmen

TİYATRO ÖDÜLLERİ

Seçici kurul özel ödülü: Adalet Sizsiniz oyunu/ Ümit Denizer
Efes Türkiye Özel Ödülü: Ekip tiyatrosu

DRAM

Erkek oyuncu: Evren Erler – (Domino)
Kadın oyuncu: Sumru Yavrucuk (Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi)
Yardımcı Erkek: Faruk Barman (Kurabiye Ev)
Kadın Oyuncu: Pınar Çağlar Gençtürk (Yalnızlar Kulübü)

MÜZİKAL YA DA KOMEDİ DALINDA

Erkek oyuncu: Tolga Evren (Çirkin)
Kadın Oyuncu: Funda Eryiğit (Sessizlik)
Yardımcı erkek: Süleyman Atanısev (Sessizlik)
Yardımcı Kadın: Ece Dizdar (Altın Ejderha)
Onur Ödülü: Haldun Dormen

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!