Gangsterlerin kadınları beyazperdenin gözdesi

Güncelleme Tarihi:

Gangsterlerin kadınları beyazperdenin gözdesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2004 00:38

Gangsterlerin macera dolu hayatları, film yapımcıları için çok cazip bir konudur. Kadın aktristler ise gansterlerin hayatındaki kadınları beyazperdede canlandırmak için birbirleriyle yarışırlar. Çünkü gerçek hayatta acı dolu olan bu yaşam öyküleri, aktristlere çoğu zaman şöhret ve servet kazandırır.

SIENNA MİLLER: ‘Layer Cake’

İngiliz yapımı ‘Layer Cake’ isimli film, Sienna Miller’i birden üne kavuşturdu. Hollywood’un yakışıklı aktörlerinden Jude Law ile yaşadığı aşk ilişkisi de, Miller’in ününü bir kat daha artırdı.

Sienna Miller bu filmde acımasız bir gangsterin flörtçü, hafif meşrep sevgilisini canlandırıyor. Genç oyuncu, erkek karakter ağırlıklı filmdeki başarılı oyunuyla ön plana çıktı.

UMA THURMAN: ‘Pulp Fiction’

Quentin Tarantino’nun unutulmaz filminde Uma Thurman, Marsellus adında bir gangsterin kadını Mia Wallace’ı canlandırdı. Thurman, Marsellus Wallace’ın fingirdek eşi rolünde çok başarılı bir karakter çizdi.

Uma Thurman, filmde, John Travolta ile çevirdiği unutulmaz dans sahnesinde de çok başarılıydı. Bu rol ona en başarılı yardımcı kadın oyuncu Oscar’ına adaylık kazandırdı.

SHARON STONE: ‘Casino’

Sharon Stone, çocukluğunda Ginger Rogers ile Fred Astaire’in başrollerini paylaştıkları bol danslı, romantik komedilere bayılırdı.

Fakat bu ünlü yıldız, yıllardır sürdürdüğü oyunculuk hayatında bir kez Oscar’a aday gösterildi. 1995’te çekilen ve Las Vegas’taki gangsterleri konu alan filmde, başrolleri Robert De Niro ve Joe Pesci ile paylaştı. Las Vegas’lı gangsterin sevgilisi Ginger rolü, yıldıza Altın Küre ödülünü kazandırmıştı.

MİCHELLE PFEIFFER: ‘Scarface’

Al Pacino’nun ünlü gangster Tony Montana’yı canlandırdığı filmde, Michelle Pfeiffer de gangsterin sevgilisi Elvira rolünde oynadı.

O güne kadar dördüncü beşinci sınıf bir oyuncu olan Pfeiffer, bu film sayesinde şöhrete ulaştı. ‘Scarface’ yıldızın sanat yaşamında bir dönüm noktası oldu.

MADONNA: ‘Dick Tracy’

Aynı ismi taşıyan çizgi romandan uyarlanan filmde, Madonna, gangster Lip’in seksi sevgilisini canlandırmıştı. Filmde, Lips’in ölümünden sonra gazeteci Dick Tracy, genç kadına neden sevgilisinin arkasından yas tutmadığını sormuştu.

Madonna’nın gazeteciye verdiği cevap şu oldu: ‘Bugün içime siyah çamaşır giydim.’ Madonna, bu filmin müziğinin hazırlanmasında da görev aldı.

JODIE FOSTER: ‘Bugsy Malone’

1920’li yılların Amerikası’ nda çocuk soyguncuların serüvenleri dikkat çekiyordu. Gangster filmleri, çocuklarla daha bir renklenmişti.

Bu filmin küçük oyuncusu Jodie Foster filmdeki inanılmaz başarısıyla ilgi odağı olmuştu. Hollywood’un yetenekli çocuk yıldızı, 14 yaşındaki seksi ve cesur Bugsy Malone’u canlandırmıştı. Jodie Foster, Hollywood’un en sevilen oyuncularından biri oldu.

FAYE DUNAWAY: ‘Bonnie and Clyde’

Sinemanın unutulmaz filmleri arasında Bonnie and Clyde’ın ayrı bir yeri var. Filmde başrolleri sinema dünyasının iki efsane oyuncusu üstlenmişti. Faye Dunaway, 1967 yılında çekilen filmde banka soyguncusu Bonnie Parker’ı, Warren Beatty de Clyde Barrow’u canlandırmıştı.

1930’lu yılların Amerika’sında yaşayan soyguncular, aynı zamanda birbirlerine de aşıktılar. Faye Dunaway, gangster filmlerinde görmeye alışık olduğumuz klasik, güzel ama aptal ve seksi kadın tipine hiç uymayan çok farklı bir kadını canlandırdı. Bu film, iki Oscar ödülü kazandı, sekiz dalda da Oscar’a aday gösterildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!