Galata Moda bitti Galata Tasarım başladı

Güncelleme Tarihi:

Galata Moda bitti Galata Tasarım başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2008 00:00

Geçtiğimiz hafta Galatamoda Festivali’nin gerçekleştiği İstanbul Galata Meydanı, bu kez bir tasarım festivaline ev sahipliği yapıyor. Çarşamba günü başlayan ve pazar akşamı son bulacak festivalde, 70’ten fazla tasarımcının ürünlerini bulabilirsiniz. Takıdan çantaya, çiçekten keçeye, şapkadan bardağa kadar her tür ürünün özenle tasarlanmış örneklerini uygun fiyatlara almak isterseniz, bu festivali kaçırmayın.

Beyoğlu Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Galata Tasarım Festivali’nin birden fazla amacı var. Birincisi farklı alanlarda üretim yapan önemli tasarımcıları bir araya getirmek. Birlikteliğin yarattığı güçle, geleceğe daha umutla bakmalarını sağlamak. İkincisi, tasarımı ve tasarımcıları halk ile tanıştırmak, kaynaştırmak. Üçüncüsü tasarımcıya gelir sağlamak. Dördüncüsü ise halkın tasarım objelerini uygun fiyatlarla alabilmesi için zemin hazırlamak.

Festivalin koordinasyonunu Devran Mursaloğlu yapıyor. Mursaloğlu, festivale hangi tasarımcıların katılacağını belirleyen isim. Çeşitliliği sağlamak için çok çalışmış. Ama nihayetinde çiçek, seramik, cam, şapka, keçe, takı, gıda, giysi, çanta, kağıt, vitrin tasarımı, endüstriyel tasarım, mobilya, fonksiyonel tasarım gibi değişik yönleri bulunan 70’den fazla tasarımcıyı bir araya toplamış. Ayrıca festival alanında çeşitli sergiler ve tasarım hakkında kitap satan standların da olmasına özen göstermiş.

Mursaloğlu bu festivalin tasarımcılara ciddi bir destek sağlayacağından emin. Gençleri de unutmadığını söylüyor: "Üniversiteler ile çeşitli sanat ve tasarım kurslarından kendilerini tanıtmak isteyen gençlere de imkan tanıdık. Onları heveslendirmek ve cesaretlendirmek için bir platform kurduk. Toplam dört standı genç öğrencilere tahsis ettim. Ayrıca Marmara Üniversitesi öğrencilerinin sergilerine de yer veriyoruz."
EN ÇOK ÜRÜN CHICHIQUEEN’DE

Festival alanındaki en önemli standlardan biri chichiqueen.com’a ait. Birbirinden değerli tasarım markalarını internet üzerinden satan site, ilk defa sanal dünyadan çıkıp gerçek dünyada satış yapacak. Standdaki markalar: Abdulla, Aida Pekin, Aisha, Ayça Sytmen, Bee Goddess, B-Point, Bryce & Bouji, Butterfly Çikolata, Camocağı, Else Lingerie, Gali Collection, Jour Du Nil, Majique Design, Maybe Design, Mehry Mu, Mevlut Akyıldız - İlham Defteri, Mon Reve, Coccolat, Narin Maciroğlu, Nilüfer Tarzi Kuran, Nr. 39, Oye Swimwear, Örge Tulga Jewellery Design, Raison D’etre, Simple Life Tekstil, Studio Nommo, Table Couture, Ümit Aybek, Yasemin Tarzi Güven, Zeckié, Z-Mix, Take Away İstanbul, Muskat, Si belle, Cachmere In Love.

KİM NE TASARLIYOR?

Rose Cotton: Şapka, çanta, ayakkabı. Birsen Canbaz: Seramik Berna Uyan- Fulart İstanbul: Fular. Simla Atay: Yastık. Zeynep Aksungar: Takı. Kristin Evihan: Cam ve takı. Take- A- Way: Tasarım hediyelik eşyalar. Nahide Büyükkaymakçı: Giysi, takı, lamba. Suzan Toplusoy: Kendi koleksiyonu ile katılıyor. Devran Mursaloğlu- Paper Design: Kağıt tasarımları. Abracadabra Food Design- Dilara Erbay: Tasarım yiyecekler. Kop-Art: Tasarım mutfak eşyaları. İpek Kuşcu: Mutfak önlüğü, mutfak araç gereçleri. Art-i choke: Yüzde yüz keçe kullanılarak yapılan çantalar, elbiseler... Blisskiss: Takı, çanta, ayakkabı. Pick - Me: Takı. Aisha: Doğal kozmetik ürünleri. Sezen Ergin: Çiçek tasarımları. The House Cafe Products: Reçeller, zeytinler, zeytinyağları... Bun Design: Saat, ofis araç gereçleri, hediyelik eşyaları. Z-Mix Simya Galeri: 12 sanatçının katıldığı İzlenim adlı takı tasarım sergisi. Turqs: Türk kültürünü tanıtan tişörtler. Aslı Kutlay: Heykel askılık, tek kolçaklı koltuk, sehpa... Avşar Gürpınar: Tek bir ürünü var. İsmi Çömelmelik. Leda Silver Design: Gümüş takı tasarımları Nurdan Şen: Takı ve küçük obje. Özlem Tuna: Takı. Nisa Necipoğlu: Takı. Oxemoxie: Tasarım galerisi. Kendi maskotlarının oyuncak yastıktıklarını ve rozetlerini satacak. Ela Cindoruk- Nazan Pak: Takı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!