Futbolcular neden erken evlenir!

Güncelleme Tarihi:

Futbolcular neden erken evlenir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2013 00:00

Yıllardır birçok futbolcuya menajerlik yapan Erkan Özkaya, sağlam bir kulvar değişikliğiyle müzik dünyasına adım attı ve “Bay Bay” adlı ilk single’ını çıkardı. Bu sürprizi konuşmak için buluştuk, hem müzikten dem vurduk hem de futbolculara dair “neden erken evlendikleri” gibi ilginç bilgiler aldık.

Haberin Devamı

Öncelikle bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz? Futbol aşkı ne zaman başladı, futbolcu menajeri olmak nereden aklınıza geldi?

- Çok küçük yaşlarda başladım futbola. 10 yaşlarında falandım sanırım. Altı sene oynadım, sonra bir sakatlık geçirdim ve bırakmak zorunda kaldım. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’ni bitirdikten sonra da ticarete atıldım. Emre Belözoğlu benim çok eski arkadaşımdır, aynı mahallede büyüdük diyebilirim. İşte onun sayesinde futbol camiasına girdim, derken bir menajerlik şirketinde işe girdim. Futbol menajerliği yapıyordum. Sonra dostluklarımı ilerletip bu işi tek başıma yürütmeye başladım.
    
Sakatlık yüzünden yeşil sahalardan kopmak sizi üzmüş olmalı... Hâlâ o günlere, futbola bir özlem var mı?    

- Tabii ki... Her maça gittiğimde “Keşke ben de orada olsaydım” derim hâlâ. O yüzden her hafta halı saha maçındayım.

Futbolcu menajerliği yapmaya başladığınızda en büyük destekçileriniz kimlerdi?

- Sağ olsunlar, bana bu konuda Selçuk Şahin, Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Emre Belözoğlu çok yardımcı oldu. En büyük destekçilerim onlardı.

Ya müzik? Bu işe nasıl oldu da el attınız?

- Benim abim de müzisyen... Küçükken valizlerini hazırlayıp turneye giderdi, hayranlıkla izlerdim. Çok hoşuma giderdi. O zamanlar başladım müzik aletlerini çalmaya. Zaman geçti, ben beste yapmaya da başladım. Bu işten anlayanlara birkaç bestemi dinlettim, “Çok iyi olmuş” dediler. Onların verdiği cesaretle yola devam kararı aldım.

GECE HAYATI OLMAYAN ADAM NE YAPAR EVDE

Menajerlik işi bitti mi peki?


- Yok, hâlâ futbol camiasındayım. Bırakmak şöyle dursun, menajerlik konusunda bu işi büyüteceğim, bunu herkes biliyor.

Menajerliğin bir okulu falan var mıdır? Yoksa her isteyen bu işi yapabilir mi?

- Yok. Senin kardeşin futbolcu örneğin, sen menajeri olabilirsin. Kapıdan geçen herkes menajer olur, bu tarz çok insan var zaten piyasada.

Şimdi kiminle çalışıyorsunuz?

- Başkalarının isimleri üzerinden prim yapmak bana göre bir şey değil. Ama çok yakın arkadaşlarım oldukları için Selçuk İnan ve Burak Yılmaz’ın adını verebilirim.

Merak ettiğim bir şey var, futbolcuların çoğu neden erken evleniyor?

- Çünkü aile hayatı çok farklıdır. Sen bekar olduğun zaman arkadaşların seni arayıp bir yere çağırabilirler, sen de kıramaz gidersin. Ama evliysen o kadar sorumsuz hareket edemezsin. Düzenli bir ilişki, ev hayatı futbolcuya her zaman iyi gelir, o yüzden erken evlenirler. Futbolcunun gece hayatı, eğlencesi, içkisi, sigarası yoksa ne yapacak evde? Mecburen evlenmesi, çocuk yapması lazım.

İLK ALBÜM ACEMİLİĞİME GELDİ

Futbol hayatınız bittikten sonra müzik hayatınız başladı. Peki bu alanda eğitim aldınız mı?


- Hayır, ben alaylıyım. Küçüklüğümden beri müzikle ilgiliyim. Çocukken Gülhane Parkı’nda düzenlenen bir yarışmaya katılıp birinci bile olmuştum. Birçok şarkıcı biliyorum, ne canlı şarkı okuyabiliyorlar, ne sahne duruşları düzgün... Bu konuda hiç mütevazı olamayacağım, o konularda çoğundan iyiyim.

Bu single’dan önce de bir albüm çalışmanız olmuş...

- Evet, 2010 yılında çıkardım ama acemiliğime geldi. Bu single’a ise gerçekten çok emek harcadım. Bu zamana kadar Özcan Deniz’den başkasıyla düet yapmayan Niran Ünsal, benimle stüdyoya girdi.

“Bay Bay”da kaç şarkı var?

- Bu bir maxi single... Versiyonlarla birlikte sekiz şarkılık bir çalışma oldu.

Dinlediğin sevdiğin kimler var?

- Ben küçükken İbrahim Tatlıses, Cengiz Kurtoğlu, Emrah, Sibel Can dinlerdim. Yeni isimlerden Murat Dalkılıç ve Berkay’ı seviyorum.

Haberin Devamı

DEMET “SANA ALBÜM YAPALIM” DEDİ AMA SONRA SESİ ÇIKMADI

Müziği profesyonel olarak yapmaya, albüm çıkarmaya ne zaman karar verdiniz?


- Dört sene önce Antalya’da, Demet Akalın ile aynı ortamdaydık. O sırada orkestra çalıyor ama bizim masada kimse şarkı söylemiyordu. Sürekli bana söylettiler, ben de söyledikçe açıldım. Buun üzerine Demet “İstanbul’a gider gitmez bir demo hazırlayıp albüm yapıyoruz” dedi. Ama sonra bir daha ses seda çıkmadı ondan.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!