Fotoşop motoşop yok ne görüyorsanız oyum

Güncelleme Tarihi:

Fotoşop motoşop yok ne görüyorsanız oyum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2011 00:00

Ayşegül Aldinç’in yeni single’ı ‘Li Lal Lal La La’ seksi fotoğrafları ve fotoşop tartışmasıyla gündemde. Onunla Cihangir’deki evinde konuştuk. Göz görür, yalan söylemez: Aldinç gerçekten ince ve çok seksi. İnsanı etkisi altına alan çarpıcı bakışların ardındaysa çocuksu ve eğlenceli bir kadın var

Geçen sene albüm beklerken single geldi. Bu yaz yine single. Neden albüm değil?
- Single, yeni bir aşk gibi taze hissettiriyor. Albümse evliliğe benziyor, uzun soluklu. Ama seneye çıkacakmış gibi duruyor. Bir de 10 yıl boyunca piyasayı gözlemledim, şimdi single’larla gözlemlenen tarafa geçtim.

Hangi tarafta olmak daha zor?
- Benim gibi köşe yazarlığını denemiş bir insan için ahkam kesmek çok daha zevkli.

Şarkının ismi ‘Li Lal Lal La La’... Neden bu kadar zor bir isim seçtiniz?
- İyi halt ettim bu kadar zor bir isim seçmekle (Gülüyor). Aslında şarkının adı Hile’ydi ama pozitif bir isim olsun istedim. Uzun zamandır bu kadar eğlenceli bir şarkı yapmamıştım. Benim için bir çiçeklenme süreci. Söz ve bestesi de Sezen Aksu’nun. Samsun Demir dinler dinlemez, “Bunu single yapalım” dedi. Bu yaz müzik dünyası çok kalabalık, değişik yapısıyla sıyrılabilir bir iş yaptık. Herkes belli bir ritmi sürdürüyor ve bunu garanti görüyor. Ben o garantiye girmedim.

Şarkı neyi anlatıyor?
- Adam kadına “İlişkiyi biraz dinlendirelim mi?” diyor. Bu aslında ayrılalım demek. Kadın külyutmaz, yemiyor tabii. O da ince ince kafa buluyor adamla. Ben de olsam öyle takılırdım.

Size ilişkilerde ‘dinlendirelim mi’ diyen oldu mu?
- Olmadı ama benim dediğim oldu!

Yıllar önce kırmızı elbiseli eteğinizin havalandığı bir klibiniz var. Sahnede de bu kadar cesur olacak mısınız?
- Kaç sene sonra bacaklarım olduğunu hatırladım! Sahne iki boyutlu değil tabii, bir nevi er meydanı. Duruma göre bakarız.

İNADINA BACAKLARIMI AÇARIM

Çok konuşulan fotoşop mevzusuna gelirsek... Nedir bu teknolojiden çektiğiniz?
- Çektiğimiz, diyelim. İnsanlarda gördüklerine inanamak gibi bir durum söz konusu. Fotoğraflarımda bacaklarım uzatılmadı. Bir de ortada klip var, neyi ne kadar kadar düzeltebilirsiniz. Zamanla yıprandığımı mı düşünmek istiyorlar, nedir?

Peki konu açıldı, kadınlara yaşı sorulmaz ama kaç yaşındasınız?
- Eskiden insanlara yaşı, maaşı sorulmazdı. Şimdi rakamlar önemli oldu. Baktığında ne görüyorsan o! Daha aşağısını hayal edin ya da üstüne yaş ekleyin, fark etmez. Artık bunlar aramızda eğlenceli bir oyuna dönüştü.

Fotoğraflarda ne kadar fotoşop var?
- Fotoşop objeyi ya da süjeyi daha pürüzsüz bir hale getirmeye yarar. Sen zaten yakından görüyorsun. Ayrıca fildişi kulede de yaşamıyorum. Sürekli bir ispat durumu çok can sıkıcı değil mi?

Siz de küsüp bir daha bacaklarınızı açmaz mısınız?
- Ne münasebet, inadına açarım (Gülüyor).

Kilonuzu asla söylemezmişsiniz. Doğru mu?
- Rakamlarla işim yok. Ayrıca bu tip sorularda mutlaka eksik bilgi verilir. Ama bir bağış söz konusuysa fazlasını söylerler. Sonunda albüm veya kitabımın üzerine nüfus cüzdanı fotoğrafı koyacağım, hepiniz rahat edeceksiniz.

GAY’LERİN SEVGİSİNDEN MUTLUYUM

Şimdiye kadar güzellikle nasıl bir ilişkiniz oldu?

- Allahın size verdiklerini uzun süre iyi kullanırsan artı olarak döner. 35 yaşına kadar Tanrı’nın verdiği, sonrasındaysa hak ettiğiniz fizikle yaşarsınız. Liposuction falan iyi hoş da, yeme düzenini sağlıklı bir biçimde ele almazsan bir yere varamazsın ki... Bu yüzden deli gibi spor yapıyorum. Arada cildimi korumaya yönelik özel iğneler yaptırıyorum. Kendime yeni ve sağlıklı bir yeme alışkanlığı kazandırdım. Diyet uzmanı Simge Çıtak’tan yardım alıyorum. İki yılda 10 küsur kilo verdim. Formum ve cildimle ilgili olarak Dr. Ali Kerim Diler’le yıllardır çalışıyorum.

Sizce güzellik başa bela mı?
- Herkes ince olmak zorunda da değil bu bize yaşadığımız yüzyılın armağan ettiği bir illet. Çoğumuz belli bir prototipe uydurulmaya çalışılıyoruz. Şişman olmak neredeyse ayıp sayılıyor. Yok daha neler diyorum da başka bir şey demiyorum.

Kıskanılan bir kadınsınız. Diğer kadınlarla iyi anlaşıyor musunuz?
- Erkek arkadaşım pek yok. Kız ya gay arkadaşımlarım var. Kız mavrası yapıyoruz.

Gaylerin sizi bu kadar sevmesinin nedeni ne?
- Bu durumdan çok mutluyum. Gayler güzel insanlardan hoşlanıyor. Onlar için yaşlanmak bir sürü şeyden vazgeçmek belki. Bu yüzden gençlik performansı her zaman ilgilerini çekiyor. Dürüst, sözünü sakınmayan insanları seviyorlar.

Hayat felsefeniz nedir?
- Okul yıllarında 5’ten şaşma 6’yı aşmaydı. (Gülüyor) Şimdi daha fazlası gerek...

Hayatı dönemlerde bölsek; 20’ler, 30’lar ve şimdi...
- 20 ve 30’lu yaşlarımda ürkek tavşanlar gibiymişim. Zaman kendine güvenmeyi öğretiyor. O güveni rahatsız olmadan ve etmeden taşıyabilmek önemli.

YALNIZLIK ALLAH’A MAHSUS

Aşkla ilgili açıklama yapmıyorsunuz ama şansımı denemek istiyorum...
- Kimse doğru cevabı alamaz. Yalnızlık Allah’a mahsus deyip konuyu geçelim.

Çocuğunuz olsun istemediniz mi hiç ?
- Büyük bir arzum olmadı.

Yaş farkı ilişkilerde önemli mi? Genç bir erkekle aşk yaşabilir misiniz?
- Tabii. Olgun bir insan çok genç düşünürken, çok genç biri olgun olabiliyor.

Bir erkek sizi nasıl etkileyebilir?
- Akıl, belli bir mizah duygusu, kültürel birikim cezbeder. Ama tabii pasta siparişi vermiyoruz. Doğru anın da gelmesi gerek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!