Formula tutkunlarına sağlık rehberi

Güncelleme Tarihi:

Formula tutkunlarına sağlık rehberi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2006 00:00

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın İstanbul ayağının sağlık partneri ve İstanbul Park’ın sağlık sponsoru Anadolu Sağlık Merkezi (ASM), izleyiciler için sağlık rehberi hazırladı.

Anadolu Sağlık Merkezi’nin hazırladığı sağlık rehberinde, doktorlar Formula 1 tutkunlarını öncelikle güneş çarpmasına karşı uyardı ve "Şiddetli baş ağrısı, bulantı, kusma ve yüksek ateş ile ortaya çıkan güneş çarpmasına karşı şapkasız çıkmayın" önerisinde bulundu. Rehberde yarışları izlerken güneşin zararlı ışınlarından korunmak amacıyla koruyucu krem kullanılması tavsiye edildi. Yarış arabalarını takip ederken güneş gözlüğünün de unutulmaması gerektiği belirtilen Formula rehberindeki diğer sağlık önerileri ise şunlar:

Yarış alanındaki yüksek desibelli sese karşı mutlaka kulaklık takın.

Gıda zehirlenmesine karşı yarış alanında tüketilen hazır yiyeceklerin son tüketim tarihine dikkat edin.

Yarış boyunca bol su için.

Acil yardım gerektiren bayılma, böcek sokmaları, arı sokmaları, kanamalar ve kırık, çıkık, burkulma gibi durumlarda en yakındaki sağlık çadırına gidin.

ACİL MÜDAHALE EKİPLERİ HAZIR

Anadolu Sağlık Merkezi, yarış sırasında olabilecek herhangi bir kaza veya sağlık sorununa "level one" olarak adlandırılan üst seviyede bir travma merkezi ve acil servisi ile anında müdahale edecek. ASM ayrıca, seyircilerin ufak sağlık sorunları ile ilgili başvuruları için de saha içinde iki sağlık çadırı ile hizmet sunacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!