Formula 1 patronundan Gül’e ’seyirci az’ isyanı

Güncelleme Tarihi:

Formula 1 patronundan Gül’e ’seyirci az’ isyanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2008 00:00

4’üncü kez İstanbul’da yapılan Petrol Ofisi Formula 1 Turkey Grand Prix’inin startını veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, F1’in patronu Bernie Eclestone’un seyirci isyanı ile karşılaştı.

Gül, Ecclestone’ye, "Türkiye’nin tanıtımı için çok önemli bir organizasyon yapıyorsunuz. Teşekkürler" dedi. Ecclestone ise bunun üzerine Abdullah Gül’e, "Ama gördüğünüz gibi seyirci az" yanıtını verdi.

FORMULA 1’in (F1)patronu Bernie Eclestone, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ’seyirci’ isyanında bulundu. Bu hafta dördüncü kez İstanbul Park’ta düzenlenen ’Petrol Ofisi Formula 1 Turkey’ Grand Prix’inin startını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül verdi. Start öncesi piste inip takım ve pilotlara başarı dileyen Gül, Ecclestone’ye, "Türkiye’nin tanıtımı için çok önemli bir organizasyon gerçekleştiriyorsunuz. Teşekkürler" dedi. Ecclestone ise bunun üzerine Gül’e, "Ama gördüğünüz gibi seyirci az" isyanında bulundu.

Anneler günü etkisi

Tüm dünyadan 3 milyara yakın kişinin seyrettiği ve Türkiye’nin tanıtımı açısından büyük öneme sahip olan Formula 1’in İstanbul’da ağustos ayından mayıs ayına çekilmesi istenilen ölçüde seyirci artışı sağlamadı. Seyirci azlığında anneler gününün de etkisi olduğu kaydediliyor. Gül, Felipe Massa’ya birincilik kupasını da verdi. Gül’e İstanbul Park’da Spordan sorumla Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve milletvekilleri eşlik etti. 4 yıldan bu yana ilk kez bir Türk Cumhurbaşkanı Formula 1’e katılırken, yeterli tanıtımın yapılamaması yüzünden tribünlerin boşluğu dikkat çekti.

En düşük seyirci

Geçtiğimiz yıl Ecclestone’nin işletmesini aldığı İstanbul Park’ı 2007 yılında toplam 3 günde 70 bin kişi izlerken, bu yıl bu rakamın düştüğü gözlerden kaçmadı. Böylece 4’üncü yılında Formula 1 en düşük seyirciyle İstanbul’da yapılmış oldu. Bu da Ecclestone’nin isyan etmesine sebep oldu. Diğer taraftan Abdullah Gül’ün son anda Formula 1’e katılma kararı İstanbul Park yetkililerini zor durumda bıraktı. Gül’ün katılacağını öğrenen bakan ve milletvekillerinin de İstanbul Park’a gelmek istemesi sonucunda protokol sıkıntısı yaşandı.

Güler Sabancı Massa’ya lokumu Amerika’dan göndertti

SON iki yıldır İstanbul’da kupayı kaldıran Ferrari pilotu Felippe Massa’ya lokum yedirerek şans getiren Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, bu yılki yarıya Amerika’da olduğu için katılamadı. Ancak Güler Sabancı’nın talimatıyla İstanbul Park’ta Massa’ya yine lokum ikram edilerek şansın devam etmesi dilendi. Massa, lokumun şansıyla üçüncü kez İstanbul Park’ta birinci oldu.

Temsa Paddock’ta dünyaya otobüs pazarladı

Formula 1’de yer almamasına rağmen üç yıldır İstanbul Park’ta paddock clup’ta misafir ağırlayan Temsa, bunu dünyaya açılmanın bir yolu olarak görüyor. Yurtışındaki 34 ülkenin distribütörlerinden oluşan 120 kişiyi İstanbul Park’ta ağırlayan Temsa’nın Genel Müdürü Mehmet Buldurgan, "Buraya gelen misafirlerimiz Türkiye’nin elçisi olarak ülkelerine geri dönüyorlar" dedi. Buldurgan, "Formula 1’de yer almamız parayla ölçülemez. Biz dünya markası olma yolunda bir hedef koyduk. Formula 1’de yer almamızda bunun bir parçası. Türkiye’nin markasını dünyaya satıyoruz" dedi. Sabancı Grubu, Bridgestone, Toyota ve Temsa’yla Formula 1’e ağırlığını koyan grup olarak dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!