Finalistler belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Finalistler belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2007 00:00

Türkiye’nin ilk ve tek haftalık otomotiv gazetesi Hürriyet Otoyaşam olarak geleneksel hale getirdiğimiz ’Türkiye’nin en beğenilen otomobilleri’ yarışması Otobil’de finale kalan otomobiller belirlendi.

Bu yıl Petrol Ofisi, Damat/Tween/ADV ve Intercity’in sponsorluğunda dördüncüsü düzenlenen Otobil’de 49 aday kendi segmentlerinde yılın en beğenilen otomobili olmak için yarışmaya hak kazandı.

26 Eylül’de başlayan yarışma için ilk tur oylama 28 Kasım’da sona erdi. Hürriyet okurları, verdikleri oylarla ’Otobil’ yarışmasının ilk turunda 16 ayrı segmentte yer alan 161 model arasından finale kalan adayları belirledi. 16 segmentin yer aldığı Otobil yarışmasında, her segmentin en beğenilen 3 modeli finalist oldu (Sadece 4X4 sınıfında iki adayın da eşit oy alması nedeniyle 4 finalist belirlendi).

İLK TUR OYLAMADA REKOR KIRILDI

Bu yılki Otobil yarışmasının ilk tur oylaması katılım rekoruyla tamamlandı. İlk turda 19 bin kişi 220 bin oy kullanarak, 4 yıldır düzenlenen yarışmada bir rekora imza attı. Geçen yılki yarışmanın ilk turunda 10 bin kişi 155 bin oy kullanmıştı. Aradan geçen 10 haftada otomobilseverler, her Çarşamba Hürriyet Otoyaşam Gazetesi, www.hurriyet.com.tr, www.hurriyetoto.com, www.e-kolay.net ve www.cnnturk.com sitelerinde tanıtılacak adayları inceleyerek favori otomobillerinizi oyladılar. Bugünden itibaren başlayan finalistlerin oylanma süreci ise 9 Ocak tarihine kadar devam edecek.

Tüketiciler adına yılın finalistlerini test edecek olan jüri ise 13 Aralık’da Autodrom’da toplanacak ve 16 segmentin 3’er finalist otomobillerini deneyerek puanlayacaklar. 49 finalist otomobil için ayrı ayrı verilecek olan bu puanlar halk oylarını katsayı olarak etkilese de nihai belirleyici olmayacak. 9 Ocak’a kadar da otomobilseverler finale kalan adayları oylamaya devam edecekler. Böylece 16 segmentte yılın en beğenilen 16 otomobili halkın oylarıyla seçilmiş olacak. 6 Şubat’ta ödül töreni yapılırken, 13 Şubat’ta ise her segmentin birincisi Hürriyet Otoyaşam Gazetesi’nde açıklanacak.

TANITIMLAR DEVAM EDECEK

Okuyucularımızın ve otomobil firmalarının yakın ilgi ve desteği ile gerçekleştirdiğimiz Otobil yarışması bu yıl büyük katılımla Türkiye’de adından söz ettiriyor.Finalist otomobiller bundan önce aday otomobillerde olduğu gibi oylama bitene kadar her hafta Otoyaşam gazetesinde tanıtılacak.

Otobil yarışmasına katılarak Türkiye’nin en beğenilen otomobillerini seçmek isteyenlerin www.hurriyet.com.tr, www.hurriyetoto.com, www.e-kolay.net veya www.cnnturk.com internet adreslerine girip ’OTOBİL’ logosuna tıkladıktan sonra, ad, soyad, e-mail ve adres bilgilerini doldurmaları yeterli. Ayrıca Hurriyet.com.tr üyeliği olanlar, bu şifre ve kullanıcı adlarını yazarak da oy kullanabilecekler. Bu işlemlerin ardından, her segmentte favoriniz olan finalist otomobil için oy kullanabiliyorsunuz.

Petrol Ofisi, Damat/Tween/ADV ve İntercity’nin sponsor olduğu ’Otobil’ yarışmasında bu yıl yer alan 16 segment ise şöyle: "Küçük A, Küçük B, Giriş, Orta Sedan, Orta Hatchback, Orta Üst, MPV, Üst, Coupe Cabrio, Coupe Cabrio Üst, 4X4, Lüks 4X4, Lüks, Pick-up, Hafif Ticari Araçlar, Yerli Binek. Geçen yıl 17 olan segment sayısını bu yıl hafif ticari ve yerli hafif ticari sınıftaki model azlığı nedeniyle 16’ya indirdik.

Jüri 13 Aralık’ta test edip puan verecek

Otomotiv sektörünün önde gelenlerinden oluşan Otobil jürisi finalistleri 13 Aralık tarihinde Autodrom’da test edip puan verecek. Otobil’in jüri üyeleri Türkiye Ralli Şampiyonu Volkan Işık, Türkiye Pist Grup Maxi Şampiyonu Ethem Genim, Hürriyet OtoYaşam Yayın Koordinatörü Emre Özpeynirci, Auto Show Yayın Yönetmeni Sümer Demirciler, Otoyaşam yazarı, oyuncu ve yarışçı Ayşe Şule Bilgiç, yarışçı Ann Tahincioğlu, Hürriyet Gazetesi Reklam Pazarlama Koordinatörü Altuğ Acar ve Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Genel Koordinatörü Işık Dikmen’den oluşuyor.

85 kişi oy kullanıp hediyeler kazanacak

6 Şubat günü yapılacak tören ile birincilik kupalarına kavuşacak otomobiller ortaya çıktıktan sonra, 13 Şubat tarihinde şampiyonlar Hürriyet Otoyaşam Gazetesi’nde duyurulacak. 20 Şubat’ta ise oy kullananlar arasında yapılacak olan hediye çekilişi ile kazananlar belirlenecek. 26 Şubat tarihinde ise birbirinden güzel armağanları almaya hak kazananlar Hürriyet gazetesinde açıklanacak. İşte o hediyeler:

5 ÇİFTE Wow Cremlin Palace’da 7 gece tam pansiyon ücretsiz konaklama

5 KİŞİYE Sony’den Bluetooth’lu Oto CD Çalar

5 KİŞİYE Navitech’ten portatif navigasyon sistemi

10 KİŞİYE AUTODROM’ileri sürüş teknikleri eğitimi

10 KİŞİYE PİRELLİ’den birer takım T hız grubu oto lastiği

10 KİŞİYE ADV/DAMAT/TWEEN’den 250 YTL tutarında hediye çeki

20 KİŞİYE PETROL OFİSİ’nden 100 YTL’lik akaryakıt çeki

20 KİŞİYE ZIEBART’tan boya parlatma ve ultra koruma sistemi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!