Festivalde Jane Birkin

Güncelleme Tarihi:

Festivalde Jane Birkin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2010 17:48

29. Uluslararası İstanbul Film Festivali, ünlü İngiliz oyuncu ve şarkıcı Jane Birkin’i ağırlıyor.

Birkin, 36 Dağ Manzarası filminin bugün saat 19.00’da Yeni Rüya Sineması’nda gerçekleşecek gösterimine katılarak izleyicilerle buluşacak.
100’e yakın filmde rol alan Jane Birkin sinema dünyasına 1966’da Antonioni’nin Blowup / Cinayeti Gördüm filmindeki modellerden biri olarak girdi. 1968’de Fransızca bilmemesine rağmen Slogan filminin başrolü için seçildi ve filmin diğer oyuncusu Serge Gainsbourg ile filmin şarkısında düet yaptı. Birkin, 1969’da Gainsbourg ile “Je t’aime... moi non plus” düetini yayınlayarak dünya çapında tanınan bir isim oldu. Şarkı aslında Gainsbourg tarafından Brigitte Bardot’ya yazılmıştı. Şarkının cinsel içeriği, müstehcen sözleri İtalya’da, İspanya’da ve İngiltere’de yasaklanmasına, buna rağmen büyük bir ticari başarı kazanmasına neden oldu.
Film kariyeri boyunca Alain Resnais, Bertrand Tavernier, Agnès Varda, Patrice Lecomte gibi usta yönetmenlerle çalışan Jane Birkin “Baby Alone in Babylone”, “Amours des Feintes”, “Lolita Go Home” gibi birçok müzik albümü yaptı. 1992’de Victoires de la Musique ödüllerinde Yılın Kadın Sanatçısı ödülünü kazandı.
Birkin, 2003’te Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında İstanbul’da bir konser vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!