Festival jürisinde sürpriz isim

Güncelleme Tarihi:

Festival jürisinde sürpriz isim
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2008 11:39

27. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde Yılın En İyi Türk Filmi jürisine sürpriz bir isim eklendi.

Haberin Devamı

Edebiyat dünyasının en önemli isimlerinden, Pınar Kür, Festivalin ikinci haftası yılın En İyi Türk Filmi’ni seçmek üzere Festival’de olacak.Jüride yer alan ünlü yazar Elif Şafak sağlık nedenleriyle affını isteyerek görevinden ayrılmıştı.

Bu yıl 5 ile 20 Nisan arasında yapılacak olan 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma jürisi, Semih Kaplanoğlu’nun başkanlığında, yazar Pınar Kür’le birlikte Venedik Film Festivali – Venedik Günleri Bölümü Başkan Yardımcısı ve Roma Film Festivali Sinema Endüstrisi Etkinliği Yöneticisi Sylvain Auzou, Toronto Film Festivali Yöneticisi Michèle Maheux ve oyuncu Nurgül Yeşilçay’dan oluşuyor.

Sorbonne Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Kürsüsü'nde doktora yapan Pınar Kür,   “Akışı Olmayan Sular” adlı öykü kitabıyla 1984'te Sait Faik Öykü Ödülü'nü kazandı. Pınar Kür, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde öğretim üyeliğine devam ediyor. Yedi roman ve üç öykü kitabı olan Pınar Kür’ün “Asılacak Kadın” adlı romanı 1986 yılında Başar Sabuncu tarafından sinemaya uyarlanmış ve başrolünde Müjde Ar oynamıştı.

Haberin Devamı

Pınar Kür’ün de seçicileri arasında olduğu 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışması’nda “Yılın En İyi Türk Filmi” ödülü için yarışacak 11 film şunlar:

Mülteci / Reis Çelik
Hazan Mevsimi: Bir Panayır Hikayesi / Mehmet Eryılmaz
Havar / Mehmet Güleryüz
Gölge / Mehmet Güreli
Ulak / Çağan Irmak
Saklı Yüzler / Handan İpekçi
Gitmek / Hüseyin Karabey  
Fırtına / Kazım Öz
Tatil Kitabı / Seyfi Teoman
Ara / Ümit Ünal
Nokta / Derviş Zaim

İstanbul Film Festivali’nde Türk filmlerinin sponsorluğunu yine Türk sinemasına, film üretimine önemli destek veren Efes Pilsen üstlendi. Efes Pilsen, Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) Jürisi’nin Ulusal Yarışma’ya katılan filmler arasından seçeceği filmin yönetmenine 19 Nisan Cumartesi gecesi Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı’nda gerçekleşecek Festivalin Kapanış Töreni’nde bir sonraki filminin yapımında kullanılmak üzere Onat Kutlar’ın anısına bir de para ödülü verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!