Farklı ve alternatif isimler bir arada…

Güncelleme Tarihi:

Farklı ve alternatif isimler bir arada…
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2016 09:40

Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde 23 Nisan’da Vika Yermolyeva (Vkgoeswild), 2 Mayıs’ta Steven Wilson, 13 Mayıs’ta Teho Teardo & Blixa Bargeld, 27 Mayıs’da Tindersticks, 8 Haziran’da PJ Harvey, 11 Haziran’da Sigur Ros, 28 Haziran’da ise M83 sahnede.

Haberin Devamı

TARİHİN GÖRDÜĞÜ EN İYİ KADIN VOKALLERDEN BİRİ... 

Bugüne kadar yayınladığı 8 stüdyo albümüyle günümüz müzik dünyasının en önemli isimlerinden biri olmayı başaran İngiliz şarkıcı, besteci, şair ve yazar PJ Harvey, 8 Haziran'da Zorlu PSM’de olacak. Konser, Ana Tiyatro’nun sahnesi üzerinde kurulacak ikinci bir sahnede gerçekleşecek ve seyirciler konseri, sahne üzerinde ayakta izleyebilecek.

Farklı ve alternatif isimler bir arada…

Dört yıllık aranın ardından 15 Nisan'da dokuzuncu stüdyo albümü The Hope Six Demolition Project'i yayınlamaya hazırlanan ve bu albümün müjdesini hayli pozitif yorumlar alan ilk single The Wheel'la veren Polly Jean Harvey, bugüne kadar yayınladığı her bir işiyle "İkonik müzisyen" tabirini sonuna kadar hak eden bir isim. Profesyonel müzik kariyerine ‘merhaba’ dediği 1988’den bu yana electronica, gospel, folk, rock, pop, klasik müzik, caz, blues derken hemen hemen her müzik türüne uygun, birbirinden başarılı eserler üreten PJ Harvey’in her bir kaydı, döneminin çok ötesinde bir vizyonla üretilmiş, müziğin zamansızlığını kanıtlayan birer başucu albümü. 

Haberin Devamı

Farklı ve alternatif isimler bir arada…

HAYRANLARI UZUN ZAMANDIR ONLARI BEKLİYORDU...
İzlanda’da başlayan serüvenini büyük bir başarıyla tüm dünyaya taşıyan, alternatif müzik sahnesinin en önemli gruplarından biri olan Sigur Rós, 11 Haziran’da Zorlu PSM’ye geliyor. Konser, Ana Tiyatro’nun sahnesi üzerinde kurulacak ikinci bir sahnede gerçekleşecek ve seyirciler konseri, sahne üzerinde ayakta izleyebilecek.

Farklı ve alternatif isimler bir arada…

M83 İLE AYAKTA KONSER... 

Elektronik müzik sahnesinin en heyecan verici projelerinden biri olan M83, 28 Haziran’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi’ne geliyor... Otoriteler tarafından müzik dehası olarak tanımlanan Anthony Gonzalez'in önderliğinde, bugüne kadar 6 stüdyo albümü yayınlayan, bu albümlerden Midnight City, We Own The Sky, Kim & Jessie ve Don't Save Us From The Flames gibi hit şarkılar çıkaran M83, electro pop müziğin günümüzdeki en önemli temsilcilerinden biri. 

Haberin Devamı

MÜZİK DÜNYASININ DEHALARINDAN STEVEN WİLSON
Sadece progresif rock’a değil; müzik dünyasına bahşedilmiş önemli dehalardan biri kabul edilen İngiliz müzisyen Steven Wilson, 2 Mayıs akşamı Zorlu Performans Sanatları Merkezi Ana Tiyatro Sahnesi’nde hayranlarıyla buluşacak. Şubat 2015'te yayınlanan ve büyük övgü toplayan 4. solo albümü “Hand. Cannot. Erase.”in turnesi kapsamında gerçekleştirilecek konserin biletleri satışa çıkar çıkmaz büyük taleple karşılandı.

Sahnede, gitarını çalarken kullandığı onlarca pedala daha rahat hakim olabilmek için ayakkabı giymeyi tercih etmeyen ve hemen hemen her enstrümanı çalabilen Wilson’ın; ambient, drone, noise, post-rock, krautrock ve shoegaze başta olmak üzere; müzik kariyerinde uğramadığı durak kalmadı. Bugüne kadar 4 kez Grammy'ye aday olan sanatçı, prodüktör olarak da Opeth, Marillion, Orphaned Land, Yoko Ono, Anja Garbarek, Pendulum ve Anathema başta olmak üzere birçok önemli isimle çalıştı.

Haberin Devamı

Tindersticks yeni albüm turnesine İstanbul da dahil oldu. Melankoliyi notaya dökmesini en iyi bilen, eşsiz orkestral düzenlemelerle şarkılarında bir yandan da caz ve soul müzik etkileşimlerini gördüğümüz gruplardan biri olan Tindersticks Zorlu PSM’ye geliyor.

TEHO VE BLİXA’DAN YENİ ALBÜM KONSERİ…
 

Doğası gereği müzisyenlerin işbirlikleri genelde bir sefere mahsus olur ama bu sefer durum farklı. Bu çalışma Teho ve Blixa'nın hem sanatsal, hem de kişisel anlamda aralarındaki özel bağın bir meyvesi ve yeni alanlar keşfetmek için ilişkilerini yeniden şekillendiriyorlar. 

"VKgoeswild" olarak tanınan ödüllü metal/klasik piyanisti ve internet yıldızı Vika Yermolyeva, 23 Nisan’da Zorlu PSM Stüdyo’nun büyüleyici atmosferinde seyircisi ile buluşacak. Bu yaz festivallerin ve özel gösterisi ile kulüplerin vazgeçilmez isimlerinden biri haline gelen Vika, piyano eşliğinde kafa sallatmaya geliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!