Evsiz çocuğun fotoğrafı paylaşım rekorları kırdı

Güncelleme Tarihi:

Evsiz çocuğun fotoğrafı paylaşım rekorları kırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2015 16:41

Filipinler'de bir restoranın dışında, küçük bir çocuğun ders çalıştığı bu fotoğraf sosyal medyada olay yarattı. Çünkü onun gidecek hiçbir yeri yok...

Haberin Devamı

Kaldırımın üzerine diz çökerek derme çatma bir masanın üzerinde, bir restoranın dışına yansıyan ışıkta ödev yapmaya çalışan Daniel Cabrera adlı çocuğun fotoğrafı görenleri hüzünlendirdi.
Filipinler’in başkenti Manila’da yaşayan 9 yaşındaki Daniel’i Tıp öğrencisi Joyce Torrefranca fotoğrafladı. Çektiği fotoğrafı Facebook'ta yayınlayınca, tüm dünya bu görüntüye şahit oldu.

KÜÇÜK DANİEL'İN FOTOĞRAFINI BİNLERCE KİŞİ PAYLAŞTI!

Torrefranca, küçük çocuğun kendisine daha fazla çalışmak konusunda ilham verdiğini belirtti.
Binlerce kişinin paylaştığı fotoğrafa gelen yorumlar arasında, yaşam standartlarının kıymetinin bilinmesi gerektiği de yer alıyor.

Evsiz çocuğun fotoğrafı paylaşım rekorları kırdı

Haberin Devamı

DANİEL'İN HİKAYESİNİ HEPİMİZE İLHAM VERSİN...

Daniel’in ailesi evleri yandığından bu yana kalacak ev bulamadı. Babasının da hayatını kaybettiği belirtiliyor. Küçük çocuğun annesi Christina Espinosa'nın kardeşi de restoranda çalışıyor. Annesi, yeni bir ev edinmek için mücadele etse de aile şimdilik restoranda yaşıyor. Annesi günde yaklaşık 5 TL kazanıyor.

Eğitim görmeye kararlı olan Daniel’in okulda başarılı ve mutlu olduğunu söyleyen öğretmenlerinden Rosalina Detuya, “O zeki ve sınıftaki tartışmalara katılıyor.” dedi.

Evsiz çocuğun fotoğrafı paylaşım rekorları kırdı

Bu fotoğrafın hızla yayılmasının ardından aileyi bu durumdan kurtarmak için bağış yağdı. Politikacı Samuel Pagdilao Daniel'e burs verdi. Annesi de kendi işini yapmak için sponsor buldu. Aileye para ve yiyecek yardımı yapıldı.

Evsiz çocuğun fotoğrafı paylaşım rekorları kırdı

Tüm bu olanlardan sonra fotoğrafı çeken Joyce Torrefranca şu mesajı yayınladı: "Basit bir fotoğrafın bu kadar büyük bir mucize yatacağını bilmiyordum. Fotoğrafı paylaşan herkese teşekkür ederim. Daniel'e hayallerini gerçekleştirmesi için yardım ettik. Umarım Daniel'in hikayesi yüreğimize dokunur ve bize her ne durumda olursak olalım mücadele etmemiz için ilham verir"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!