Evlilik hazırlıkları hızlandı

Güncelleme Tarihi:

Evlilik hazırlıkları hızlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 00:00

Yaşar, yeni albümü “Eski Yazlar” için yoğun bir hazırlık dönemi geçirdi, aylarca evi ve stüdyo arasında mekik dokudu. Ortalarda görünmediği dönemde ünlü şarkıcı için “Hem albüm hem de evlilik hazırlıkları yapıyor” dendi. Hafta Sonu dergisi Yaşar’a işin aslını sordu, müjdeli haberi aldı: “Evlilik hazırlıkları 10 seneden beri var. Son zamanlarda biraz daha hızlandı.”

Haberin Devamı

Yeni albümün “Eski Yazlar” hayırlı olsun. Aldığın ilk tepkiler, eleştiriler nasıldı?

- İlk üç albümüm sound, repertuvar ve sözler açısından en çok sevilen albümlerimdir. “Eski Yazlar” için de “Sanki o ilk üç albümdeki havayı tekrar yakalamışsın” dediler ve bu çalışma dördüncü albümüm gibi algılandı. Benim için en sevindirici kısmı o oldu. Çünkü ben de öyle hissederek yapmıştım.
  
Peki gerçekte kaçıncı albüm oluyor bu? 
 
- Aslında sekizinci albüm. 

Bu sekizinci albüm ve albümde sekiz şarkı yer alıyor. Bu yaz hangileri öne çıkar, dillere düşer?  

- Ben bu konuda gerçekten çok beceriksizim. Hangi şarkı için tutar desem, tutmuyor. Bir başkası ön plana çıkıyor. Onun için isim zikretmeyeyim ama “Nerelerdesin” ve “Yüreğimi Kaybettim” yaz ritmine, neşesine, güneşine daha uygun şarkılar.

GİZEMLİ BİR YAŞANTIM OLMASINI SEVİYORUM

Albüm hazırlıkları sırasında seni pek göremedik, adeta geri çekildin. Bazı hayranların da “Yalnız albüm değil, evlilik hazırlıkları da yapıyor” dedi. Başladı mı hazırlıklar?

- (Gülüyor) Yoo, ben sürekli geriye çekilen bir adamım eskiden beri. Büyük şair Atilla İlhan’ın dediği gibi ‘Birikip yeniden sıçramak için’... Bunu yapabilmenin yolu azıcık geriye çekilmektir. Biraz gizemli bir yaşantım olmasını da seviyorum. Benimle fazla ilgilenilmesini sevmediğim gibi fazla ilgilenilmemesini de sevmiyorum. Böyle arada bir durum. Gel git akıllıyım diyelim... Albüm hazırlıkları yoğunlaştığında ise bu biraz daha fazlalaşıyor. O zaman tamamen çekiliyorum. Birkaç ay boyunca ev ve stüdyo dışında hiçbir yere gitmiyorum.

Evlilik hazırlıklarına gelelim mi?

- Evlilik hazırlıkları 10 seneden beri var! (Gülüyor) Son zamanlarda biraz daha hızlanmış olabilir. Ben 30 yaşıma girdiğimden beri artık bir yuva kurmanın, hayatı paylaşmanın, kuracak olduğum çekirdek ailenin değerini ve kıymetini çok daha fazla bilmeye başladım. Bunun verdiği gücü size anlatamam. Daha önce 20’li yaşlarda bunun değerini bilemiyordum. Benim sözümü dinleyen, kendilerine örnek alan genç arkadaşlarımız var. Onlara buradan sesleniyorum; kulaklarına küpe olsun, aile her şeyden önemlidir. Benim sıralamamda 1 aşk, 2 müzik, 3 aileydi. Şimdi bu sıralama değişti. Artık aile 1 numara. Aşk da aile içinde olduğu için onların ikisini toplayıp 1 yapıyoruz. Müzik sonra geliyor...

DİZİ OLAYINDAN UZAK DURUYORUM

Seni ilk kez reklamlarda izledik. Pek çok hayranından olumsuz tepkiler geldi. Bu seni olumsuz etkiledi mi?


- Çok az olumsuz tepki aldım. Beni gözlerinde bir tek yere oturtmuşlar, başka şekilleri yadırgıyorlar. Bu tepkileri doğal karşılıyorum. Onlara hak veriyorum. Ama oynadığım reklam çok hoştu. Ürün, kadınların kullandığı bir ürün değildi, topluma zararlı bir ürün değildi, sağlığa zararlı değildi. Tam tersine sıcak bir aileyi daha da sıcaklaştıran, soğuk havanın içeri geçmesini engelleyen, aileyle alakalı bir üründü.

Peki reklam kuşaklarından oyunculuğa geçiş olabilir mi?

- O tutucu grubun bile oyunculuğu denememi isteyeceklerini düşünüyorum. Sinema filmi çok kalıcı bir olay. Türk sinemasının büyükleri unutuldu mu, hayır. Sinemanın büyüsü bu. Ama dizi olayından uzak duruyorum.

Peki izlediğin, sevdiğin dizi ya da diziler yok mu?

- Önceden “Avrupa Yakası”nı izliyordum, şu anda da “Türk Malı”nı izliyorum.

İkisi de komedi...

- Evet, çünkü beni eğlendiriyor, çok da hoşuma gidiyor.

CEM YILMAZ FİLMİNDE OYNAMAK İSTİYORUM

Bir Cem Yılmaz filminde oynamak istediğini söylemişsin. Hâlâ istiyor musun?


- Hayatta en çok istediğim şeylerden biri... Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan ve Mustafa Altıoklar’ın filminde rol almak isterim. Hiçbir şey olmasa bile filmlerinin müziklerini yapmak, seslendirmek isterim. Onların filmlerinin kalıcı olacaklarını görüyorum ve kalıcı şeylerin içinde olmak her zaman hoşuma gidiyor.

Hiç karşılaşmadın mı onlarla?

- Valla bugüne kadar o kadar çok söyledim ki, mutlaka kulaklarına gitmiştir ve akıllarının bir köşesine yazmışlardır. Eminim bir gün aniden bir telefon gelebilir.

Keşke “Yahşi Batı”da rol alabilseydin...

- Çok güzel olurdu. Çünkü ben de kovboy ve Kızılderili filmleriyle büyüdüm. Teksas ve Tommiks’i severdim, en çok da Zagor’u. Tabii Tenten de çok önemlidir.

Haberin Devamı

MAVRA BİR İNSANIM

Yaşar’ı biz hüzünlü şarkılarıyla severiz ama onun neşeli, esprili yanları da var mıdır?


- Neşeli, coşkulu ve komik yüzü de vardır Yaşar’ın. Ama o yüzümü nerede ortaya çıkarabilirim ki? Sahnede bazen fıkra anlatırım, onun dışında da bir şey olmaz. Ben Adanalıyım ya, Adanalı deyimiyle ‘Mavra’ bir insanımdır.

Mavra?

- Gırgır, şamata demek... Ben ve yakın arkadaşlarım mavra bir grubuz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!