EVDE KISKANÇLIK KRİZLERİ YAŞANIYOR

Güncelleme Tarihi:

EVDE KISKANÇLIK KRİZLERİ YAŞANIYOR
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2012 00:00

Kızları 2,5 yaşındaki Derin ve 6 aylık Duru ile tempolu ama son derece keyifli bir yaşam süren Pınar Tezcan, hamileliğini, çocuklarla ilişkisini ve nasıl bir anne olduğunu Parents dergisine anlattı.

Haberin Devamı

PINAR TEZCAN VE ÇOCUKLARI FOTO-GAERİ

İki çocuklu yaşam nasıl geçiyor?      
- Zorlu ve yorucu. Derin tam iki yaşında ve yaşının getirmiş olduğu birtakım asilikleri yaşıyor. Duru’nun da bakımıydı, uykusuydu, mamasıydı derken epey yorucu oluyor.
Duru, sürpriz bir bebek miydi?  
- Hayır değildi. Ben zaten her zaman iki çocuğum olsun istiyordum. Aralarında çok yaş farkı olsaydı daha çok zorlanırdım, o yüzden ara vermek istemedim. Bu dönemin zor geçeceğini biliyordum ama göze almalıydım. Aralarında iki yaş olması hem şimdi hem de ilerisi için çok avantaj sağlayacak.
Hamilelikleriniz nasıl geçti?
- Çok zorlandığımı söyleyemem ama ikinci hamileliğim biraz daha zordu. İlk aylarda düşük tehlikesi olsa da çok kısa sürede toparladım.

HAMİLELİKLERİMDE HAMUR İŞİ AŞERDİM
Bazı anneler, “Hamileliğim hiç bitsin istemedim, hep hamile olarak yaşayabilirdim” diyorlar. Siz öyle bir şey hissettiniz mi?
- Hamile olmak çok keyifli elbette, asıl zorluk doğumdan sonra başlıyor.
Hamilelikte beslenmenize dikkat ettiniz mi?
- Normalde sağlıklı beslenen bir insanımdır. Dolayısıyla hamileliğimde de sağlıklı beslenmeye özen gösterdim. Bol bol balık yedim mesela... Vejetaryen değilim ama kırmızı etle pek aram yoktur.
Aşerdiniz mi?
- İki hamileliğimde de hamur işlerine aşerdim. Karbonhidrat ihtiyacı hissettim. Çok midem bulanmadı ama nedense dokuz ay boyunca sürekli makarna, ekmek gibi şeyleri yemek istedim. Bunun dışında sebze ve meyve yemeye özen gösterdim.
Kaç kilo aldınız?
- İlk hamileliğimde 15,5 kilo almıştım. İkinci hamileliğimde de 17 kilo aldım.
Normalde zayıf bir yapınız var, 17 kilo sizi zorladı mı?
- 17 kilonun tamamı neredeyse karnımdaydı. Arkadan bakıldığında hamile gibi durmuyordum, sadece göbeğim çıkıyordu. Hayatımda belirgin olarak bir şeyi etkilemedi.

İLK DOĞUMUM 5 DAKİKA İKİNCİ YARIM SAAT SÜRDÜ
Doğumdan sonraki ilk 40 gün zor geçer denir, sizinki nasıldı?
- Derin’e hamileyken, Ayşe Öner’in doğuma hazırlık kursuna gitmiştim. Orada birçok şeyi öğrendim, bilgilendim. Bebek doğunca da pratik yapmış oldum. Bu yüzden zorlanmadım.
Şanslı annelerden birisiniz...
- Derin uykuyu pek sevmiyor, bu doğduğu günden beri böyle... Tek zorlandığım konu bu oldu diyebilirim aslında. Bunun yanında iki çocuğu aynı anda büyütmek zor. İkisi aynı anda ağlayabiliyor. Duru doğduğundan beri Derin daha çok üstüme düşmeye başladı. Aynı anda ikisiyle ilgilenmek zor oluyor tabii.
İki doğumu da normal yaptınız değil mi?
- Evet, ikisi de normal doğumdu. İşin ilginç yanı iki bebeğim de 41. haftada doğdu. İlk doğumum beş dakika sürmüştü, ikincisi yarım saat falan dürdü.
Eşiniz doğumda yanınızda mıydı?
- Evet, iki doğuma da girdi. İkimiz için de güzel bir duyguydu. Yanımda olması, elimi tutması çok güzel ama bundan daha güzel olan bir şey var ki, o da bebeğinizi birlikte karşılıyor olmanız.

EVDE KISKANÇLIK KRİZLERİ YAŞANIYOR
Derin, Duru’yu nasıl karşıladı?
- İlk zamanlar iyiydi, pek anlamadı, misafir sandı. Baktı ki gitmiyor, huysuzlanıp tepkiler vermeye başladı. Ben de bir pedagoga danıştım. Verdiği öneriler doğrultusunda hareket ediyoruz. İlk zamanlardan daha iyi durumdayız. Derin yakında okula da başlayacak.
Emziriyor musunuz?
- Duru sadece bir ay emdi. Sonra mamaya geçmek durumunda kaldık.
Derin?
- O ise tam tersi, 15 ay emmişti.
Derin ve Duru isimlerini kim koydu?
- İki ismi de ben koydum. Vurgulu harflerin olduğu isimler her zaman hoşuma gitmiştir. Bu yüzden Derin de Duru da çok beğendiğim isimlerden.

BİR OĞLUMUN OLMASINI ÇOK İSTİYORDUM
Bir oğlunuz olmasını çok istiyormuşsunuz aslında, hatta adı bile belliymiş...
- Evet, erkek bebeğim olmasını çok istiyordum ama kısmet değilmiş. Şimdi iki kızımla mutluyum.
Belki üçüncü de olur.
- İki çocuk bizim için yeterli, üçüncüyü düşünmüyoruz.
Sizce çocuk büyütmenin en zevkli yanı nedir?
- Eğlenceli bir şey bence; o kelimeleri, cümleleri duymak inanılmaz komik bir şey. Bebeğinizin büyüyüp bir birey olmasını seyretmek çok güzel. Üstelik ben şu an her şeyi çift dikiş yaşıyorum.
Anne olmadan önceki Pınar Tezcan’la şimdiki Pınar Tezcan arasında ne gibi farklar var?
- Bir defa bir insanın hayatı, çocuk olmadan önce ve sonra diye ikiye ayrılıyor. Çocuğunla birebir vakit geçiren, her şeyiyle ilgilenen bir anneysen, tüm dünyan değişiyor. Daha önceden sadece kendini düşünürken, çocuğun olduktan sonra ömür boyu sürecek bir sorumluluk alıyorsun.
“Anne olunca anlarsın” sözü gerçek miymiş?
- Evet. Çok sevmekten kaynaklanan bir kuşku hali var sürekli. “Karşıdan karşıya geçti mi, kaçta eve gelecek, araba kullanmasın, ya kaza yaparsa” gibi cümleleri şimdi o kadar iyi anlıyorum ki... Ben bile şimdiden bunları düşünmeye başladım.

Haberin Devamı

HER ŞEYE “EVET” DİYEN BİR ANNE DEĞİLİM
Nasıl bir annesiniz? Dominant, panik, otorirer...
- Yerine göre anlayışlı, yerine göre dominant bir anneyim. Her şeye “evet” diyen bir anne değilim. Bizim annelerimiz nasılsa ben de öyle bir anneyim. Yeri gelince bağırıyorsun da kızıyorsun da, tabii bunun yanında bolca öpen, koklayan, sevgisini veren bir anneyim.

Haberin Devamı

DERİN, BABASINI ARKADAŞI SANIYOR
Derin’in babası (Kerem Özçapkın) ile arası nasıl?
- Babasıyla inanılmaz büyük bir aşk yaşıyorlar. Birlikte geziyor, eğleniyor, oyunlar oynuyorlar; babasını arkadaşı zannediyor. Ancak şöyle de bir durum var ki, Duru doğduktan sonra bana karşı düşkünlüğü çok arttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!