Evde bilgisayar kullanmayı kendine yasakladı

Güncelleme Tarihi:

Evde bilgisayar kullanmayı kendine yasakladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2004 00:41

Canan Erdoğan, İngilizce ve Türkçe olarak İstanbul’u anlatan internet sitesi www.istanbul.com’un genel müdürü. Uzun yıllar medya sektöründe çalışan Erdoğan, haftanın 6 gününü internetle iç içe geçirdiği için evde bilgisayar kullanmayı kendine yasaklamış.

www.istanbul.com ne zaman yayına başladı?

Kurucumuz Köksal Abdurrahmanoğlu, www.istanbul.com’u 1995 yılında tescil ettirdi. 1996 yılının başında da site yayına girdi. Sitenin İngilizce yüzü yabancılara yönelik ve onlara İstanbul’daki etkinlikler, oteller, tarihi eserler, restoranlar ve gece hayatı hakkında bilgi veriyor. Türkçe yüzü ise İstanbul tutkunlarına yine İstanbul’daki etkinlikler hakkında detaylı bilgi veriyor.

İstanbullu musunuz?

Ben uzun yıllar Bursa’da yaşadım, Bursalıyım. Yaklaşık 9 yıldır İstanbul’da yaşıyorum. Onun öncesinde de iş için sık sık geliyordum. Hakikaten kendimi bir İstanbullu görmenin dışında, bir İstanbul tutkunuyum. İşiniz, eviniz hatta hayatınız neredeyse aslında siz oralısınız.

Sitenin tıklanma oranı nedir?

Günde 25-30 bin aktif kullanıcısı var. Bunun yanı sıra bizim 125 bin civarında aktif üyemiz var.

Bu siteden önce ne yapıyordunuz?

Ben halkla ilişkiler kökenliyim. Medyada da uzun yıllar çalıştım.

Sürekli güncelleme ihtiyacı yoğunluğu da beraberinde getiriyor değil mi?

İnternet 24 saat canlı yayın yapan bir televizyon gibi. Çalışma saatleri konusunda belli bir çalışma disipliniyle hareket etmek zorundayız. Her yerden rahatlıkla bağlanabilmek bize kolaylık sağlıyor. Editörlerimiz dışarından çok rahat bir şekilde siteyi güncelleyebiliyor.

Kaç gün çalışıyorsunuz?

Bir tek pazar günleri çalışmıyorum. Ekiptekiler cumartesi de tatil yapıyor, ama ben cumartesi yarım gün de olsa şirkete geliyorum.

Bu yoğunlukta spora vakit ayırabiliyor musunuz?

Düzenli gittiğim bir spor merkezi var, daha doğrusu gitmeye çalıştığım. Yüzmeyi çok severim, küçük yaşlarda yüzmeye başladım.

İş hayatınızın özel hayatınızın önüne geçmesine izin veriyor musunuz?

Şu sıralar iş hayatım öne çıkıyor, çünkü henüz anne değilim. Çocuğunuz olmadığı zaman işe daha fazla vakit ayırabiliyorsunuz. Eşimle benzer sektörde çalıştığımız için aynı dili konuşuyoruz. Eve çok fazla iş taşımıyorum. Evde iş haricinde konulardan bahsetmemeye özen gösteriyorum. Laptop’umu da bu yüzden eve getirmiyorum.

Kariyer kadınlarının çoğu çocuk yapmayı erteliyor. Siz de onlardan biri misiniz?

Bir işkadınıysanız ciddi sorumluluklarınız oluyor. Bugüne kadar hep birşeyler rayına otursun diye bekledim. 31 yaşındayım ve bir gün bu işler hiç bitmeyecek dedim kendi kendime.

Çocuk olursa temponuzu hafifletebilir misiniz?

Şu an ancak öngörülerim doğrultusunda buna cevap verebilirim, ama başıma geldiği zaman ne yaparım bilmiyorum. Çocuk sahibi olmaya karar verirsem, bunun sorumluluklarını da yerine getiririm.

Genç bir kadın yönetici olarak ekibinizle ilişkileriniz nasıl?

Ben aslında yaşıma rağmen uzun yıllardır üst düzey yönetici olarak çalışıyorum. Çok sabırlıyım ve arkadaşlarım istenilen şeyleri yerine getirmediği zaman bu sabrım devreye giriyor. Kadın yöneticilerin iletişim konusunda daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Gerekli durumlarda sert çıkışlar yapıyorum. Önemli olan çıkış şeklinizin ve noktanızın nasıl olduğu. Astığı astık, kestiği kestik değilim. Yanlış giden şeylerde müdahale ederim.

İstanbul’u tişörtlerle tanıtacaklar

İstanbul.com, şu sıralar İstanbul’u tanıtacak proje üzerinde çalışıyor. Rıfat Özbek’in 1994’de çizdiği logonun kullanılacağı tişörtlerin bu yaz sonunda satışa çıkması planlanıyor. Satışlar ağırlıklı olarak internetten olacak, ama turistler de bunları otellerde bulabilecek. Tişörtlerden sonra sıra hediyelik eşyalara gelecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!