Estetik cerrahiye İtalyan modeli

Güncelleme Tarihi:

Estetik cerrahiye İtalyan modeli
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Estetik cerrahide dünyanın bir numaralı otoritesi kabul edilen, ‘‘Liposculpture’’ yönteminin mucidi İtalyan plastik cerrah Dr. Giorgio Fischer, estetik cerrahide yeni bir teknik olan ‘‘Lipofilling’’i Türk hastalara uygulamak için Türkiye'ye geldi.

Danışmanlığını yaptığı Transmed'de hasta kabul eden Dr. Fischer, Uluslararası Liposuction Cerrahi Derneği, Uluslararası Estetik Cerrahi Akademisi, İtalyan Estetik Cerrahi Derneği ile İtalyan Liposculpture Derneği Başkanlıklarını yürütüyor. Yüzün gerilerek kulak arkasına toplandığı ‘lifting’ işleminden farklı olan ‘lipofilling’ ile yüz kırışıklıkları aynı vücuda ait yağ dokusu hücreleri ile doldurularak düzeltiliyor.

Vücudun kollajen tüketimi az olan karın veya kalça gibi bir bölgesinden alınan yağ hücreleri ile birlikte kollajen de nakledildiğinden bu işlemle yalnız bir gerginleşme değil cilttede bir tazelenme hissediliyor. Yıllardır güvenle uygulanan bu yöntemin geliştirilmesi ile birlikte yağ hücreleri alınırken, zarar verilmediğinden yeni enjekte edildikleri yerde canlılıklarını koruyor ve sık aralıklarla bu işlemin tekrarlanması gerekmiyor. Riski olmayan ve kalıcı olan ‘lipofilling’ işleminden sonra daha kalın dudaklar, daha dolgun elmacık kemikler ortaya çıkıyor. Yalnız gençleşmek için değil yüzü modelize etmek için de kullanılan yöntem, kilo vermekten dolayı daha yaşlı gözüken yüzler için de ideal görülüyor. Avantajlarının başında sığır kollajeni ve sentetik dolgu maddelerinde görülen alerjilerin görülmemesi geliyor. Roma'da dünyaca ünlü bir özel estetik cerrahi kliniğinin sahibi ve baş cerrahı olan Dr. Giorgio Fischer'ın babası Dr. Arput Fischer, Vatikan tarafından 1956 yılında İtalya'da estetik cerrahi uygulamasına izin verildikten sonra, İtalya'da estetik cerrahi girişimini başlatan ilk doktor olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!