Eskilere selam yenilerle devam

Güncelleme Tarihi:

Eskilere selam yenilerle devam
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2013 02:01

Bir yanda Justin’le, Miley’le, Lady Gaga’yla hop hop poplanmalar, diğer yanda Sting, McCartney ve Elton John gibi babalarla “Ne varsa eskilerde var” diyerek efkârlanmalar... Sonbaharın fon müziği her daldan

Haberin Devamı

Sonbahar müzik vitrinlerini iri iri puntolarla süsleyen slogan belli: Pop her yerde! Sloganın altında afişleri şimdiden hazır dört isim var: Katy Perry, Lady Gaga, Justin Timberlake ve Miley Cyrus. Peş peşe filmler çeken, yapımcı koltuğundan kalkmayan, çıkardığı parfümle, tasarladığı ev dekorasyonuyla sahnelerden uzaklaşan Justin’in seksi dönüşü yazın başladı, sonbaharda tamamlanıyor. İki ayrı albüm olarak tasarlanan ‘The 20/20 Experience’ın ikinci bölümü, bu ay sonunda raflarda. İki albüm, birbirini tamamlar/destekler şekilde tasarlanmış. Amaç daha fazla Justin, her daim Justin!
Katy Perry, yazın çıkardığı ‘Roar’ hit’iyle estirdiği rüzgârın şiddetini, 22 Ekim’de çıkaracağı ‘Prisim’ albümüyle daha da arttırırken, Lady Gaga nihayetinde minik canavarlarını kılığıyla kıyafetiyle değil sesiyle müziğiyle mest edecek. 11 Kasım’da çıkacak ‘Artpop’albümü, ‘Gaga balondu söndü mü, Maddona’ydı erdi mi?’ tartışmalarına son noktayı koyacak. Albümün Prenses Diana’ya ithafen yazılmış hisli bir şarkı ve damardan bir Elton John düeti bulundurduğu dedikoduları, Lady Gaga’nın tersten vuracağına, beklenmedik bir manevra yapacağına delalet. Bir diğer MTV figürü Miley Cyrus’un o uzun mu uzun, lastik mi lastik dili yeni albüm vesilesiyle bir müddet daha gündemi işgal edecek. Yanına will.i.am ve Pharrell gibi ‘feat.’ kontenjanından dahil olduğu parçayı zirveye taşıması garanti iki ismi alan Cyrus’un bazı parçaları, videoları güz sancısından, karın ağrısından ibaret olabilir. Şimdiden uyarmalı.

ESKİ TÜFEKLER YOLDA

Haberin Devamı

Sting, Paul McCartney, Elton John, Elvis Castello... Ilık havalar, sararan sokaklar beraberinde nostaljik sesleri, eskimeyen tatları da getiriyor. Paul McCartney’den başlayalım: Yeni McCartney albümünün adının ‘New’ olmasının bir sebebi var elbet. Uzun yıllardır ‘best of’larla, ‘cover’ projeleriyle top çeviren McCartney, yeni albümünün tamamı sıfır kilometre parçalardan oluştuğunun altını çizmek istiyor kalın kalın. 2008’deki The Police turnesi ve 2009’daki Starbucks albümleri tadındaki yılbaşı temalı albümü dışında son 10 yılda sesi soluğu çıkmamış Sting’in haklı bir sükûneti varmış meğer. İngiltere’nin kuzeydoğusunda geçen çocukluk yıllarını, gençlik anılarını romantik bir Broadway müzikaline dönüştüren Sting, bu ‘projeyi’ aynı zamanda da albümledi. 10 yıl aradan sonra çıkaracağı ilk albüm ‘The Last Ship’ eylül sonunda; aynı isimli Broadway müzikaliyse 2014 baharında huzurlarınızda olacak. Bir başka İngiliz müzisyen Elton John ise kucağında bebeği, yanında eşi olan fotoğraflarından, eskiyi yâd ettiği demeçlerinden yoksun uzun bir süre sonra ilk kez salt müziğiyle haber olacak. Yedi yıl aradan sonra çıkaracağı ilk solo albüm ‘The Diving Board’, 24 Eylül’de raflarda. İlk single ‘Home Again’ topladığı alkışlara bakılırsa Sir’ü tatlı, parlak bir sonbahar bekliyor.

DARMA DUMAN HALLER

Haberin Devamı

Türkçe Rock sularında Şebnem Ferah sırasını savdı, sıra Duman’a geldi. Bu hafta raflara düşecek albüm, adının hakkını verecek sonbahar boyunca ortalığı ‘darma duman’ edecek. Albümde öne çıkan parçaların isimlerini alt alta sıralamak bile muhaliflik dozuna, sert söyleme dair başlı başına bir işaret: ‘Eyvallah’, ‘Gözleri Kanlı’, ‘Sınana Sınana’, ‘Köpekler’, ‘Kolay Değildir’, ‘Seviyorsan İnanıyorsan’ ve ‘Öyle Dertli’.
Sırasını bekleyen diğer Türkçe albümler renk renk, çeşit çeşit: Son birkaç yeniden yükselme çabaları daha şiddetli bir çakılmayla sonuçlanmış Burak Kut, yeni albümüyle bir kez daha eski popüler günlerine dönmeye çalışacak. Yıl sonuna doğru çıkacak Athena albümüyse özlenen Athena tadını bizlere hatırlatabilir.
Ajda ‘Ara Sıcak’la sırasını savmış; Sezen Aksu ve Tarkan şimdilik beklemedeyken, bu sonbaharda Emel Sayın çıkıyor Türk pop meydanına. Sayın’ın Sezen Aksu desteğiyle, Tarkan bestesiyle çıkaracağı pop albüm ‘Hep Bana’, Türk popunun kurak aylarına aranılan serinliği getirebilir. Nev ve Bora Duran gibi isimlerin de yeni albümümlerinin yolda olduğunu not düşelim, güzel bir havadisle kapatalım: 90’ların arıza klasiği ‘Hareket Vakti’ parçasıyla hatırlayacağınız Umay Umay, 10 yıl aradan sonra stüdyoda, yeni albüm hazırlığında. Şiir tadında yeni klasikleri için beklemedeyiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!