Eski lezbiyenler hasbian oldu sırada yestergay’ler var

Güncelleme Tarihi:

Eski lezbiyenler hasbian oldu sırada yestergay’ler var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2010 00:00

Biz hâlâ geleneksel mutlu yuva masalıyla oyalanalım, elalemin cinselliği almış başını gidiyor. Ortalıkta isimlerini bile zar zor telaffuz ettiğimiz bir sürü yeni kavram uçuşuyor. Merak ediyorsanız hemen sayıp dökelim: Yestergay, hasbian, lipstick lesbian, bromantic ve daha bir dolu yeni icat.

YENİ CİNSEL YÖNELİMLER SÖZLÜĞÜ

Hatırlatalım, bu kavramların çoğu İngilizce’de kelime oyunları yapılarak türetilmiş. Bazıları arasında ince nüanslar var sadece.
HASBIAN-WASBIAN: Evvel-sevici. İngilizcede lesbian sözcüğünün başına (has-was) geçmiş zaman eki konularak uydurulmuş. Önceden lezbiyenken artık erkeklerle birlikte olan, hatta evlenmiş çocuk sahibi olmuş kadınlar için kullanılıyor.
YESTERGAY: Dünkügay. Yesterday (dün) ve gay (eşcinsel) sözcükleri birleştirilerek türetilmiş. Önceden eşcinsel olup sonradan kadınlarla olmaya başlayana deniyor. Hasbian’ın erkek versiyonu.
LIPSTICK LESBIAN: Rujsüren lezbiyen. Ruj ve lezbiyen kelimelerinden yapılmış güzide bir isim tamlaması. Güzel, gösterişli ve romantik lezbiyenlere verilen isim. Yeterince radikal bulunmayan feministler için de “lipstick feminist” versiyonu var.
BISEXUAL CHICK: Biseksüel fıstık. Biseksüel ve piliç kelimelerinden oluşuyor. Biseksüelliği bilinse de kadınlarla ilişkileri vurgulanmayan ve daha çok erkeklerle göz önünde olan kadınlar. Bakınız, Madonna ve seks maceraları.
/images/100/0x0/55ea8f24f018fbb8f887e4be

LESBIAN UNTIL GRADUATE: Mezuniyete kadar lezbiyen. Amerikalı üniversite kızları arasında yaygın bir yatakhane eğlencesi.
HETEROFLEXIBLE: Esnekcinsel. Biseksüel olduğunu kabul etmeyen, kadın ya da erkek kim müsaitse onunla takılanlar.
BROMANTIC: Kankaseksüel. Brother (birader) ve romance (romantizm) sözcüklerinden türetilmiş. Erkekler kadınlardan çok, birbirleriyle zaman geçiriyor. Yiyor, içiyor, eğleniyor, sinemaya gidiyor, Play Station oynuyor, hediyeler veriyor ve sarılıyorlar. Aralarında duygusallık olup cinsellik olmayan erkekler için kullanılıyor.
WOROMANTIC: Kankiseksüel. Bromantic’in kadın hali.
PANSEXUAL: Herseksüel. Kadın, erkek, travesti, transseksüel, hermafrodit demeden her cinsle seks yapan.

Kadınlara aşık oldum şimdi bir erkekleyim

Kendimi bildim bileli hep kadınları beğendim. Bununla ilgili hatırladığım olaylar var: Mesela ilkokulda beden eğitimi derslerinde herkes giyinip soyunurken, arkadaşlarım benim meraklı bakışlarımdan rahatsız oluyordu. Gerçekten de bakar ve onları izlerdim. Lisede hayran olduğum bir kız arkadaşım vardı. Ondan o kadar etkileniyordum ki... Ben 14’ümdeydim, o benden bir yaş küçüktü. Özgür ve hayatla savaşan bir kızdı. Onu bu yüzden çok seviyordum ve beraber zaman geçiriyorduk. Biz yakınlaştıkça duygularım karmaşıklaştı. Rüyalarımda seviştiğimizi görüyordum. Bu duygular birikirken açılmaya karar verdim ve bir erkek arkadaşı olmasına rağmen, beraber olmaya başladık. Benim ilk sevgilimdi. Sonra farklı kadınlara aşık oldum. Bir kadınla beraber olmak artık bir tür trend. Özellikle 2O’li yaşlarda asi ve çılgın kız modeli, bu tür deneyimler yaşıyor. Bir farklılık göstergesi olarak, “Ben bir kadınla da yatıyorum” diye ortaya çıkmaya bayılıyorlar. Biliyorum, çünkü karşıma bu kızlardan çıktı. Kalbimi kıranlar oldu, maalesef ben de kalp kırdım. Şimdi son bir yıldır hayatımda bir erkek var ve “Aradığımı kesinlikle buldum” diye düşünüyorum. Ama bunun cinsiyetle hiç ilgisi yok. Ben duygularımı kadın-erkek kavramlarından bağımsız yaşıyorum.

Yeni cinsel yönelimler artık birer marka gibi

Erkek dergisi FHM’in genel yayın yönetmeni Oben Budak dünyadaki yeni cinsel yönelimleri dikkatle izleyen bir isim. Çok seyahat etmesi ve gece hayatına merakı onu Londra, Paris ve New York’ta kulüpten kulübe, partiden partiye sürüklüyor. Budak’a göre dünyayı seks yönetiyor ve insanlar kafayı cinsellikle bozmuş. Bu yüzden de yeni yeni kavramlar üretip duruyorlar.

ASLINDA HERKES BİSEKSÜEL Mİ?

Oben Budak; “Eşcinseller herkesin biseksüel olduğuna inanır. Biseksüellik giderek yaygınlaşıyor. İnsanlar en azından meraktan, kendi cinsleriyle deneyim yaşamak istiyor. Yiğitliğe b.k sürdürmemek için de böyle tuhaf tuhaf kelimeler uyduruyorlar. Bazıları kendini eşcinsel olarak görmüyor ama ‘Yanımda bir kadın yoktu, erkekle birlikte oldum. Ne olmuş yani? Benim hayatım kimseyi ırgalamaz” diyebiliyor.
Cinsellik sözkonusuysa, herkes bu kadar vurdumduymaz olamıyor malumunuz. Sadece bizim memlekette değil, dünyanın her yerinde insanlar birbirlerinin cinsel maceralarını deli gibi merak ediyor. İşte bu tür yeni kavramlar karşınızdakine doğrudan “sana ne” diyemediğinizde çenesini kapatmaya yarayabiliyor.

KADINLAR DA ERKEKLER DE KESMİYOR

“Yüzlerce kadınla birlikte olup bir türlü tatmin olmayan insanlar tanıyorum” diyor ve devam ediyor Budak: “Bu adam bir noktada erkeklere bakmayacak da ne yapacak? Kafalarında herhangi bir sınır ya da tabu kalmadığı için de kavramları şekilden şekile sokuyorlar. Mesela Mariah Carey konserinde, tuvaletteki adam rahatlıkla pat diye ‘Yılın son seksini yapmak ister misin?’ diye sorabiliyor. Sizinle yatmak isteyen biri reddedilince büyük bir doğallıkla para teklif ediyor. Ekonomik krizde bunu normal karşılayıp kabul edenler hiç az değilmiş çünkü.”
Oben Budak’a göre eski köyün eski adetlerine cins cins yeni kılıflar uydurmak biraz da markacılıktan: “Marka meraklısı tipler her şeye isim koymaya bayılır. Cinsel yönelimler ve eğilimler de artık marka gibi. Böylesi çok daha havalı ve karizmatik duruyor çünkü...”

CİNSEL REPERTUVARI GENİŞ ÜNLÜLER

Koray Candemir ve Serkan Çeliköz: Seattle’da aynı evi paylaşan, yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen Kargo’nun eski üyeleri “kankaseksüel” tanımına uyuyor.

Stephen Daldry: İngiliz yönetmen uzun süre açık eşcinseldi. Şimdilerde hayatının kadınıyla evli.

Kylie Minogue: Siyah-beyaz Hollywood’un en çılgın lezbiyenlerinden Talullah Bankhead uğruna seve seve lezbiyen olabileceğini buyurdu.

Anne Heche: Sunucu Ellen de Generes ile uzun süren lezbiyen ilişkiden sonra bir erkekle evlendi. Çocuk doğurup evinin kadını oldu.

Susan Sontag: Amerikalı yazar ve düşünür Sontag, evlenip çocuk sahibi oldu ancak 40’ından sonra fikrini değiştirdi. Ölene kadar ünlü moda fotoğrafçısı Annie Leibovitz ile birlikte yaşadı.

Megan Fox: Yeni seks sembolü, erkekler kadar kadınlardan da hoşlandığını açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!