Eşine böbreğini verdi

Güncelleme Tarihi:

Eşine böbreğini verdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2009 16:44

Eşinden aldığı böbrekle ikinci baharını yaşayan Allahverdi Çetin, eşini çok sevdiğini ve canına can katıldığını söyledi.

Iğdır’da oturan Lütfiye Çetin, 27 yıllık eşi Allahverdi Çetin’e bir böbreğini verdi.

Hastalığı nedeniyle çalıştığı Iğdır Belediyesi’nden malulen emekli olan 49 yaşındaki Allahverdi Çetin, 6 yıldır çektiği acılarını, 3 çocuğunun annesi olan eşi Lütfiye sayesinde dindirdi. 59 yaşındaki Lütfiye Çetin, “Birbirimizi severek evlendik. Evliliğimiz boyunca bana bir dost, eş ve arkadaş olan eşimle küçük tartışmaların dışında hiçbir kavgamız olmadı. Son 6 yıldır yakalandığı böbrek hastalığı nedeniyle gözümün önünde eriyip, gidiyordu. Onun bu hali beni de çok üzüyordu. Yaptırdığım testlerde kendisine böbreğimi verebileceğimi öğrenince hiç düşünmeden ‘evet’ dedim. Onu böyle sağlıklı görmek beni çok sevindiriyor” diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Organ Nakli Eğitim ve Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde Prof.Dr. Yalçın Polat ve ekibi tarafından yapılan operasyonla böbreğe kavuşan Allahverdi Çetin, “Şu an dünyanın en mutlu erkeği benim. Çünkü beni ölümüne seven bir eşim var. Ben de onun için seve seve canımı veririm. Allah kendisinden razı olsun” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!