Erkeklere hediye beğendirmek zor

Güncelleme Tarihi:

Erkeklere hediye beğendirmek zor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Artık yılbaşı yaklaşıyor. Hediye alma zamanı da geldi sayılır. Kadınlara alınacak hediyeler için seçenekler ne kadar genişse, erkekler için de o kadar az. Çünkü, onlar hediye konusunda kadınlardan çok daha tutucular...

Aralık ayı, yılın en masraflı dönemi oluyor. Önümüzde yılbaşı var. Yakınlarımızın hepsine bütçemizin elverdiği ölçüde hediyeler almak isteyeceğiz. Kısıtlı bir bütçeyle mucizeler yaratıp herkesi memnun etmek kolay değil. Hediye konusunda erkekleri sevindirmek ise, kadınları sevindirmekten çok daha zor. Kadınlar genellikle giyim eşyası, takı ve parfüm gibi hediyeleri severler. Herhangi bir mağazadan cüzdanınızdaki paraya uygun bir hediyeyi kolayca bulabilirsiniz.

Erkeklerin pahalı hediye beklentisi içinde olmadıklarını söyleyebiliriz. Fakat onlara hediye beğendirmek, aslında deveye hendek atlatmaktan daha zor. Belki çok seyrek hediye aldıkları için verilen hediyelerin tam zevklerine ve ihtiyaçlarına uygun olmasını istiyorlar.

Yılbaşı için erkek yakınlarınıza hediye seçerken çok dikkatli olmalısınız. Erkekler, hem kendileri için para harcanmasını istemezler hem de aldıkları hediyeleri kolay kolay beğenmezler. Erkek arkadaşınıza, babanıza, erkek kardeşinize ya da eşinize hediye almak istediğiniz zaman doğruca bir erkek giysileri satılan mağazaya gidersiniz. Kravat size her bakımdan uygun bir hediye gibi görünür. Bir erkeğin ne kadar çok kravatı olursa olsun, yeni bir kravattan hoşlanacağına inanırsınız. Sakın böyle bir hata yapmayın. Erkeklerin kendilerine giyim eşyası hediye edilmesinden hoşlanmadıkları saptandı. Özellikle de kravat, kol düğmesi, kravat iğnesi ve gömlek gibi hediyeler, onların gözünde çok sıradan, hiçbir özelliği olmayan ve manevi bir değer taşımayan hediyeler.

Biliyorsunuz, artık erkekler de parfüm ve deodorant kullanıyorlar. Traş losyonu, parfüm ve deodorant gibi erkek kozmetiklerinin yanına bile yaklaşmayın. Erkeklerin her kokuyu kolay kolay beğenmediklerini aklınızda tutun. Ve eğer erkek size böyle bir hediye siparişinde bulunmadıysa ona yılbaşı için koku hediye etmeyin. Bırakın erkekler, kokularını kendileri seçsinler.

Sevdiğiniz erkeğin iç çamaşırına ihtiyacı olduğuna karar verip de ona çamaşır hediye etmeyi aklınıza bile getirmeyin. Kadınlar belki pahalı iç çamaşırlarını anlamlı bulabilirler ama erkekler için tam tersi söz konusudur.

Erkekler, elde yapılmış hediyelerden hoşlanmadıklarını gizlemiyorlar. Örneğin elde örülmüş bir kazak onlarda masraftan kaçınılmış izlenimini uyandırıyor. Parayla satın alınmış eşyalara daha fazla değer veriyorlar. Belki de para işleriyle kafalarını daha çok yordukları için böyle düşünüyorlar. Yerine göre bir maç ya da konser bileti, erkeğin gözünde elde örülmüş bir atkıdan çok daha değerli olabilir.

Onu iyi tanımak gerekiyor

Gördüğünüz gibi erkeklere hediye beğendirmek hiç de kolay değil. Erkeğe hediye alabilmek için onu gerçekten çok iyi tanımak gerekiyor. İyi tanıdığınızı sandığınız bir erkek, hediye beğenme konusunda sizi şaşırtabilir. Aslında onu hiç de iyi tanımadığınızı hediye seçimi sayesinde anlarsınız.

Hediyenin iyisi kötüsü olmaz diye düşünenlerin büyük bir çoğunluğu ne yazık ki kadınlar. Erkekler beğenmedikleri hediyeye teşekkür bile etmekten hoşlanmıyorlar. Duygularını hemen belli etmek gibi de bir özellikleri var. Yani, hediye konusunda yanlış bir şey yaparsanız, erkek hiç acımadan, ayıp olur kaygısına kapılmadan düşüncelerini size açık açık söyleyebilir. Ya da hediyeyi alıp, sizin gözlerinizin önünde bir kenara fırlatarak öfkesini ve düş kırıklığını anlatmış olur.

Peki, bu durumda, erkeklere hiç hediye almamalı mı? Bu kadar da karamsar olmak doğru değil. Erkeklerin her zaman teknolojiye ilgi duyduklarını aklınızdan çıkarmayın. Yeni satışa çıkan minik bir elektronik alet, erkeğin hoşuna gidebilir. Teknoloji onların her zaman ilgisini çeker. Siz de onların bu zaafından yararlanın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!