Erkekler ya göğüs ya kalça sever bende iki gruba da uygun tasarımlar var

Güncelleme Tarihi:

Erkekler ya göğüs ya kalça sever bende iki gruba da uygun tasarımlar var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2010 00:00

İstanbul moda şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bunu, resmi moda haftasının dışında irili ufaklı moda haftacıkları düzenlenmesinden de anlıyoruz. Kasım’da H&M’in açılmasıyla adını daha sık duyacağımız Forum Alışveriş Merkezi’nde 10 Ekim’e kadar Forum Fashion Week etkinliği var. Defile yapacak Avrupalı genç tasarımcılar arasında en öne çıkan isim, yıldızı hızla parlayan bir Koreli. Herkes onu Lady Gaga’nın tasarımcısı olarak tanıyor. 8 Ekim’de Forum İStanbul’da çılgınlıklarını sergileyecek Ara Jo, gelmeden önce sorularımızı yanıtladı

Adım Ara Jo. Takma zannetmeyin. Gerçek adım Ara ve soyadım da Jo. Basit bir ismim olduğu için çok seviyorum. İnsanlar beni çok kolay hatırlıyor. Güney Kore’de doğdum, 25 yaşındayım. Çok küçük bir şehirde yetiştim. İlginç bir anne-babam var. Asla normal değiller. Benim tüm anormalliklerimi normal karşıladılar. Modaya aşığım. 13 yaşında moda dergilerinde gördüğümü giymek değil, dikmek isteyince başladı bu his. Diktiğim ilk şey beyaz bir rapçi eteğiydi. Perdelik kumaştan yapmıştım. Altına kalın siyah yün çoraplar giymiştim. Arkadaşlarım bayılmışlardı. Kumaş dükkanlarında kendimi her zaman iyi hissettim. Kore’de dört yıllık bir moda eğitimine başlamışken, ikinci yıl Londra Central Saint Martins kadın giyimi bölümüne geçtim. Geçen yıl mezun oldum ama Londra’da yaşamaya devam ediyorum. Yakın zamanda moda yönetimi üzerine master yapmayı planlıyorum. Serbest moda tasarımcısı olarak çalışıyorum.

LADY GAGA GİYİNCE PARLADIM

St Martins’e geçtim, çünkü tasarımlarımı yurtdışına da satmak istiyordum. Londra ve New York arasında kaldım. Sonunda Londra’nın moda açısından New York’tan daha çılgın olduğunu fark ettim ve Londra’yı seçtim. Central Saint Martins diğer moda okullarından çok daha rekabetçi bir anlayışa sahip. Daha yaratıcı olmayı orada öğrendim. Dünyanın dört bir yanından gelmiş birbirinden çılgın öğrencilerle rekabet edebilmek için çok çalışmam gerekti. Tasarımlarımın en önemli özelliği merak. Görende merak duygusunu tetiklemek istiyorum. Sanırım bu da, insanların işimi sevmelerini sağlıyor. Beni ve ürettiklerimi merak ettikleri için bu kadar çabuk parladım. Ama tabii ki mesleğimin gerçek dönüm noktası Lady GaGa...
/images/100/0x0/55ead71df018fbb8f89a174d

Yardımcıları benimle temas kurdu ve mezuniyet koleksiyonumdan bazı tasarımlarımdan kullanmak istediler. Mezuniyetimin hemen ardından tasarımlarımı aldılar. O an, işime bağlanmamı ve kendi koleksiyonumu yapmaya devam etmemi sağladı. Üzerinde, internette ve basın mecralarında görmek, Lady Gaga’nın bu elbiseyle kendini iyi hissetmesi müthiş bir duygu.

MEMELERİNİ YARA BANDIYLA KAPATTI ÖRTMEK İÇİN DEĞİL, FARKLI OLMAK İÇİN

Lady Gaga kıyafetlerimi giyen ilk ünlü müşterimdi. Kıyafetlerimi onun üzerinde gördüğüm her zaman şaşkınlığa uğruyorum. İyi ki var. İyi ki cesur ve moda dünyasına önem veren bir şarkıcı. Giydiği kıyafetler 2009 Sonbahar/Kış Whitemare koleksiyonu adını verdiğim mezuniyet koleksiyonumdan. Herkes abajurlardan ilham aldığını zannediyor ama hipnotizmadan esinlendim. “İnsanlar hipnotize oldukları zaman nasıl görünürler?” sorusunu cevaplamaya çalıştım. Whitemare koleksiyonumu gördüğünüzde, her kıyafetin tuhaf bir formu olduğunu fark edeceksiniz. “Onun gibi cesur bir insan memelerini niye kapattı?” diye soruyorlar. Evet cesur ama bu her zaman çıplak gezeceği anlamına gelmiyor. Göğüslerine siyah yara bandı yapıştırdı, ki bence bu elbiseyi daha dikkat çekici kıldı. Keşke defilede benim de aklıma gelseydi. Yoksa onun ‘memelerim gözükmesin’ telaşına girdiğini hiç zannetmiyorum. Unutmayın, o gerçek et parçalarından üretilmiş elbise giymiş biri.

MAYO VE DANS KIYAFETİ TASARLAMAYI SEVİYORUM
/images/100/0x0/55ead71df018fbb8f89a174f


Kore, Sidney ve Londra’da pek çok yerde staj yaptım: Ticari markalardan tasarımevlerine kadar... Bir markanın nasıl yönetileceğini oralarda öğrendim. Çok cesurum, yeniyi denemekten hiç korkmam. Bu yüzden hemen kendi markamı kurdum. Dişiliklerini ifade etmek isteyen kadınlar için tasarım yapıyorum. Trend rüzgarına kapılmak istemiyorum ama farklıyı arayıp çıkarmak için çabalıyorum. Her tasarımda öğrenmeye devam ediyorum. Sürrealizmi gerçekten beğeniyorum. Çok farklı ve tuhaf bir akım. Benim tasarımlarımda aramak istediğim şey. Dans kıyafeti ve mayo tasarlamayı; jarse ve likra gibi streç kumaşlarla oynamayı seviyorum. Kadın vücudunun güzel kıvrımları ilham veriyor. Ama ona farklı bir açıdan bakmayı da seviyorum. Herkesin üzerinde hemfikir olacağı üzere, kadın vücudunun en kuvvetli bölümleri göğüs ve kalçalar. Bence erkekler ikiye ayrılır; göğüs sevenler ve kalça sevenler. Bende iki gruba da uygun tasarımlar var. Bazen kalça bazen göğüs bölgesinde dekolteyi seviyorum. İkisini aynı anda yaptığım da oluyor. İkisini de sevenler için...

GİYİLEMİYOR AMA NE ÖNEMİ VAR

Farklı olmak koleksiyonum için anahtar kelime. Yani, giyilebilirlik, çok satma, büyük paralar kazanma kaygım yok. Şu anda yaratıcılığımı geliştirme dönemindeyim. Giysilerimden bazıları giyilemez olsa da, kendilerini benzersiz ve farklı kılan güzel formlar veya ilginç detaylar bulunuyor. Bu da moda dünyasında dikkat çekmemin nedeni.

TÜRK KÜLTÜRÜNDEN ESİNLENMEK İSTERİM

Türkiye’ye daha önce gelmedim. Forum Istanbul, Forum Fashion Week için geliyorum ve tüm farklı şeyleri görme konusunda çok istekliyim! Gelecekteki koleksiyonum için Türk kültüründen esinlenmek isterim. Türkiye; Avrupa ve Asya arasında konumlanmış ve bu da ülkeyi çok ilgi çekici kılıyor. Hakkında daha fazla bilgi sahibi olmayı istiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!