Erkek modasının geleceği: Daha sade, daha detaycı

Güncelleme Tarihi:

Erkek modasının geleceği: Daha sade, daha detaycı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2013 00:00

Stil sahibi, kendisi için giyinen, kaliteli giyimin öncüsü erkekler... Paris Erkek Moda Haftası’nda Hermès’in 2013-2014 sonbahar/kış defilesini yerinde izledim, gelecek kışın stil tüyolarını çıkardım.

Haberin Devamı

Yüksek tavana, heybetli sütunlara sahip eski bir saray. Genişliği, kendinizi ufak hissedeceğiniz türden. Hermès erkek defilesi için Palais de Tokyo’nun kapısından giriyoruz adım adım. Bina, tıpkı Hermès’in son koleksiyonunda vermek istediği mesaj gibi: Sade ama detayda saklı bir gösterişe sahip. Defileden bilmeniz gereken detaylar, görmeniz gereken kareler...

Erkek stiline yön veren isim:Veronique Nichanian

22 yıldır Hermès erkek koleksiyonlarını hazırlıyor. Çizgisi hiç değişmiyor. Hep zamansız, hep maskülen. “Defilede ne görüyorsanız, mağazalarda da aynılarını göreceksiniz. Çünkü amacımız moda değil, stil yaratmak. Detay benim hayatım. Bir kıyafetin ufacık bir detayı çok yaratıcı ve kaliteliyse, o kıyafetin genelinin kötü olma şansı pek yoktur. Kıyafetin içinde minicik bir detay yakalayan erkek çok mutlu olur. Kaşmir bir ceketin cebine elini atan biri eğer içinde yumuşacık deri bir astar hissederse, o yaşadığı duygu tamamen kendine aittir. Gösteriş yapmak için bunu göstermez.’

Haberin Devamı

Balıkçı yaka sıcaklığı

2014 kışının ne kadar sıcak geçeceğinin kanıtı. Sadece tek başına değil bisiklet yaka kazakların içine de giyilmeye başlanacak.

Kruvazedeki ağırbaşlılık

Palto, kaban, ceket, yelek, kruvaze ve kruvazedeki ağırbaşlılık, maskülen görüntü ve nostaljiye gelecek kış aynen devam. Fakat kumaşlar daha ince, daha zarif, kaliteli dokumalarıyla ön planda.

Biker desenli trikolar

Özellikle de aksesuarlar, özellikle de Hermès denince akla ilk gelen meşhur çanta modelleri... Defilede en dikkat çeken diğer detaylarsa genç erkek modellerin üzerindeki deseninde ‘biker’ detaylı trikolar ve botlardaki ‘outdoor’ havalı bağlamalardı.

Paris, Londra ve Milano moda haftalarından bilmeniz gereken 5 şey

 Siluetler ve kalıplar ne çok dar, ne çok volümlü. Klasik anlayışta ve maskülen kesimlerde parçalar ağırlıkta.
 Süetlerle nubuk kumaşlarla, Büyük Britanya av ceketleri ve parkalarının dönüşüne tanıklık edeceğiz. Deri detaylar, sıcak toprak renkleriyle tasarlanmış. Koyu yeşil, haki, kahve ve kamel renkleri ön planda.
 Erkekler için barok stil zamanı. Özellikle üst bedende, sırma ve dore işlemeli barok motifler cesur detay sevenler için. İşleme, boncuk, sim, metalik parlaklık, metal aksesuarlar, yanar döner kumaşlar deriyle tamamlanmış, maskülen parçalarda yorumlanmış. Bu eğilimde siyah, dore ve gri yine baş tacı.
 Kapüşon çok revaçta. Yeleklerin, mont ve kabanların olmazsa olmazı. Özellikle takım içine kapüşonlu sweatshirt modası için dolabınızda yer ayırın. Sarı, elektrik mavi, kırmızı, siyah, bordo ve metalik renkler teknik kumaşlarla birleştirilmiş.
 Teknik detaylara devam. Etnik ve geometrik desenler, püskül, Kızılderili detayları, süet, özellikle örgü kazak, hırkalarda önemli bir özgür ruh trendini müjdeliyor. Bu akımın renkleri camel, bej ve turuncu.

Haberin Devamı

Sevgili babasıyla tanışma yemeğinde ne giymeli?

Soru: Haftaya kız arkadaşımın babasıyla tanışma yemeğim var. Kendisi üst düzey bir yönetici, jilet gibi bir adam. Bense pek şık kombinlerin adamı sayılmam. İyi bir izlenim bırakmak için ne yapmalı?

Yanıt: Üst düzey bir yöneticisiyse etrafındaki insanlardan takım elbise, gömlek ve özen görmeye alışmıştır. Şık ama spor olmaya bak. Ne giymen gerektiği  yemeği nerede yiyeceğinize göre değişir ama bence işini garantiye al, lacivert slim-fit bir takımdan ya da lacivert bir blazer’dan şaşma. Üzerine de yakaları tok, sert ve düzgün şık mavi bir gömlek... İnce kesim, desenli ekoseli bir kravat da takabilirsin. Blazer ceket giyersen kravata gerek yok. Ama gömlek ve ceket ikilisi şart. Jean giyme, en güzeli kanvas lacivert ya da bej pantolon. Altına da mokasen botlarını geçirdin mi hazırsın demektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!