Ergenlik dönemindeki günlük şarkıları oldu

Güncelleme Tarihi:

Ergenlik dönemindeki günlük şarkıları oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2012 00:00

2009’da ‘Because I Was In Love’ albümüyle yıldızı parlayan Sharon Van Etten, özellikle ‘Woman’s Prison’ filminde seslendirdiği ‘Coming Home’ şarkısıyla dikkat çekti. The National ve Beirut’la yaptığı çalışmalarla da bilinen sanatçı, ‘Avea Escape to Music’ konserleriyle 12 Ekim’de İstanbul Maçka Küçükçiftlik Parkı’nda konser verecek. Etten, hayatını ve beklentilerini anlattı.

Haberin Devamı

HER ŞEY ANNESİNİN HEDİYESİYLE BAŞLADI

Ailemdeki herkes müziğe aşıktır. Evde sürekli Jethro Tull, Neil Young, Joni Mitchell, Julianna Hatfield, Mazzy Star, Nirvana, Afghan Whigs, James Brown dinlenirdi. Tabii dinlemenin yanı sıra bana piyano, keman ve klarnet dersleri aldırmayı da ihmal etmediler. Yine evde annem ve kız kardeşimle sürekli şarkı söylemek de çok hoşuma giderdi. Sonra bir gün annem bana, ergenliğimin ilk dönemlerinde, duygularımı açıklamakta zorluk çektiğim zamanlarda tutmam için bir günlük verdi. Sonrasında gitarı elime aldığımda, oradaki sözcükleri müziğe döktüm.

FELAKET BİR ÖĞRENCİYDİM

Müzik alanındaki eğitimimi hep çocukken aldım. Middler Tenessee Devlet Üniversitesi’ne gittim. Ama felaket bir öğrenciydim ve o sıralar okulda olmayı hiç istemiyordum. Bir yıl sonra ayrıldım ve çok şey öğrenerek, pratik kazandığım müzikle alakalı bir mekânda çalışmaya başladım.

Haberin Devamı

İLK ALBÜM ACILI BEŞ YILIN ARDINDAN GELDİ

İlk albümüm çıkmadan önce sürekli yazıyordum. Bu arada fotoğrafçılık dersleri alıyor, bir şarap dükkanını yönetiyor ve terapiye gidiyordum. Bazı sorunlarımı atlatmam beş yıl sürdü. Acı dolu beş yılın ardından ailemin yanına döndüm ve yeniden kendimi bulmaya çalıştım. Tüm şarkıları da ailemin evinin bodrum katında yazdım. Bir demo kaydı hazırladım ve Greg Weeks’in ellerine teslim ettim, çalışmaya başladık.

YENİLİKLER İÇİN YAZDI

‘Give Out’; New York’a taşınmaya, yeniden aşık olmaya, müziğin peşinden gitmeye karar verdikten sonra yazdığım bir şarkı.

Rahatlamak için ne yaparsınız?
- Erkek arkadaşımla birlikte akşam yemeği hazırlar, film izler, eski arkadaşlarla takılır, bir şişe şarabı paylaşır ya da plak dinlerim.
En çok korktuğunuz şey nedir?
- Sevdiklerime yakın hissetmemek.
Daha erken öğrenmiş veya yapmış olmayı istediğiniz bir şey var mı?
- Daha iyi bir arkadaş ve daha iyi bir aşçı olmayı isterdim.
Müzik dışında sizi en çok etkileyen şey nedir?
- Komedi.
Sahneyi paylaşmak ve konser vermek istediğiniz ünlü bir isim var mı?
- Tabii ki Nick Cave .

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!