En pahalı fotoğrafçı İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

En pahalı fotoğrafçı İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2007 14:40

Ünlü Alman fotoğrafçı Andreas Gursky’nin retrospektif sergisi 30 Mayıs'tan başlayarak 26 Ağustos tarihine kadar İstanbul Modern'de. <1>Galeri

Haberin Devamı

GURSKY'NİN FOTOĞRAFLARINDAN SEÇMELER İÇİN TIKLAYIN

İstanbul Modern, 30 Mayıs-26 Ağustos 2007 tarihleri arasında, dünyaca ünlü Alman fotoğrafçı Andreas Gursky’nin retrospektif sergisine ev sahipliği yapacak. Münih’teki Haus der Kunst tarafından düzenlenen sergide, sanatçının 23 yıllık kariyerini kapsamlı biçimde yansıtan 35 fotoğraf yer alacak.

Haus der Kunst’un baş küratörü Thomas Weski’nin düzenlediği sergi, hem Gursky’nin Türkiye’deki en büyük kişisel sergisi hem de uluslararası bir çağdaş fotoğrafçının İstanbul Modern’deki ilk kapsamlı kişisel sergisi olacak.

Serginin gerçekleşmesinde Merrill Lynch, Westlb Bank, Türk Alman İşadamları Kültür Vakfı, Goethe Institut, Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu ve Tepta katkıda bulundular.

Sergide yer alan yapıtlar seçkisi, Gursky’nin dünyanın birçok farklı coğrafyasını gözler önüne seren benzersiz bakışını kapsamlı bir biçimde yansıtıyor. Sergilenen fotoğrafların otuzu, sanatçının 2001 yılında New York Modern Sanat Müzesi’nde büyük ses getiren retrospektif sergisinden sonra ürettiği yapıtlardan oluşuyor. Boyutları, gözüpeklikleri, renk kullanımları ve şaşırtıcı nitelikleri ile öne çıkan bu yapıtlar, sanatçının 1984 yılından günümüze uzanan sanatsal üretimini ortaya koyuyorlar.

Haberin Devamı

"Bu sergi benim için yeni bir alan anlamına geliyor..." diyen Gursky, dijital teknolojiyi kullanarak tanıdık motifleri yeniden yorumladı ve fotoğraflarının standart boyutunu büyüterek özellikle bu sergiye uygun hale getirdi. Sergide yer alan fotoğrafların en büyük olanları, yaklaşık olarak 2 x 5 m. boyutlarını taşıyor. Gursky’nin sergilenecek yapıtlardan biri olan 99 Cent II Diptychon adlı fotoğrafı, 2006 yılında yapılan bir müzayedede, yaşayan bir fotoğrafçının yapıtına şimdiye kadar ödenen en yüksek ücret ile bir rekora imza attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!