En küçük Alfa efsanesi

Güncelleme Tarihi:

En küçük Alfa efsanesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 00:00

100 yıla yakın geçmişiyle dünya otomotiv endüstrisine damgasını vuran İtalyan Alfa Romeo’nun lüks küçük sınıfa girişini müjdeleyen yeni modeli MiTo, Türkiye’de ilk kez Autoshow’da sergilenecek. Alfa Romeo’nun rakam kodu kullanılmayan ilk yeni modeli olarak da dikkatleri üstüne çeken ve adını İtalyanca efsane anlamına gelen sözcükten alan Alfa "MiTo", fuarın ardından Türkiye’de satışa sunulacak. 300 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçirilen ve yılda 80 bin adet üretilecek Alfa MiTo, İtalyan üreticinin daha genç Alfisti’ler (Alfa Romeo kullanıcıları) kazanma stratejisinin en önemli adımını temsil ediyor.

Gerek yapısal özellikleri gerekse sınırlı sayıda üretilmesiyle dikkat çeken spor otomobili Alfa 8C Competizione’nin 3 kapılı hatchback karoserli versiyonu olarak da tanımlanabilen Alfa MiTo, tasarım özellikleriyle ön plana çıkıyor. Alfa 8C’de olduğu gibi çerçevesiz yan camları, krom çerçeveli dev farları, ön tampondaki 3 parçalı hava girişleri, LED aydınlatmalı arka ışık gurubu, büyük tekerlek yuvaları ve bombeli motor kaputuyla sportif görselliğini açıkça belli eden Alfa MiTo, safkan Alfa Romeo değerlerini içinde barındırıyor.

4.06 metrelik uzunluğa, 1.44 metrelik yüksekliğe ve 1.72 metrelik genişliğe sahip Alfa Romeo MiTo, 3 kapılı karoser yapısına rağmen 2.51 metrelik aks mesafesiyle de gerek ön gerekse arka koltuk sırasında geniş bir alan sunuyor. Karbon kaplama türevi sportif malzemelerin kullanıldığı Alfa MiTo’nun kokpitinde birbiriyle iç içe geçmiş gösterge tablosu, bombeli orta konsol tasarımı, ergonomik müzik ve klima kontrol grubuyla birlikte sportif yanal desteklere sahip ön koltuklar dikkat çekiyor.

İKİ MOTOR SEÇENEĞİ

Alfa MiTo’nun şimdilik en güçlü motor seçeneğini ise Turbo beslemeli ve 1.4 litre hacimli benzinli motor oluşturuyor. 155 bg güç üreten 4 silindirli motor, 3000 d/d’den itibaren ürettiği 230 Nm’lik tork üretiyor. 215 km/s’lik son hıza erişebilen Alfa Romeo MiTo 1.4 TB, 0-100 km/s hızlanmasını 8 sn’de tamamlayabiliyor. Sadece 6 ileri vitesli manuel şanzımanla kombine edilebilen Alfa MiTo 1.4 TB, 100 km’deki 6.5 litrelik yakıt tüketimiyle performanslı olduğu kadar ekonomik bir yapı sunabileceğini kanıtlıyor

Alfa Romeo’nun yeni modelinin tek dizel motor seçeğini ise 1.6 litre hacimli turbo dizel güç ünitesi oluşturuyor. 120 bg güç ve 320 Nm tork değeri sunan motor, Alfa MiTo’nun dinamik yürüyen aksam yapısına uygun bir performans sağlayabiliyor.

Lüks küçük sınıfın ilk gerçek otomobili olarak Batı Avrupa pazarlarında yollara çıkmaya başlayan Alfa MiTo, aynı zamanda tüm küçük sınıf otomobilleri arasında sürücüsüne yol durumuna göre farklı sürüş alternatifleri sunan teknolojiyi barındıran ilk model olmasıyla da dikkat çekiyor. Alfa Romeo mühendislerinin D.N.A adını verdiği yenilikçi bir sistemle donatılan Alfa MiTo’nun sürücüsü, değişken yol şartlarına göre motor, fren, direksiyon, süspansiyon ve şanzıman sistemlerinin tümüne etki eden bir sistemi devreye sokabiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!