En iyi dostu kamera ve bira

Güncelleme Tarihi:

En iyi dostu kamera ve bira
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hollywood’da ‘İçkici yönetmen’ olarak tanınan Abel Ferrara, modern yaşamda yüze vurma korkusuzluğunu anlatan tür yapımlara imza atmaya devam ediyor.

New York’un damgalı Bronx semtinde doğan ve bübüyen Abel Ferrara, şiddet saçan oyun arkadaşlarının eylemlerini görüntülemeye çalışınca usta bir yönetmen oldu. Ferrara, Hollywood’un kendisine özgü, korkusuz, seyircinin yüzüne savurduğu tokat gibi mesajlarla tanınıyor.

Bohemce yaklaşım

Modern yaşamın gerçek ve olağanüstü kavramlarını bir tanıkmış gibi işleyip rafine ederek arabulucu rolü ile beyazperdeye yüksek sanat yeteneği ile aktaran İtalyan asıllı Ferrara’nın bohem görünüşü ise tam bir zıtlık taşıyor. Süper 8 mm’lik filmlerle daha 12 yaşında sinemaya başlayan Ferrara, entrikalı ilk yapıtlarıyla göz doldurmaya başladı. 1979 yılında çevirdiği ‘‘The Driller Killer’’ adlı şiddet kusan filmde takma adla başrolü oynayarak korku filmlerinin usta bir yönetmeni olacağı sinyallerini verirken kamera arkasında yeteneğini ortaya koydu.

Ferrara, sette figüran sayısı kadar bira kasası bulunduruyor ve içtikçe ilham geldiğini öne sürüyor. Korkusuz yönetmen Abel Ferrara’nın Venedik’te büyük övgü alan ‘‘New Rose Hotel’’ filminde başrolleri Willem DaFoe ve Asia Argento paylaştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!