En çok memeleri küçük veya büyük gösteren mayolar satacak

Güncelleme Tarihi:

En çok memeleri küçük veya büyük gösteren mayolar satacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2009 12:09

Moda tasarımcısı Müge Ersin, Sunset Mayolarının baş tasarımcısı Ayşegül Güneş'le konuştu. Kusur gizleyen, akıllı mayolar tasarlayan Sunset'in tasarımcısı, en çok memeleri küçük veya büyük gösteren mayoların satacağını söyledi. İşte o söyleşi...

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/dikkat.jpg



Biz sizi hazır giyim, ağırlıklı olarak da elbise tasarımcısı olarak biliyoruz. Mayo nereden çıktı?

Haberin Devamı

-Bir gün Sunset’in baş tasarımcısı Ayşegül Güneş’le tanıştım. Kendimizi hararetle mayo modası hakkında konuşurken bulduk. Ayşegül mayoyu tek tip bir ürün olarak görmüyordu ve kadınların plajlarda özgürce dolaşabilmesi gerektiğini savunuyordu. Bu sohbetten sonra Sunset için işbirliği yaptık. Ortaya çok güzel bir koleksiyon çıktı. 2010’un hazırlıklarına da başladık.

Sizce mayo nasıl bir ürün?  Â

-Mayonun bir gece kıyafeti kadar şık, bir ofis kıyafeti kadar rahat ve bir günlük kıyafet kadar özgür olması gerektiğine inanıyorum. Sunset ile yolum kesişince bunun mümkün olduğunu öğrendim.

Daha önce mayo tasarlamış mıydınız?

Haberin Devamı

-Hayır. Gerçi hep çizimler yapardım ama hayata geçirme fırsatım olmamıştı.

Mayo tasarlamak için teknik bilgi şart mı?

-Mayonun dikim tekniği, kullandığınız materyaller ve kumaşı farklı tabii. Ama Sunset bu konuda uzman, çok ciddi bir ekipleri var, bir tasarımcı olarak işim zor değil..

Sizce mayo sektöründe ne gibi eksiklikler var?

-Kadınların kendilerini hem rahat hem de şık hissedebilecekleri modeller eksik. Plajda bütün gününüzü geçiriyorsunuz. Güzel bir mayo ya da bikini ile güneşlenip yüzmeye başladığınızda acaba göğüslerim dışarı fırlar mı diye endişelenmemelisiniz. İşte biz bunu ortadan kaldırmak için yola çıktık. Şu anda Sunset koleksiyonunda aynı tasarımın birçok farklı vücut tipi için kup ve bedenini bulabiliyorsunuz. Bu da bence en büyük eksikliği gideriyor şu anda.

Kusurları gizleyen akıllı tasarımlar: Koleksiyonunuzun tanıtım cümlesi bu. Akıllı mayoların üzerinde ne kadar çalıştınız?

-Bunun için aylardır ekip olarak çalışıyoruz. Ayşegül’ün 2 yıldır sürdürdüğü projeyi ben doğru tasarımlara uyguladım. Tasarımlar çıktıktan sonra da doğru kupları bulmak ve doğru bedenler oluşturmak için onlarca deneme yaptık; sonuca ulaşınca hemen üretime geçtik.

Bu mayolar ne tip kusurları gizliyor?

-Küçük göğüslü kadınlar için göğüsü büyük gösteren modeller var, çok büyük göğüslü kadınlar için göğüsü toparlayıcı, daha küçük gösteren modeller var. Göbek problemi olan ama bikini giymek isteyenlere yüksek belli modeller hazırlandı. Mayolarda popo kaldıran astarlar kullandık. Göğsü ayrık olanlar için, göğsü estetik biçimde birleştiren bikini üstleri tasarladık.

Haberin Devamı

En çok hangi kusuru gizleyen mayolar satacak sizce? Popo kaldıran mı, göğüs küçülten mi?

-En çok göğüsleri büyük ve küçük gösteren mayolar satacak.

Bu yazın mayo modasında hangi trendler öne çıkıyor?

-Artık elbisede oynabileceğiniz bir sürü detayı mayoda da kullanabiliyorsunuz. Drapeler, fırfırlar, aksesuvarlar gibi. Bu sezon animal desenler favori. Özellikle ince askılı ve askısız bikini modelleri çok ilgi görüyor.

Sezonun mayo rengi hangisi?

-FuÅŸya, mor, kahve, siyah beyaz.

Mayokiniler geçmiş seneler de olduğu gibi fazla mı?

-Hayır. Bizim koleksiyonda var ama bu sezon bikini hakimiyetini ilan etti diyebiliriz.

Sizin tasarımcı olarak favori mayo modeliniz nedir? Bikini ise nasıl olanlar, mayo ise hangileri?

Haberin Devamı

-Ben modelleri birbirine karıştırıp giymeyi seviyorum. Mesela desenli bir bikini üstü ile başka bir modelin düz altını bir arada kullanıyorum. Düşük belli ve küçük bikini altlarını tercih ediyorum. Mayo yerine çok iddialı olmayan mayokiniler daha çok kullanıyorum.

En çok hangi model satılıyor?

-Küçük üçgen denilen modeller, straplez bikini ve moyolar ile büyük bedenliler için de kurvaze üstler.    Â

Mayoda aksesuvar, boncuk, metal, taş son yıllarda çok kullanılıyor. Siz de kullandınız mı?

-Halka, hasır işlemeler, düğme, fırfır ve drapeler kullandık. Taş geçen seneye göre çok azaldı ama metal zımbalar ya da taş havasında ama çok parıldamayan yeni ve ilginç materyaller var.

Haberin Devamı

Denize girilemeyen mayo tasarladınız mı?

-Hayır! Bizimkilerin her biri hem şık hem kullanışlı modeller oldu.              Â

Koleksiyonunuzda leopar ve zebra deseni de var. Sizce bu desenleri kullanan kadınların ortak özelliği ne? Kimler leopar desenli mayo giyen kimler giyemez?

-Leopar ve zebra deseni kullanan kadınlar hep daha frapan kadınlar olarak bilindi. Ama bence bu değişti, çünkü artık çok fazla tasarımcı bu desenleri koleksiyonuna kattı. Kullanım alanları da genişledi. Artık fular, kemer, ayakkabı, sade bir tişörtte bile kullanılıyor. Ben bu desenleri hiç taşımazdım ama bu sene kendime Sunset’ten bir leopar bikini ayırdım.

GOTİK MODASININ GELDİĞİ DURUMU

Haberin Devamı

Bu fotoğraf bir moda çekimi değil. Tokyo’nun ünlü caddelerinden Harajuku’da bir genç kız kendi halinde oturuyor. Bu da bize gotik modasının ne kadar yaygınlaştığını bir kez daha kanıtlıyor.

KATE MOSS’UN TİŞÖRTLERİNİ

LnA, 20’li yaşlarında iki genç tasarımcıya, Lauren Alexander ve April Leight’a ait bir marka. "Erkek arkadaşlarımızın tişörtlerine benzer tişörtler giymek istiyorduk" diyorlar. Doğru kalıp, doğru renk ve doğru penye kumaş kombinasyonuyla basic tişört yaptılar, çok beğenildi. Vogue, Nylon gibi dergilerde ve Olsen ikizlerinden Kate Moss’a kadar pek çok ünlü ismin üzerinde göründü. Zamanla koleksiyona fermuarlı taytlar, tişört elbiseler de eklendi. Türkiye’de V2K designers mağazalarında satılıyor.

DAHA FAZLA MODA NOKTA COM’U

Ayakkabı Dünyası, daha fazla modanın bir lüks değil herkes için bir hak olduğu inancıyla bir internet sitesi açtı: www.dahafazlamoda.com. Artık doğudan, batıdan, güneyden, kuzeyden, Türkiye’nin hatta dünyanın her yerinden herkes tek tıkla hayalindeki ayakkabıya sahip olabilecekmiş. Tüm ürünler yüzde on indirimli. Steve Madden, Clarks, U.S Polo, Puma, Adidas, Reebok, Converse, Nike sitedeki markalardan birkaçı.

KLÄ°MALI SPORU   Â

Adidas’ın geliştirdiği ClimaCool teknolojisi, spor sırasında en çok ısınan bölgeleri tespit ederek bu bölgelerin kuru kalmasına ve sporcuların performanslarının artmasına yardımcı oluyor. Vücudun terleyen noktalarına yerleştirilen farklı kumaş kombinasyonları ve havalandırma kanalları yardımıyla ısıyı ve teri vücuttan uzak tutuyor.

  Â

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!