Ellere ayaklara freze

Güncelleme Tarihi:

Ellere ayaklara freze
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2012 00:00

Manikür ve pedikür artık pens, makas gibi kesici aletler olmaksızın, acı vermeden, steril ve hijyenik koşullar altında tıbbi cihazlar kullanılarak özel freze uçlu aletlerle yapılıyor.

Haberin Devamı

El ve ayak bakımı, sağlık ve estetiği ilgilendirdiği kadar, kişinin yaşam kalitesinin yükselmesi açısından da ihmal edilmemesi gereken bir ayrıntı. Steril olmayan alet ve ortamlarda yapılan bu işlem çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Ancak günümüzde artık bu işlemler için özel makineler var. Makineyle yapılan uygulamalarda, tırnak kesimi, tırnak dizaynı, tırnak yüzeyinin temizlenmesi, sertleşmiş derilerin giderilmesi gibi işlemler hijyenik koşullar altında gerçekleşiyor.
Türkiye’nin diplomalı ilk erkek güzellik uzmanlarından Dursun İnanır makineyle yapılan uygulamalarının problemli ayaklardaki nasır ve sertleşme problemlerinin giderdiğini, kalınlaşmış veya mantarlı tırnakların bakımıyla oluşan problemleri de çözdüğünü söylüyor. İnanır, makinelerin deforme tırnakların bakımı, çatlak topuk,  batık tırnaklar, diyabetli ayakların bakımı gibi sorunlara da iyi geldiğini vurguluyor.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTELİ AYAK UZMANI

 Makineyle ayak sağlığı uygulamalarını Türkiye’de tanıtmak ve eğitimlerini vermek için Almanya’dan bu konuda eğitim almış Birgül Baykara adlı uzman Türkiye’ye geldi.
Eğitimini güzellik uzmanlığı ve makineyle ayak sağlığı uygulamaları üzerine yapan Baykara şunları anlatıyor:  “Avrupa’da bu işe çok önem veriliyor. Üniversitede sadece ayak bakımı üzerine iki yıl eğitim aldım. Türkiye’de de el ve ayak sağlığına son yıllarda iyice önem verilmeye başlanmış. Şimdi de freze gibi aletle yapılan ayak bakımlarına ilgi başladı. Bu aletler özellikle diyabet hastalarının ayaklarında da çok işe yarıyor. Çünkü dolaşım bozukluğundan dolayı zaman içerisinde ayakta his kaybı oluşuyor. Kişi acıyı hissetmekte zorlanıyor ya da hiç hissetmiyor. Bu nedenle diyabetlilerde ayak sağlığı uygulamaları kesici makas, pens ve sivri uçlu aletler kullanılmadan özel cihazlarla gerçekleştirmeli. Birçok estetik ve güzellik merkezinde yapılan manikür ve pedikür uygulamalarında yöntem farklılığından dolayı çoğu zaman acı ve ağrı oluşuyor, tırnak batığı ve nasır alma steril olmayan ortamlarda yapılıyor. Bu nedenle bulaşıcı hastalık ve mikrop kapma şansı çok yüksek oluyor ancak bu makinelerle bunların önüne geçiliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!