GeriKelebek Ekmek kadayıfının en iyi 10 adresi
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ekmek kadayıfının en iyi 10 adresi

Ekmek kadayıfının en iyi 10 adresi
refid:5090344 ilişkili resim dosyası

Ekmek kadayıfı yüzyıllar önce son derece pratik bir nedenle, elde kalan ekmeklerin değerlendirilmesi amacıyla ortaya çıkmış. Kesin bir bilgi yok ama ekmek kadayıfına tarihte, ekmek anlamına gelen fodula ve francala kadayıfı da denmiş.

Bu da, kalan ekmeğin ziyan olmaması için yaratılan bir tatlı olduğu düşüncesini güçlendiriyor. Melceüt Tabbahin gibi eski yemek tarifi derlemelerinde, pişirilmesi en fazla incelik isteyen kadayıf türü olduğu yazıyor. Bugün de ekmek kadayıfı Türk tatlıları arasında özel bir yere sahip. Hele de ramazanda kurulan iftar sofralarında şöyle üzeri bol kaymaklı bir ekmek kadayıfının yerini hiçbir şey tutmaz. Biz bu hafta jüri üyelerimize Türkiye’de ekmek kadayıfının en iyi adreslerini sorduk.


Yorumları Göster
Yorumları Gizle