Ek Taşıt Vergisi: Maliye haklıdır!

Güncelleme Tarihi:

Ek Taşıt Vergisi: Maliye haklıdır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2003 17:18

Kusura bakmayın, bu ek taşıt vergisi meselesinde ben MALİYEYİ HAKLI BULUYORUM. Ek vergileri ödemeyelim, diye ilk isyan edenlerden biriyim. Sonra da kuzu kuzu gidip ilk yatıranlardan. “Bu ne perhiz, ne lahana turşusu” diyeceksiniz. Ben yeminliyim, vergimi kuruşu kuruşuna ve gününde ödemeye yeminliyim. Ama, imamın dediğini yap meselesi...

Haberin Devamı

Ben size “Ödemeyin!” dedim, değil mi, çünkü Türkiye’de vergi ödeyen enayidir!

Pangaltı’daki hangi vergi dairesiydi unuttum, ön cephesinde İRADESİYLE KENDİNİ VERGİLENDİREN HALK, MİLLETTİR gibi illet bir vecize yazardı.

Ben bu yazıyı her seferinde İRADESİYLE VERGİSİNİ ÖDEYEN HALK KERİZDİR diye okurdum, çünkü Maliye namuslu mükellefe enayi gözüyle bakar.

Bugüne kadar milletten devlet adına topladığı KDV’yi, çalışandan devlet adına kestiği muhtasarı, gelir veya kurumlar vergisini, emlak vergisini ne bileyim çevre vergisini ödemeyip de, yahut geç ödeyip de, bundan bir zarar gören mükellef ne gördüm, ne işittim.

Aksine, DAİMA vergi kaçıran, geç ödeyen KÂRLI ÇIKMIŞTIR.

Türkiye’de daima namusuyla gelirini beyan eden, vergisini zamanında ödeyen, şaşmaz, enayi durumuna düşer.

Böyle bir Maliye sisteminin olduğu bir memlekette, vergisini tam ve zamanında ödeyen de (benim gibi) HAKİKATEN ENAYİDİR.

E be kardeşim, Türkiye’de Maliye Bakanlığı sana her seferinde diyor ki: “A benim saf mükellefim, sen 100 liralık vergini gününde gittin ödedin! Halbuki gününde ödemeyen adama biz üç beş sene sonra af çıkarırız, enflasyon sayesinde zaten 1 liraya düşmüş olan o 100 liralık vergisini de, gecikme faizlerini cezaları filan affederek, 5 taksitte ödemesine imkan veririz... Ve bu VERGİ AFFINI, BARIŞINI (adı neyse) her üç dört senede bir yenileriz. Zamanında ödeyene ‘ÖDEME BE KARDEŞİM, APTAL MISIN SEN!” demeye getiririz. Ama sen NAMUSLU (=ENAYİ) vatandaş, hâlâ gider, İNATLA, vergini zamanında ve tam olarak ödersin. Üstelik, Anayasa’ya, bütün vergi kanun ve teamüllerine aykırı bir şekilde, olmadık EK VERGİLER salarım, sen yine gider kuzu kuzu onları da ödersin. Anayasa Mahkemesi iptal eder, yine ödersin. Eh, ben senin kadar safını bulmuşum, kanını emerim tabii ki...”

Doğrusu, Maliye’ye hak vermemek mümkün değil. Kabahat Maliye’de değil, bizde...

Oktay Abi (Ekşi) “Türk milletinin ahlakını bozan Maliye’dir” diye yazdı. Ben tam aksi fikirdeyim, “Türk Maliyesi’nin ahlakını bozan, namuslu vatandaşlardır!”

Adamları biz azdırıyoruz. Böyle bir enayi bulsam, ben de sağardım...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!