Eğlence dünyasındaki en zengin 20 kadının 5 milyar doları var

Güncelleme Tarihi:

Eğlence dünyasındaki en zengin 20 kadının 5 milyar doları var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2008 00:00

Forbes Dergisi, eğlence dünyasının en zengin 20 kadınını listeledi. Listede yer alan bu kadınların kazancının toplamı 5 milyar 200 milyon doları aştı.

Yazardan şarkıcıya farklı kulvarlardan çok sayıda kadının girdiği bu listede sadece markalaşabilen ünlüler yer aldı. Kendi veya yarattığı ürünün ismini paraya dönüştürebilen kadınların kazancında medyayı kullanabilme yetenekleri de etkili oldu. Yazar ve talk şovcuların başı çektiği listeye göre şarkıcıların kazancı, sinema oyuncularını geride bıraktı. Tüm servetlerine karşın kariyerlerinde iniş çıkışlar yaşayan bu ünlülerin yatırımlarında da gayrimenkul ve hisse senedi alımları ön plana çıktı.

5 ay hapis cezası yedi zenginlikte yine önde

638 milyon dolarlık servetiyle listede üçüncü sırada yer alan Amerikalıların şık yaşam gurusu Martha Stewart, kurduğu Martha Stewart Living adlı şirket aracılığıyla kişiliğini markalaştırmayı başardı. Kendisine ait bir dergi, bir de radyo sahibi olan Stewart, yine kendi adıyla bazı ev eşyaları da pazarlıyor. 2006 yılında 1 milyar dolarlık satış hacmi yakalayan Stewart, hisse satışında usulsüzlük yapmaktan dolayı 5 ay hapis cezası aldı. Ancak, bu bile eğlence dünyasının en zengin üçüncü kadını olmasını engelleyemedi.

Talk-show’la 1.5 milyar dolarlık servet yakaladı

52 yaşındaki ünlü talk-show yıldızı Oprah Winfrey, hem eğlence dünyasının en zengin kadını hem de dünyanın tek milyarder siyah kadını olma özelliğini taşıyor. 1.5 milyar dolarlık serveti bulunan Oprah Winfrey’in şov programı, misafir oyuncu olarak rol aldığı diziler ve kendi adıyla çıkan dergisinden aldığı yıllık kazancı 225 milyon doları buluyor. Winfrey’in kendisine ait bir radyosu da var.

Tek milyarder yazar Rowling Harry Potter’la rekor kırdı

J.K. Rowling’in serveti 1 milyar dolara ulaşıyor. 40 yaşındaki evli yazarın 3 çocuğu bulunuyor. 6 bölümden oluşan Harry Potter kitapları ile en hızlı satan yazar olarak Guiness Rekorlar kitabına da girmeyi başaran Rowling, kitabın filmlerinden ve kitaba bağlı satılan ürünlerden de telif alıyor. Bu ürünlerinin yıllık satış cirosu 3.5 milyar dolara ulaşıyor. Rowling ayrıca Forbes’un milyarderler listesine girebilen tek yazar ünvanını da taşıyor.

Michael’ın kardeşi 150 milyon dolara ulaştı

JACKSON ailesinin en genç üyesi şarkıcı Janet Jackson, 150 milyon dolarlık servetiyle eğlence dünyasının en zengin yedinci kadını oldu. İlk kez 1986 yılında Control adlı albümüyle gündeme gelen Janet Jackson, sürekli ’Michael Jackson’ın küçük kardeşi’ olma sıfatını aşamamaktan dolayı şikayetçi oldu. Ancak, bu sıfat ona 50 milyon albüm satışı kazandırdı. ’20 Y.O.’ albümü ile kariyerinde düşüş yaşayan Janet Jackson şu an konserler sayesinde gelir elde ediyor.

Konserleri dolup taşıyor, Madonna hiç silinmiyor

48 yaşında olmasına rağmen zirveden düşmeyen Madonna, eğlence dünyasının dördüncü en zengin kadını oldu. 325 milyon dolarlık servete sahip olan Madonna, 1980 yılında çıkan birçok ünlü gibi yok olabilirdi. Ancak, üstün iş zekası ve çalışma azmi sayesinde o aradan sıyrılmayı başardı. Albümleri 80’lerde olduğu kadar çok satmayan sanatçının konserleri ise hálá dolup taşıyor. 20 yılda sahneden 1 milyar dolar kazanan Madonna, servetini sanat eserleri, tarihi eserler ve gayrimenkul ile değerlendiriyor.

Las Vegas’ta çalışıyordu Titanik’le milyoner oldu

FORBES’un listesinde 5’nci sırayı alan Celine Dion’un serveti 250 milyon doları buluyor. 38 yaşındaki Dion, ünlü olmadan önce Las Vegas’taki Ceasers Palace adlı otelde çalışıyordu. Ünlü olduktan sonra dünyada 140 milyon albümü satılan sanatçı sadece "My Heart Will Go On" ile 15 milyonluk satış rakamına ulaştı. Albümün başarısında Titanik filminin müziği olması da etkili oldu.

Albümü 160 milyon sattı, 225 milyon doları aştı

ŞARKICI Mariah Carey, eğlence dünyasında en zengin 6’ncı ünlü kadın oldu. Serveti 225 milyon dolara ulaşan Carey’in kariyeri 1990 yılında parladı. Columbia Records’un sahibi Tommy Mottola ile evlenen Carey, 2001 yılında çıkardığı Glitter adlı albümüyle büyük bir düşüş yaşadı. 2005 yılında yıldızı yeniden parlayan Carey, The Emancipation of Mimi albümüyle 160 milyon satış rakamını yakaladı.

Erkek ücreti alan Julia Roberts en zengin aktris

FORBES’un listesinde sekizinci sırada yer alan Julia Roberts, 140 milyon dolarlık servetiyle eğlence dünyasının en zengin kadın sinema oyuncusu olmayı başardı. Evli ve iki çocuk sahibi olan Roberts aktör abisi Eric Roberts’a özenerek oyuncu olmak için New York’a geldi. Pretty Woman’da canlandırdığı rol sayesinde gündeme oturan Roberts bir filmden 20 milyon dolar alan ilk kadın ünlü oldu. Oysa bu Hollywood’un ünlü erkekleri için oldukça alışılmış bir ücretti. Oyuncu 2003 yılında çektiği Mona Lisa’nın Gülüşü adlı filmden de 25 milyon dolar kazandı.

Şarkıcıyken parfüm ve giyimle 110 milyon dolar servet yaptı

FORBES listesinde 9’uncu olan şarkıcı ve oyuncu Jennifer Lopez’in serveti 110 milyon doları aşıyor. 38 yaşındaki ünlü sanatçı her filminden ortalama 15 milyon dolar kazanıyor. Bundan önceki albümlerinde 1 milyonluk satış rakamlarına ulaşan Lopez’in kendi adıyla bir giyim markası ve parfümü de bulunuyor, MTV de reality show yapıyor.

Friends’le yıldızı parladı 100 milyon dolar kazandı

PEMBE dizi yıldızı John Aniston’ın kızı ve Brad Pitt’in eski eşi Jennifer Ariston’ın yıldızı Friends dizisindeki Rachel Green karakteriyle parladı. Dizinin her bölümünden 1 milyon dolar kazanan Aniston, ’ sinema filmlerinde başarılı olamadı. Oyuncu şimdi, yeni dizi projeleri üstünde çalışıyor. Aniston’ın serveti 100 milyon doları buluyor.

45 milyon dolarla liste sonuncusu oldu

FORBES’un listesinde Mary Kate ve Ashley Olsen adlı sinema oyuncusu ikiz kardeşler 100 milyon dolarlık servetleriyle 11’nci sırada yer aldı. Şarkıcı Britney Spears da 100 milyon dolar ile 12’nci sırayı aldı. Televizyoncu Judith Sheindlin’in 95 milyon dolar ile 13’ncü olduğu sıralamada, oyuncu Sandra Bullock 85 milyon dolar ile 14’ncü, Cameron Diaz 75 milyon dolar ile 15’nci sıraya yerleşti. Model Gisele Bundchen’in 70 milyon dolarlık serveti ile 16’ncı olduğu listede oyuncu Ellen DeGeneres 65 milyon dolar ile 17’nci, Nicole Kidman da 18’nci oldu. Şarkıcı Christina Aguilera’nın 60 milyon dolar ile 19’ncu sırada yer aldığı listenin sonuncusu da 45 milyon dolarla Renee Zellweger oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!