Efsane oyuncu Ses Tiyatrosu'nda

Güncelleme Tarihi:

Efsane oyuncu Ses Tiyatrosunda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2008 17:32

16. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali, beyazperdenin en çekici kadın oyuncularından Fanny Ardant’ı konuk ediyor. Ünlü oyuncu Fanny Ardant, Marguerite Duras’nın “Ölüm Hastalığı” (La Maladie de la Mort) adlı eserini 25 Mayıs Pazar ve 26 Mayıs Pazartesi günleri saat 20.30’da Ses Tiyatrosu’nda sahneleyecek.

Haberin Devamı

Geçen sezon Paris’te 30 kez kapalı gişe oynayan  “Ölüm Hastalığı”, İtalya, Amerika ve Kanada turnelerinin ardından İstanbul Tiyatro Festivali’nde sahnelenecek. Marguerite Duras’nın iki kişi için yazdığı ve diğer eserlerinde olduğu gibi yine aşk, umutsuzluk ve kişisel acı üzerine olan bu yapıtını Fanny Ardant, sahnede tek başına yorumlayacak. Oyunun yönetmenliğini Bérangère Bonvoisin üstleniyor.

Son dönemde başrolünü Gerard Depardieu ile paylaştığı “Hello Goodbye” ve İtalyan Başbakanı Andreotti’nin hayatını konu alan ve Cannes’da Altın Palmiye ödülü için yarışan "Il Divo” filmlerinde oynayan Fanny Ardant bir yandan film projelerine devam ederken, bir yandan da tiyatro projelerine devam ediyor. Fanny Ardant, İstanbul’da sahneleyeceği “Ölüm Hastalığı” oyununun hemen ardından ödül töreni için Cannes Film Festivali’ne gidecek.

Haberin Devamı

Oyunculuk kariyerinde otuz yılı geride bırakan Fanny Ardant kariyerine halen aynı yoğunlukla devam ediyor. Yakın zamanda Türkiye’de de gösterilmiş olan “Sekiz Kadın” ve “Paris, Seni Seviyorum” gibi filmlerde rol alan Fanny Ardant ünlü yönetmen François Truffaut’nun “ilham perisi” olarak adlandırılıyordu. Beyaz perdenin en çekici kadınlarından Fanny Ardant’ı sahnede görmek isteyenler “Ölüm Hastalığı”nı kaçırmasın…

Biletix satış sistemi ile IKSV merkezinden (İstiklal Cad. No:64 Beyoğlu) satılan biletler, 60 YTL ve 35 YTL ile öğrenci 15 YTL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!