Eczacılık tatmin etmeyince DJ oldu

Güncelleme Tarihi:

Eczacılık tatmin etmeyince DJ oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2007 00:00

"Love To Love" ,"Unidos Para La Musica" ve son olarak da "Break 4 Love" parçalarıyla dans müziğinin önde gelen isimlerinden biri oldu. Yaptığı her prodüksiyonla milyonları dans ettirdi. Klibi MTV müzik listelerine girdi.

Fransız DJ ve prodüktör David Vendetta (30) ile kemancısı Micah, 14 Kasım’da Unilife’ın düzenlediği Efsane DJ’ler etkinliği kapsamında Türkiye turnesine geldi. Vendetta bu gece İstanbul Maslak Sheraton’da müzik yapacak.

Mesleğiniz eczacılık. DJ’liğe nasıl başladınız?

- İşim beni maddi olarak tatmin ediyordu fakat müzik heyecanım daha ağır basıyordu. Başlangıçta Fransa’nın küçük şehirlerindeki kulüplerde çaldım. 2002’de kendimi Paris’te buldum. Remikslerimin önemli DJ’ler tarafından farkedilmesiyle tarzım oluşmaya başladı.

Bu yaz çıkan "Rendez Vous" albümünüzün farkı nedir?

- Bu albüm house müzikte sevdiğim sound’u ve gece performanslarımda çaldığım tarzı daha iyi yansıtıyor. Barbara Tucker, Rachael Starr, Chocolate Puma, Akram, Keith Thompson gibi ünlü vokalistlerin olduğu çok geniş evrensel bir müzikalite yarattığıma inanıyorum.

DJ’ler için klip ne derece önemli?

- Klip, müziğinizi televizyonda yayınlamak için bir araç olur. "Love to love you baby" klibinde gölgeydim. Ama şimdi çok daha rahatım ve kliplerde görünüyorum.

EN İYİ KULÜPLER İBİZA VE LOZAN’DA

Dünyadaki en iyi dans kulübü hangisi?

- İbiza’daki Pacha ve Amnesia’yı çok beğendim, Lozan’daki Mad de heyecan verici.

DJ’lerin müzik yaratmadığı, varolan parçaları çalarak insanları eğlendirdiği söylenir. Sizce bu önyargı ne kadar doğru?

- Diğer DJ’leri yargılayamam, ama ben bazen bilinen şarkıları referans alsam da kendi müziğimi yaratıyorum. Yolculuklarda aklıma gelen melodiyi cep telefonuma mırıldanarak kaydediyorum. Kötü şarkı söylüyorum ama olsun!

En beğendiğiniz DJ’ler hangileri? Kim sizin en yakın rakibiniz?

- Roger Sanchez, Pete Tong ve Axwell’i beğeniyorum. Piyasada rekabet tabii var ama ben bu mantıkta değilim. Beni buna sürüklemeye çalıştılar ama hiç oyuna gelmedim.

DJ kabinleri kulüplerde genelde yukarıda olur ve herkes sizleri bir arzu nesnesi gibi görür. Bu sizi heyecanlandırıyor mu ?

- DJ setlerimin sonunda herkes benimle resim çektirebiliyor, kimseyle arama mesafe koymuyorum.

Şovlarınızda insanların nabzını nasıl tutuyorsunuz?

- Benden önce çalan DJ’in müziğine nasıl reaksiyon verdiklerine bakıyorum. Sonra kendi müziğimi yapıyorum ama bir gözüm sürekli pistte oluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!