DYP: Hükümet seçim yasasında samimiyetsiz

Güncelleme Tarihi:

DYP: Hükümet seçim yasasında samimiyetsiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2001 13:48

DYP Grup Başkanvekili Ali Rıza Gönül, Siyasi Parti ve Seçim Yasası'nda değişiklik yapılması için destek sözü verenlerin gerekli çalışmayı ortaya koyamadığını, hükümetin bu konuda samimiyetsiz olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Gönül, Parlamento`da düzenlediği basın toplantısında, DYP`nin "İkinci Demokrasi Paketi"nde yer alan Siyasi Partiler ve Seçim Yasası`nı değiştiren ve seçim giderlerinin şeffaf olmasını öngören yasa tekliflerinin 30 Mart 2001 tarihinde TBMM Başkanlığı`na sunulduğunu hatırlattı.

Ancak, uzlaşmaya açık ve katkı vermeye hazır olduklarını ifade edenlerden hiçbirinin müşahhas, elle tutulur, kamuoyunun beklentilerini yanıt verecek bir çalışmayı ortaya koyamadığını savunan Gönül, sözlerini şöyle sürdürdü:

``Ä°ktidar partilerinin, ikiyüzlülük sergileyerek, temelde olumlu yaklaÅŸtıklarını ifade etmelerine raÄŸmen hep bu çalışmaların gerisinde kalma, geciktirme veya gündemden uzak tutmanın gayreti içinde olduklarını görüyoruz. Herhalde korktukları, çekindikleri bir konu var. Bu kanun tekliflerinin görüşülmesi gündeme geldiÄŸinde, bir erken seçim baskısıyla milletin iradesini ortaya koyması ve tezahür etmesi gerçeÄŸiyle karşı karşıya kalacaklarını düşünüyorlar ki, büyük bir endiÅŸe ve korku içinde gerekli özeni, hassasiyeti ve ilgiyi göstermekten uzaklar. Samimi deÄŸillerdir. Her görüşmeden sonra verdikleri beyanlarıyla samimi olmadıklarını gördüğümüz gibi kamuoyunualdatıcı ve yanıltıcı beyanlarda bulunuyorlar.``Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!