DVD

Güncelleme Tarihi:

DVD
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2012 00:00

Haberin Devamı

İnanılmaz Örümcek Adam

Marc Webb’in yönetmenliğini üstlendiği ‘İnanılmaz Örümcek Adam’, serinin en iyileri arasında gösteriliyor eleştirmenler tarafından. Konusuysa diğerlerinden biraz daha farklı. Çevresi tarafından dışlanan Peter (Andrew Garfield), gizemli geçmişini aydınlatmaya ve lisede aşık olduğu kız Gwen Stacy’nin (Emma Stone) kalbini çalmaya çalışmaktadır. Kendisini çocukken terkeden babasının esrarlı çantası, Peter’ı onun iş ortağı Dr. Connors’a yönlendirir. Babasının sırrının açığa çıkması, Peter’ın ‘Örümcek Adam’ olarak geleceğini şekillendirir ve Dr. Connors’ın kötü niyetli ikinci kişiliği, Kertenkele ile karşı karşıya gelmesine sebep olur.

Peki Şimdi Nereye

2011’de ‘Toronto Halk Ödülü’ne layık görülen ‘Peki Şimdi Nereye’yi Nadine Labaki yönetti ve oynadı. Kevin Abboud, Yvonne Maalouf, Claude Baz Moussawbaa gibi oyuncuların rol aldığı film, dinsel çatışmalar ve savaşın anlamsızlığını kadınların kıvrak zekâsı üzerinden eleştiriyor. Lübnan’da hiçliğin ortasında küçük bir köyde geçen filmde savaş sonrası Müslüman-Hristiyan ayrımı yapmadan yaşamaya devam eden köylüler çatışma haberlerinin gelmesi üzerine birbirlerine düşman kesilmeye başlar. Şiddeti çıkartan erkekleri yatıştırma göreviyse kendilerine has yöntemlerle bunu başaran kadınlara düşer.

Şeytanın Yüzü

Haberin Devamı

Gotik yazar Matthew Gregory Lewis’in 1796 tarihli romanından uyarlanan son filmi ‘Şeytanın Yüzü’. Yönetmenliğini psikolojik gerilimleriyle tanınan Dominik Moll’un üstlendiği filmin oyuncuları arasında Vincent Cassel, Sergi Lopez ve Deborah François var. 17. yüzyıl Madridinde bir manastırın kapısına terk edilen Ambrosio, saygıdeğer bir rahip olmuştur. Kör edici baş ağrılarından muzdarip Ambrosio, asla şeytan tarafından baştan çıkarılmayacağından emindir. Bir gün yüzü maskeli birinin ziyaretiyle, manastırda doğaüstü olaylar yaşanır. Çevresindeki insanlar tarafından sevilip sayılan ve din konusunda asla taviz vermeyecek olan bu adamın önüne büyük bir engel de çıkmış olur: Şeytan!

Şahane Misafir

Yönetmenliğini yıllardır İtalya’da yaşayan Ferzan Öztepek’in üstlendiği, başrollerini Elio Germano, Margherita Buy ve Cem Yılmaz gibi oyuncuların paylaştığı ‘Şahane Misafir’, 2012 yapımı bir dramatik komedi. Bir pastanenin gece vardiyasında hamur yoğurarak geçinmeye çalışan utangaç Pietro oyuncu olmak istemektedir. Kuzeninin de yardımıyla Roma’ya gelir ve kirası düşük, eski ama güzel bir dairede yaşamaya başlar. Bir süre sonra evde eşyaların hareket ettiğini ve boş odalardan garip sesler geldiğini fark eder Pietro. Çünkü aslında bu dairede yalnız değildir...

Arıza Aşk

Haberin Devamı

Evan Glodell, ‘Arıza Aşk’ı hem yönetti hem de Tyler Dawson ile birlikte başrolleri paylaştı. 2011’de Sundance, Fantasia, Sitges gibi festivallerde yer alan filmin konusu; aşk, sevgi, nefret, ihanet kavramları çerçevesinde. Erkek olmanın kafa karışıklığıyla ilgili yapılmış en güçlü eleştiri de diyebiliriz film için. Günlerini alev püskürtücüler ve kitle imha silahları üretmekle geçiren iki yakın arkadaşın hayatları Woodraw’un bir bardaki cırcır böceği yeme yarışması sırasında sarışın Milly’ye aşık olmasıyla değişir.

Fedai

Sylvester Stallone hem yönetip hem de Lee Canalito ve filmin yapımcılığını üstlenen Michael Douglas’la birlikte rol alıyor Fedai’de. Cosmo Carboni ve iki erkek kardeşi, güreş maçlarından para kazanarak yaşadıkları mahalleden kurtulmanın hayalini kurmaktadır. Çıkış kapısı ise, büyük amaçlarla güreş maçlarının düzenlendiği adi bir gece kulübüdür. Yaşadıkları gettodan kurtulmak için her şeyi yapan bu üç kardeşin macera dolu hikâyesi anlatılıyor Fedai’de.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!