Dünyanın gözü Aspendos’ta

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın gözü Aspendos’ta
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2005 01:55

Alman ZDF kanalının Antalya’daki antik Aspendos Tiyatrosu’nda yapılan ‘Wetten Dass?’ (Bahse Var mısın?) adlı yarışma programı 20 milyon seyirciyi hayran bıraktı.

Haberin Devamı

İki ayda bir çekilip Alman ZDF kanalında yayınlanan ve yaklaşık 20 milyon kişiye ulaşan ‘Wetten Dass?’ (Bahse var mısın?) adlı programın yeni bölümü, Antalya’daki Aspendos Tiyatrosu’ndan canlı yayınlandı. Geçtiğimiz pazar akşamı çekilen programın konukları arasında Shakira’dan Paris Hilton’a kadar pek çok ünlü isim vardı. 21.15’te başlayan programı izlemek üzere 5 bin kişinin tıklım tıklım doldurduğu Aspendos Tiyatrosu’nda, Almanya’dan gelen özel güvenlik görevlileri kuş uçurtmadı. 200 kişilik teknik ekibin soluksuz çalıştığı programın konukları; Shakira, Paris Hilton, F1 pilotu Kimi Raikkonen, Alman sinema sanatçısı Ralf Möller ve Mustafa Sandal’dı.

Sunucu Thomas Gottschallk’ın Türkçe olarak ‘İyi akşamlar Türkiye’ sözleriyle açtığı programda Alman rapçi Gentleman ile ‘İsyankar’ adlı şarkısında düet yapan Mustafa Sandal, sunucuya Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunduğu için teşekkür ederek ‘Size sevgimizi ve saygımızı iletiyor, teşekkür ediyoruz’ dedi.

Shakira’ya saz hediye etti

Kolombiyalı şarkıcı Shakira ise klipleri televizyonlarda dönen ‘La Tortura’ adlı şarkısı ile ilk kez izleyici karşısındaydı. Daha önce Cornelia Deluxe Resort’ta konaklayacağı açıklanan, ancak gizlice Arjantin eski Devlet Başkanı Fernando de La Rua’nın oğlu olan sevgilisi Antonio de La Rua’nın kaldığı Belek’teki Rixos Hotel Premium’a geçen Shakira, sempatik tavırlarıyla herkesin sevgisini kazandı. Mustafa Sandal’ın hediye ettiği sazı görünce de sevinci saklayamayan sanatçı, saz çalmayı bilmediğini ama müzisyenlere öğretip yeni albümünde bu müzik aletini kullanacağını ifade etti. Ayrıca bu buluşmayı MTV de görüntüledi.

Paris Hilton kaprisleri

Programın en çok merak edilen konuğu, sansasyonel haberleriyle gündemden düşmek bilmeyen Paris Hilton’du. Antalya’ya özel jetle gelen, Aspendos’a da kendisine ayrılan sürenin başlamasına yarım saat kala giren Hilton’un makyajı 20 dakika sürdü. Beyaz elbisesini beğenmeyince kulisten çıkan ve daha sonra sarı elbisede karar kılan Hilton, kaprisleriyle tüm program ekibini bezdirdi.

Bu arada sahneye bir eşeğin çektiği araba üzerinde gladyatör kılığında gelen Alman sinema sanatçısı Ralf Möller, Paris Hilton’u kucağına alınıp eşeğe bindirmek istedi ama Hilton buna yanaşmadı.

ÇEKİMDEN NOTLAR

Sivri topuklu giyenlere uyarı

100 tonu aşan teknik ekipman, Avusturya ve İtalya üzerinden deniz yoluyla Türkiye’ye getirildi.

n Güvenlik nedeniyle çekim öncesi Aspendos Tiyatrosu’na 3 km. kala yol trafiğe kapandı. Sadece görevli 200 otobüsün geçmesine izin verildi.

n Tiyatroyu dolduran binlerce Alman’ın bazılarının elinde Türk bayrağı vardı, bazıları da üzerinde Türk bayrağı bulunan tişörtler giymişlerdi.

n 5 bine yakın kişi 19.00’dan itibaren tiyatroya alındı. Antik tiyatroya zarar vermemesi için topuklu ayakkabı giyen kadınlardan ayakkabılarını çıkarmaları istenildi.

n Bu, 24 yıldır süren programın beşinci açık hava çekimi oldu. Programın Disneyland, Paris, Berlin duvarı meydanındaki gösterileri bunlardan bazıları.

n Mustafa Sandal ve Gentleman provalarda iyi bir performans sergileyince şovları öne alındı.

Haberin Devamı

Altın madalya Çin’e gitti

Haberin Devamı

Programda beş ayrı iddia yer aldı. Çin’den katılan Saha Bensui, yanan altı ampulün üzerinde ayakları üzerinde durup, ağzıyla 24 kilo ağırlığındaki bisikleti kaldırdı. Bu şov sayesinde de altın madalyayı almayı başardı. Almanya’da yaşayan komedyen ikili Erkan Soysal ile Martin Sieber de şov bölümüne katılanlar arasındaydı... Tiyatronun surlarına çıkan Martin Sieber’in attığı tenis topunu Erkan Soysal yere düşürmeden tutmaya çalıştı. Yarışma sonrası Türk gencin yarısı Türk, yarısı Alman bayrağı şeklinde bayrak açması alkış topladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!