Dünyada neler oluyor?

Güncelleme Tarihi:

Dünyada neler oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2013 00:00

Yeni çıkan albümler, ebook’un favorileri, müze ve galerilerdeki sergiler.

Haberin Devamı

E-KİTAPLAR

Yeni çıkan
Amazon.com’un ‘yeni çıkanlar’ listesinde Amerikan yazar Karen Engelmann’ın ilk romanı, ‘The Stockholm Octavo’ yer alıyor. Politika, aşk ve büyücülüğün kördüğümüne takılan hayatlar, tarihsel ve düşsel karakterlerle bütünleşiyor. Fiyatı 14.98 dolar.

Çok satan
Man Booker Ödüllü Hilary Mantel’in ‘Bring Up the Bodies’ adlı romanı, The New York Times’da en çok okunan kitaplar arasında. Roman, yazarın daha önce çıkardığı ‘Wolf Hall’ adlı kitabın ikinci bölümü. 8. Henry’nin karısı, Anne Boleyn’in  bir erkek çocuk doğuramamasına karşı maruz kaldığı suikastlar ve ölümü anlatılıyor. Amazon.com’da fiyatı 17.85 dolar.

ALBÜMLER

The SteelDrivers
Hammer Down

Grammy Ödüllü Amerikalı grup The SteelDrivers, ‘Hammer Down’ adlı albümünü geçen günlerde çıkardı. Grup, bluegrass tarzıyla dikkat çekiyor. ‘I will be there’, albümün en çok tutulan parçalarından.

Haberin Devamı

Chris Tomlin- Burning Lights
Chris Tomlin’in ‘Burning Lights’ albümü, yeni çıkanlar arasında olmasına rağmen en çok satan albümlerden. ‘Awake my soul’, ‘Whom shall I fear’, ‘Sovereign’ parçaları en çok dinlenen müzikler arasında.

Scarlett Johansson kızgın damda

Dünyaca ünlü oyuncu Scarlett Johansson, ‘Cat on a Hot Tin Roof’ tiyatro oyununda ‘Maggie’ adlı karakterle sahnede. Rob Ashford yorumuyla sahnelenen oyun, zengin bir ailenin tutkuları ve sırları yüzünden günden güne nasıl yok olduğunu anlatıyor. Daha önce Elizabeth Taylor tarafından canlandırılan ‘Maggie’ karakteri, bugün Johansson’ın hayat vermesiyse eleştirmenler tarafından oldukça olumlu karşılandı. Johansson, bu oyunla tamamen farklı bir karaktere büründüğü gibi, aynı zamanda daha kanlı canlı bir oyuncu olduğunu kanıtlıyor. Eser, New York’ta Richard Rodgers Theatre’da izlenebilir.

Kütüphaneler festival tadında

İskoçya, kütüphanelerini canlandırmak için tam bir festival havası geliştirdi. Kütüphaneye gelecek kişiler önce ‘Pole-dance’ gösterilerini izliyor, ardından roman yazım tekniklerine dair kurslara katılıyor ve bu sırada ‘booky tennis bats’ oynanıyor. ‘Booky tennis bats’, farklı bir masatenisi. Tek fark, raketler. Yani kitaplar, raket olarak kullanılıyor ki okurlar bir şekilde sürekli kitaplarla iç içe olsun. Midlothian konseyindekiler, bu yöntemin kütüphaneleri oldukça ilginç ve eğlenceli kılacağını düşünüyor. Pole-dancing ve roman kursları 2 Şubat’ta Dalkeith’de Mayfield Library’de.

SERGİLER

Haberin Devamı

? ‘Matisse: In Search of True Painting’ sergisi, 17 Mart’a kadar New York’ta Metropolitan Museum’da devam ediyor. Modern sanatta renkleri ustalıkla kullanan Matisse, bir kere yaptığı resmi defalarca tekrarlayarak kendi sınırlarını kırmaya çalışıyor.

? Farklı ressamların çalışmalarından oluşan ‘Vision between the forms’ sergisi, 3O Ocak’a kadar New Delhi’de Art Spice Gallery’de. Sergideki eserler, en iyi sanatın toplum ve hayatın özünden yola çıkılarak oluşabileceğini gösteriyor.

? Londra’da Natioal Portrait Gallery’de 24 Mart’a kadar ‘Marilyn Monroe: A British Love Affair’ sergisi görülebilir. Monroe’nun 1947-1962 yılları arasında çekilen fotoğrafları kullanılarak dünyanın en popüler pin-up kızından aktrisliğe geçişi kutlanıyor.

Haberin Devamı

? Çinli ressam Yue Minjun’un ‘L’Ombre du Fou Rire’ sergisi Paris Fondation Cartier pour I ‘Art Contemporain’de 17 Mart’a kadar devam ediyor. Sanatçı, çalışmalarıyla dünyadaki sosyal statüleri ironik bir şekilde ele alarak oldukça renkli ve komik karakterlerle aktarıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!