Dünya Sanat Günü dopdolu

Güncelleme Tarihi:

Dünya Sanat Günü dopdolu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2012 22:31

Belki bir yerlerden kulağınıza çalınmıştır, yarın ilk kez Dünya Sanat Günü’nü kutlayacağız.

Haberin Devamı

Geçen sene nisan ayında Guadalajara/Meksika’da gerçekleşen IAA/International Associations of Art Genel Kurul Toplantısı’nda Bedri Baykam’ın sunumunun ardından oldu her şey.
UPSD/Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği adına Baykam’ın önerisi üzerine, Leonardo da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan’ın ‘Dünya Sanat Günü/World Art Day’ (WAD) olarak saptanması, oybirliği ile kabul edilmişti.
Ve hemen ardından çalışmalar başladı. Neler planlanmadı ki...
Mesela ilk aklıma gelen, dün resmi açılışı yapılan ‘Vitrin Sergileri’.
İstanbul Nişantaşı’ndaki birçok mağazanın vitrininde birbirinden değerli sanatçıların eserleri görülülebilecek.
Ya da bugün İstanbul Modern’de Sejla Kameric’in söyleşisi dinlenebilir.
Yarın ise, kutlamalar büyük. Abdi İpekçi Caddesi’nde Adnan Çoker ve Komet, onur ödülü alacak. Tango to İstanbul’un dans gösterisini, Bulutsuzluk Özlemi’nin ve Golden Horn Brass Quintet’in konserleri takip edecek. Ayrıca gün boyu pandomim, canlı heykel ve modern dans gösterilerini izleyebilirsiniz. Tüm cadde boyunca Yapı Kredi, İş Bankası, Ayrıntı, Literatür, Boyut Yayınları ile İKSV, Borusan Contemporary ve İstanbul Modern, standlarıyla yerlerini almış olacak.
Günün devamında ise Maçka Demokrasi Parkı’nda ‘Kendi İçkini Getir’ partisi başlayacak.
Bu arada yarın, İstanbul Modern, Pera, Sakıp Sabancı, Borusan ve Pera gibi birçok müze ve galeri Dünya Sanat Günü’ne özel olarak gece geç saatlere kadar açık kalacak, üstelik ücretsiz gezilebilecek. Ayrıca Türkçe ve İngilizce olarak rehberli turlar düzenlenecek.
Peki, neler var buralarda...
İstanbul Modern’de ‘La La La İnsan Adımları: Boijmans Van Beuningen Müzesi Koleksiyonundan Bir Seçki’ ve ‘Dünden Sonra ve Yeni Yapıtlar, Yeni Ufuklar’ başlıklı sergileri devam ediyor. Hepsi saat 22.00’ye kadar görülebilecek. Ve saat 16.00’da İstanbul Modern Sinema’da Kanadalı dans kumpanyası La La La Human Steps’in ünlü performansı Amelia gösterilecek. Saat 17.00’de sahne sanatları, dans tarihi ve kültür kuramları uzmanı Bedirhan Dehmen, La La La Human Steps’in çalışmalarını yorumlayacak.
Borusan Contemporary ise 10.00-20.00 saatleri arasında ücretsiz gezilebilecek. Ve yine yarın, tüm çocuk atölyeleri ücretsiz yapılacak. Abdi İpekçi Caddesi’nde kurulacak standda ise 100 adet ücretsiz müze bileti dağıtılacak.
Mine Sanat Galerisi de hem Anadolu hem de Avrupa Yakası’ndaki galerilerinde sizi bekleyenler arasında. Jale Nejdet Erzen’in ‘Doğa ve Duygu’ sergisi görülebilir.

Haberin Devamı

ÇANTALARA DİKKAT

Haberin Devamı

Sosyolog yazar Jean-Claude Kaufmann, her kadının elinde ya da kolunda kişisel ve gizemli bir nesneye dönüşen çantanın derinliklerine dalmış, yeni kitabı Çanta’da. Kimi zaman okuduğu bloglardan kimi zamansa kadınlarla yaptığı konuşmalardan yola çıkarak, gizlenen gerçeklerle etrafa verilmek istenen görüntünün kesiştiği bu küçük evrenin resmini çekmeyi denemiş de diyebiliriz. Başlangıçta bir moda aksesuarı olarak tanımlanan bu nesnenin, neden kadının kimliğini tanımlayan ayrıcalıklı bir alan olduğunu araştırmış. Merak uyandırıyor değil mi...

MUTLAKA TANIŞIN

Albay Kuş, Markalı Hava ya da ‘Generaller, Savaş ve Barbekü’ oyunlarını hâlâ izlemediyseniz, Tiyatro Adam’la yeni oyunları ‘Bölge Hastanesi’yle tanışma vaktiniz gelmiş demektir. Fatih Koyunoğlu ve Deniz Özmen’in yönettiği eserin fonunda Balkanlar’da yüzyıllardan beri hiç eksik olmayan savaş devam ederken bir bölge hastanesinin 6 nolu koğuşuna konuk oluyoruz. 22 Nisan’da Kozyatağı Kültür Merkezi, 23-24 Nisan’da Oyun Atölyesi’nde izlenebilir.
(216) 345 39 39.

GÜLMEYE DEVAM

Haberin Devamı

Başrollerini, Belçim Bilgin, Demet Akbağ, Asuman Dabak, Nihal Yalçın, Ayten Soykök ve Damla Sönmez’ın paylaştığı ‘Kurtuluş Son Durak’, DVD olarak satışta. Barış Pirhasan’ın her biri ayrı hikâyeye sahip 6 kadını anlattığı senaryo, güldürmeye evde de devam edecek.

DİKKAT! KREŞ ÇIPLAK

Çanakkaleli Kreş grubu, ikinci albümü ‘Kreş Çıplak’ın ardından konserlerine devam ediyor. Bu akşam saat 21.00’de Bronx’ta olacaklar. Biletler 20-25 lira. (212) 244 67 14.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!