Dumansız nefes, genetikli yemek

Güncelleme Tarihi:

Dumansız nefes, genetikli yemek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2009 00:00

Sağlığımızı pek düşünüyorlar canım... Onun için sigarayı yasakladılar ama genetiğiyle oynanmış yiyecekler serbest.

Yazın açık havada, bahçelerde teraslarda rahattık. Sigara yasağı asıl şimdi patladı. İş o hale geldi ki, beş kişi eğlenmeye çıkıyoruz, biri sigara içmeye giderken diğeri dönüyor, bir masanın etrafında beşimizin toplanması mümkün değil.
Yasak bütün mekân trendlerini altüst edecek gibi görünüyor. Artık hiç kimse kolay sigara içilecek yeri olmayan bir yere mekân açmayacak. Açık olanlar da kapanacak. Lebi Derya Richmond gibi yerler var mesela. Dışarı çıkabilmeniz için sıra bekleyip 5 kat asansör inip çıkmanız gerekiyor. Mümkün değil yürümesi!
Bir okurumun son derece makul sorusuyla Sağlık Bakanı’na seslenmek istiyorum: “Dumansız hava sahası dediniz, sağlık için dediniz, sigarayı yasakladınız. Peki ya genetiği değiştirilmiş sebze ve meyvelere ne diyeceksiniz! Sigaradan daha mı az zararlı? Sigarayı isteyen içiyor, peki GDO’yla ne yediğimizi biliyor muyuz?”

Daha yeni seviştim

“I just made love / Daha yeni seviştim” diye bir internet sitesi var. Şu sıralar pek popüler. Seks yaptığınız yerleri işaretliyorsunuz. Tavşan şekillerinden pozisyon seçiyor, yatakta, duşta, kanepede, yerde gibi şıkları dolduruyorsunuz. Sonuçta ortaya cinsellik haritanız çıkıyor. Yeryüzünün en sevişgen noktaları, seks için en çok tercih edilen semtlerin tayini gibi saymakla bitmez yararları var. Şimdi bu sitenin Türkçe versiyonu hazırlanıyor: Simdisevistim.com. Ama sitenin Türk versiyonunda memleketin cinsel eğilimleri göz önüne alınarak farklı uygulamalar oluşturulmuş. Damacana sevenler için damacana, at-eşek düşkünleri için Nallı Fatma aplikasyonu gibi.

MEYHANE SEVENLERE

Sezen’in salonunda fasıl

Geçen akşam Sezen Aksu’nun evine fasıla gittim. Nişantaşı’nda, iki oda bir salon, kutu gibi bir ev. Salonda yedik-içtik, çaldık-söyledik. Vur patlasın, çal oynasın... Bir ara komşular polis çağıracak sandık. Yıkıldı Süleyman Nazif Sokak. Fedon, Nilgün Belgün, Metin Akpınar, Nebil Özgentürk, Asu Maralman, Musa Kart, Ataol Behramoğlu, kimi ararsan orada. Bir tek Sezen yoktu. Çünkü burası Sezen Aksu’nun eski evi. Mithatcan’ın doğduğu ev. Biraz araştırma yaptım, o zamanın parasıyla 16 milyon liraya alınmış. Millet eğlenirken koridorlarında dolaştım, odalarını gezdim. Acaba Geri Dön’ü, Sen Ağlama’yı bu yatak odasında mı yazdı, bu balkonda mı besteledi?
Nişantaşı’ndaki Barba Meyhanesi’nin Sezen’in eski evi olduğunu o akşam mekânın sahibi Barba (Fıstık) Ahmet’ten dinledim. Ve mekânın özelliklerini de: Akordeon, keman, davul, klarnet ve buzukili müzik ekibi bir Rumca çalıyor, bir İbranice, bir çiftetelli... Birbirinden güzel mezeler her hafta değiştiriliyor. 10 meze, ara sıcaklar ve balıktan oluşan fiks mönü limitsiz yerli içkiyle 60 lira. (212) 291 69 00.

AYAKÜSTÜ TAKILANLARA

1000 çeşit shot içki
Shot yani kısa bardak modası geçen yıl Asmalımescit’te başladı. Mekânlar kapı önlerine birer masa atıyor, üstünde tekila, Ursus gibi içkileri 4 liraya shot olarak satıyor. Alıyor, içiyor, devam ediyorsunuz. Fakat bu modayı şahikasına ulaştıran Galatasaray’daki Indigo Club. Hemen karşısındaki yeri aldı, bir shot bar yaptı. Bütün içkiler shot olarak satılıyor. Şu anda 150 çeşit shot var, yakında 1000 olacak. Sigara için kulüpten çıkanlar burada takılırken birer de shot deviriyor. Tanesi 7 lira. En beğenileni kavun, rom, tekila, blue croçao ve bir damla rakıyla yapılan shot Karagöz kokteyli. Açılalı iki hafta olan shot barın müdavimleri arasında Mimar Sinan öğrencileri, Arka Sıradakiler, Canım Ailem dizilerinin oyuncu ve set ekibi var. Ha bu arada bir haber de Indigo’dan: Berlin Calling filminin oyuncu ve DJ’i Paul Kalkbrenner 21 Kasım’da Indigo’ya geliyor. Giriş 30 lira. (212) 244 85 67.

İLİŞKİ KUMKUMALARINA

İki yarım mısınız, bir bütün mü?

Ali Poyrazoğlu, Nilgün Belgün’le birlikte yeni bir güldürüye başlıyor bu akşam: İyi Günde, Kötü Günde. Oyun, aşkın matematiği üzerine kurulu. Pek iddialılar, “Bu oyunu bekâr, nişanlı, yeni evli, kavgalı, küs, boşanmış herkesin izlemesi gerekiyor” diyor Poyrazoğlu. Ayrılmış ama bir türlü birbirinden kopamayan bu çiftin öyküsünü izleyenler “İki yarım bir bütün oluşturmaz; yalnızca iki bütün bir bütünü oluşturur” sözleriyle çıkıyormuş oyundan. Oyun, Şişli Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nda. Biletler 35-45 lira. (212) 240 43 44.

DÜZELTME:
Nişantaşı restoran haftası devam ediyor. Geçen hafta lokantaların mönülerini yayınlamıştım. Park Şamdan’ın mönüsü şöyle olacaktı, düzeltir özür dilerim: Sebzeli krep, tavada pişmiş somon, 2 kadeh Vintage Chardonnay ve browni. 40 lira.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!